Connect with us

Covasna

Hétfő délután tárgyalja meg a koalíció az egészségügyi miniszter leváltása nyomán kialakult helyzetet

Publicat


Bukarest, április 19./Agerpres/ – Hétfőn 17 órakor kezdődik a hárompárti kormánykoalíció találkozója, amelynek fő napirendi pontja a Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter leváltása nyomán kialakult helyzet megtárgyalása lesz.

Rareş Bogdan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) első alelnöke az alakulat vezetőtestületének hétfői ülése előtt azt nyilatkozta, hogy ‘nem hátrálnak meg’, nem váltják le a miniszterelnököt, nem változtatnak a minisztériumok és ügynökségek decemberi elosztásán.

Florin Cîţu miniszterelnök korábban úgy nyilatkozott, várja, hogy a Mentsétek meg Romániát Szövetség és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja alkotta USR-PLUS Szövetség más személyt nevesítsen az egészségügyi tárca élére.

A kormányfő múlt szerdán váltotta le tisztségéből Vlad Voiculescu egészségügyi minisztert.

Az USR PLUS képviselői bírálták a miniszterelnök ‘egyoldalú döntését’, és koalíciós ülést sürgették, hogy a miniszterelnöknek megszavazott bizalom megvonásáról egyeztessenek. AGERPRES/(RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő: Andreea ROTARU, HU – szerkesztő: ERDÉLY András)
sursa: Agerpres

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Covasna

GCS: 835 új koronavírusos megbetegedést jelentettek több mint 34.000 koronavírusteszt elvégzése nyomán

Publicat

Bukarest, május 14./Agerpres/ – A legutóbbi tájékoztatás óta 835 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, azt követően, hogy az elmúlt 24 órában országszerte 34.616 koronavírustesztet végeztek – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A GCS szerint olyan személyekről van szó, akiknek korábban nem volt pozitív teszteredményük.

Az új esetekkel 1.070.605-re nőtt a járvány eleje óta diagnosztizált fertőzöttek száma Romániában.

1.022.029 személyt közülük gyógyultnak nyilvánítottak.

Ez idáig 7.610.689 RT-PCR koronavírusteszt eredményét dolgozták fel Romániában és 1.016.076 antigén gyorstesztet végeztek el.

Az elmúlt 24 órában 22.705 RT-PCR tesztet végeztek el (10.911-et az esetmeghatározás és az orvosi protokoll alapján, 11.794-et pedig kérésre) és 11.911 antigén gyorsteszt eredményét dolgozták fel.

Az új igazolt esetek mellett 207 személynek ismét pozitív lett a koronavírustesztje.
AGERPRES/( RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Mihai SIMIONESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

GCS: Továbbra is zöld zónás járványügyi szempontból az ország valamennyi régiója

Publicat

Bukarest, május 14./Agerpres/ – Az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak számít járványügyi szempontból, azaz 1,5 ezrelék alatti a fertőzöttségi ráta – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

A legutóbbi jelentés óta a legtöbb új koronavírusos esetet Bukarestben – 118, valamint Prahova – 57 és Ilfov – 40 megyében regisztrálták.

A legkevesebb új megbetegedést Ialomiţa – 3, Gorj – 4, Vaslui – 7 és Giurgiu – 7 megyéből jelentették.

Az elmúlt 24 órában országszerte 835 új koronavírus-fertőzéses esetet igazoltak.
AGERPRES/( RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

GCS: Újabb 105 koronavírusos személy halt meg, 29.413-ra nőtt az elhalálozások száma Romániában

Publicat

Bukarest, május 14./Agerpres/ – Az elmúlt 24 órában 105, koronavírussal diagnosztizált személy haláláról érkezett jelentés – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Ezzel 29.413-ra emelkedett a koronavírussal összefüggésbe hozható halálesetek száma.

A GCS adatai szerint az elmúlt 24 órában 62 koronavírussal fertőzött férfi és 43 nő elhalálozását jelentették. Őket Fehér, Arad, Argeş, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Brăila, Brassó, Buzău, Krassó-Szörény, Kolozs, Konstanca, Dâmboviţa, Dolj, Galac, Hargita, Hunyad, Iaşi, Máramaros, Maros, Neamţ, Olt, Prahova, Szilágy, Szatmár, Suceava, Szeben, Teleorman, Temes, Vaslui megyei, valamint bukaresti kórházakban kezelték.

A halálos áldozatok közül egy személy a 30 és 39 év közötti korosztályhoz tartozott, öt személy 40 és 49 év közötti, kilenc 50 és 59 év közötti, harmincegy 60 és 69 év közötti, harminchét 70 és 79 év közötti volt, huszonkét beteg életkora pedig meghaladta a 80 évet.

A 105 elhalálozott személy közül 97 más betegségben is szenvedett.

A járvány kezdete óta 190 koronavírussal diagnosztizált, külföldön élő román állampolgár haláláról érkezett jelentés.
AGERPRES/( RO – szerző: Roberto STAN, szerkesztő: Claudia STĂNESCU, HU – szerkesztő: VALKAI Krisztina)
sursa: Agerpres

Citește mai departe

Covasna

Kolozsvár: Ludovic Orban és Lucian Bode jelenlétében mutatták be a repülőtér új biztonsági berendezéseit

Publicat

Kolozsvár, május 14. /Agerpres/ – Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt és a képviselőház elnöke és Lucian Bode belügyminiszter jelenlétében mutatták be pénteken a kolozsvári nemzetközi repülőtér által több mint 42 millió lejből, európai finanszírozással beszerzett biztonsági felszereléseket.

David Ciceo, a kolozsvári repülőtér vezérigazgatója elmondta, a felszerelések megfelelnek a legújabb nemzetközi szabványoknak. Az eszköz segítségével – a számítógépes tomográfhoz hasonlóan – bármely tárgy három dimenzióban látható. ‘Mi vagyunk az elsők Romániában ezzel a berendezéssel, és Európában is az elsők között vagyunk; ez a felszerelés jelenleg a legjobb a világon’ – jelentette ki Ciceo.

Ludovic Orban emlékeztetett arra, hogy miniszterelnöksége idején különös figyelmet fordított a közlekedési ágazatra, különösen a légi közlekedésre.

„A légiközlekedési ágazatot súlyosan érintette a világjárvány, ez az egyik leginkább érintett gazdasági ágazat, és megpróbáltunk támogató intézkedéseket kidolgozni. Amint visszatér a normalitás, fontos, hogy támogassuk a közlekedési infrastruktúra további fejlesztését” – mondta az alsóház elnöke.

Lucian Bode belügyminiszter felidézte, hogy ez a finanszírozási projekt volt az első, amelyeket közlekedési miniszterként aláírt.

Kifejtette, az általa vezetett közlekedési minisztérium és a Ludovic Orban vezette román kormány számára a 2020-as év volt az az év, amikor a közlekedési infrastruktúra került előtérbe. ‘A kolozsvári repülőtér a romániai repülőtereknek nyújtott összes állami támogatás több mint 30%-át, közel 2.000.000 eurót kapott. A 2020-as év volt az az év is, amikor felgyorsítottuk az európai finanszírozású projekteket” – mondta Lucian Bode.

A pénteken bemutatott C3 szabványos kézipoggyász-ellenőrző berendezés integrált automatikus tálcakezelő/visszaadó rendszerrel 19.106.751 lejbe került, ebből az európai uniós vissza nem térítendő finanszírozás 14.620.603 lej, tehát az összeg 98%-a.

A CTX típusú robbanóanyag-érzékelő berendezés értéke 23.288.619 lej, ebből az EU-s vissza nem térítendő finanszírozás 17.851.085 lej, szintén az összeg 98%-a – tájékoztat a repülőtér.
AGERPRES/( RO – szerző: Marius Septimiu AVRAM, szerkesztő: Irina POENARU, HU – szerkesztő: TOFÁN Imola)
sursa: Agerpres

Citește mai departe