Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată

Publicat


Arhivă foto

Pompierii militari din Hunedoara au atras atenţia, vineri, 17 martie 2023, asupra creşterii „alarmante”, a numărului de incendii de vegetaţie uscată. În ultimele zile au fost înregistrate opt incendii în care au fost distruse 10 hectare de mirişti din mai multe zone ale judeţului.

„În ultima perioadă a crescut alarmant numărul de incendii a căror cauză a fost arderea nesupravegheată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, care au generat pagube materiale şi pot genera chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în ultimele şapte zile, pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie cauzate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Lucian Morogan.

Reprezentanţii ISU Hunedoara reamintesc faptul că în această perioadă creşte pericolul de extindere a incendiilor din cauză că flăcările sunt favorizate de vântul care poate sufla cu putere în anumite intervale ale zilei.

De asemenea, IGSU, Garda de Mediu şi APIA au încheiat un protocol de colaborare prin care monitorizează modul în care fermierii respectă condiţiile de mediu şi agricole la curăţarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorităţile competente, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Anul trecut, pompierii militari din judeţul Hunedoara au avut 346 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată. În urma cercetărilor efectuate asupra cauzelor care au generat aceste incendii, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.500 lei, arată datele statistice ale ISU Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Gala Recunoștinței la Turda. Banca pentru Alimente Cluj a premiat eroii comunității și ambasadorii din parteneriatele sale

Publicat

Un număr de 42 de organizații non-profit au fost premiate de Banca pentru Alimente Cluj pentru impactul lor în distribuirea alimentelor către cei în nevoie.

“Gala Recunoștinței” a avut loc în data de 30 martie la Turda și a reunit reprezentanți ai organizațiilor non-profit din regiunea în care acționează Banca Pentru Alimente Cluj, respectiv din județele Cluj, Sibiu, Bistrița-Năsăud și Alba.

Scopul evenimentului a fost acela de a le mulțumi pentru contribuția lor valoroasă la eforturile de a combate risipa alimentară și sărăcia. Au fost acordate diplome de „Eroi ai comunității” către organizațiile non-profit și s-au celebrat și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

”U” Cluj continuă LUPTA din play-out-ul Superligii de fotbal

Publicat

Meciul UTA Arad – „U” Cluj se va disputa sâmbătă de la ora 12:00, pe stadionul Arena Francisc Neuman din Arad, duel din a doua etapă a play-out-ului Superligii.

„Șepcile roșii” vin după o victorie importantă obținută pe teren propriu împotriva celor de la FC Argeș. Tehnicianul echipei, Ioan Sabău, este motivat să continue play-out-ul cu o nouă victorie și să se îndepărteze cât mai mult de locurile retrogradabile.

Jucătorii arădeni antrenați de Liviu Balint nu au reușit mare lucru în prima partidă din play-out pe care au disputat-o în deplasare împotriva Petrolului și care s-a încheiat cu scorul de 1 la 0 pentru ploieșteni, iar…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Clujean, decorat de Custodele Coroanei României, Margareta, cu ”Medalia Regală pentru Loialitate”

Publicat

Clujeanul Cornel Jurju, de la Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni, a participat la Palatul Regal din București, în monumentala Sală a Tronului, la ceremonia de decorare oferită de Majestatea Sa Margareta, Custode al Coroanei României.
”Mă bucură și mă onorează deosebit decizia Majestatii Sale de a-mi acorda prețioasa Medalie Regală pentru Loialitate”, a spus Jurju.
Acesta a precuzat că a revăzut în minte o parte dintre multele acțiuni și evenimente pe care în ultimii 10 ani, ”întru cinstirea Coroanei Române”, le-a realizat împreună cu oamenii speciali din Asociația Clubul Monarhiștilor Clujeni: Carmen Vacar, Călin Roșu, Radu Copacean, Leonard…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Ajutor din partea motocicliștilor clujeni pentru sătenii nevoiași din Munții Apuseni. ”Vieți pline de greutăți”

Publicat

Membrii Comunității Moto Cluj – Asociația CMC, a motocicliștilor clujeni, au adus bucurie pe fețele unor săteni nevoiași din Munții Apuseni, cărora le-au adus ajutoare cu sprijinul voluntarilor. 

Au fost ajutate peste 38 de persoane izolate, cu alimente, haine, jucării, dulciuri, medicamente, produse de igienă și menaj, pampersi, telefon mobil cu cartelă, pat de dormit, etc. S-au parcurs în total 330 km în 14 ore atât pe ploaie cât și prin zăpadă iar la livrarea cutiilor cu ajutoare au participat 24 de persoane cu 11 vehicule 4×4

”Oameni de vârsta a treia, familii cu copii mici, care trăiesc în singurătatea muntelui, departe de toate…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe