Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Bani pentru elevii care nu lipsesc de la şcoală. Cine poate beneficia de alocație pentru susținerea familiei

Publicat


sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva

Elevii care nu lipsesc de la școală vor primi bani, potrivit unui anunț făcut miercuri de Direcția de Asistență Sociala Deva.

Potrivit Direcției de Asistență Socială Deva, alocația pentru susținerea familiei este destinată familiilor cu venituri reduse, care au în creștere și îngrijire copii în vârstă de până la 18 ani.

Beneficiul are ca scop asigurarea unor condiții mai bune de îngrijire și educare a copiilor, precum și stimularea frecventării cursurilor unei forme de învățământ de către copiii de vârstă școlară.

Alocația pentru susținerea familiei se acordă, la cerere, familiilor care au venituri nete lunare de până la 634 de lei și este condiționată de prezența fără întrerupere la cursuri a copiilor acestora.

Cuantumul alocaţiei pentru susţinerea familiei este cuprins între 90 lei/lună și 488 lei/lună – în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie, numărul copiilor din familie şi tipul familiei (detalii pentru fiecare categorie – în Foto 2).

La stabilirea venitului net al familiei, nu se iau în calcul sumele provenite din alocația de stat pentru copii, bursele școlare, drepturile copiilor cu cerințe educaționale speciale (CES).

Alocația pentru susținerea familiei se acordă pe bază de cerere și declarație pe propria răspundere, însoțite de actele doveditoare cu privire la componența familiei, veniturile acesteia și dovada privind frecventarea cursurilor școlare de către copiii aflați în întreținere.

În cazul persoanelor care locuiesc în municipiul Deva, cererile și documentele necesare acordării beneficiului se depun la Direcția de Asistență Socială Deva (Str. I.L. Caragiale, nr. 4), etajul 1.

Dreptul la alocație pentru susținerea familiei și cuantumul acesteia se stabilesc prin dispoziție scrisă a primarului și se acordă începând cu luna următoare înregistrării cererii.

Potrivit legii, plata alocației pentru susținerea familiei se diminuează cu 20% sau cu 50%, în raport cu numărul de absenţe nemotivate de pe parcursul unui semestru şcolar (10, respectiv 20 de absențe) și se suspendă dacă elevul are mai mult de 20 de absenţe nemotivate într-un semestru.

Actele necesare pentru solicitarea alocației pentru susținerea familiei, precum și lista bunurilor care conduc la excluderea acordării acesteia pot fi consultate pe site-ul Direcției de Asistență Socială Deva (https://dasdeva.ro) – Secțiunea Copii și familie, de unde poate fi descărcată și Cererea – Declarația pe propria răspundere.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE se pot obține la numerele de telefon 0799.992.311 și 0254.218.030 / Tasta 1 (Serviciul Evidență și Plată Beneficii de Asistență Socială), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 sau vineri – între orele orele 8:00-14:00.

sursa foto: Facebook / Direcția de Asistență Socială Deva


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

FOTO: Drum național din Apuseni, surpat din cauza ploilor. Traficul este restricționat pe un sens de circulație

Publicat

Drum național surpat în Apuseni. O porțiune de aproximativ 100 de metri din drumul național DN 74A s-a surpat în urma ploilor din ultimele zile, pe raza localității Cărpiniș din comuna Roșia Monană. În zonă circulația se desfășoară pe un singur sens, traficul fiind restricționat pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 t. 

Potrivit Centrului Infotrafic, din cauza precipitațiilor din ultimele ore, pe DN 74A Abrud –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Clujenii sunt invitați la DEZBATEREA ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie”, organizată de APPC Cluj

Publicat

Asociatia Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) invită clujenii, joi, 25 aprilie, ora 18.00, la o dezbatere cu tema ”Presa clujeană și Alegerile din 9 iunie” găzduită de Biblioteca Centrală Universitară „Lucian…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Un livrator Bolt Food din Sri Lanka a intrat cu mopedul pe roșu într-o intersecție din centrul Clujului. E la spital

Publicat

Polițiștii clujeni anunță că marți seara fost înregistrat un accident de circulație la intersecția dintre Piața Ștefan cel Mare și Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca.

”Din primele cercetări efectuate a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Ușoară apreciere a leului față de euro

Publicat

Menținerea unui nivel mai redus al aversiunii față de risc, în condițiile existenței unui status quo în conflictul dintre Israel și Iran, a permis aprecierea monedelor de la marginea zonei euro.

ANALIZĂ. Radu…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe