Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată

Publicat


Arhivă foto

Pompierii militari din Hunedoara au atras atenţia, vineri, 17 martie 2023, asupra creşterii „alarmante”, a numărului de incendii de vegetaţie uscată. În ultimele zile au fost înregistrate opt incendii în care au fost distruse 10 hectare de mirişti din mai multe zone ale judeţului.

„În ultima perioadă a crescut alarmant numărul de incendii a căror cauză a fost arderea nesupravegheată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, care au generat pagube materiale şi pot genera chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în ultimele şapte zile, pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie cauzate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Lucian Morogan.

Reprezentanţii ISU Hunedoara reamintesc faptul că în această perioadă creşte pericolul de extindere a incendiilor din cauză că flăcările sunt favorizate de vântul care poate sufla cu putere în anumite intervale ale zilei.

De asemenea, IGSU, Garda de Mediu şi APIA au încheiat un protocol de colaborare prin care monitorizează modul în care fermierii respectă condiţiile de mediu şi agricole la curăţarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorităţile competente, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Anul trecut, pompierii militari din judeţul Hunedoara au avut 346 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată. În urma cercetărilor efectuate asupra cauzelor care au generat aceste incendii, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.500 lei, arată datele statistice ale ISU Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Simulare Bacalaureat 2024. Proba la Matematică sau Istorie. Modele de subiecte și reguli pentru elevii de clasa a XII-a

Publicat

Simulare Bacalaureat 2024. Proba la Matematică sau Istorie. Modele de subiecte și reguli pentru elevii de clasa a XII-a

Simulare Bacalaureat 2024. Marți, 5 martie, elevii de clasa a XII-a susțin proba obligatorie a profilului, în cadrul sesiunii de simulare a examenului de Bacalaureat. Rezultatele le vor fi comunicate în 15 martie. Notele nu se trec în catalog. Rezultatele vor fi comunicate anonimizat. Lucrările sunt corectate de profesori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Indemnizații majorate din martie 2024. Cine primește mai mulți bani de la stat. Motivul și model de calcul

Publicat

impozite bani taxe

Indemnizații majorate din martie 2024. Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM) a anunțat că, de la 1 martie, crește baza de calcul pentru mai multe indemnizații acordate de stat.

Indemnizația de șomaj și alte măsuri de stimulare a ocupării forței de muncă aplicate de ANOFM care se raportează la Indicatorul Social de Referință (ISR) cresc de la 1 martie 2024.

Potrivit Institutului Național de Statistică (INS),…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

BANI de la stat pentru șomerii care se angajează mai repede. Ce SUMĂ lunară asigură ANOFM

Publicat

Vor veni bani de la stat pentru șomerii care se angajează mai repede. Șomerii care se încadrează în muncă înainte de încheierea perioadei de acordare a indemnizației de șomaj pot primi o sumă de la ANOFM.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Peste 700 de arbori și arbuști vor fi plantați în Blaj. Unde se fac lucrări de amenajare a spațiilor verzi

Publicat

Peste 700 de arbori și arbuști vor fi plantați în Blaj, în această primăvară. Va fi amenajată o suprafață verde de 4.075 mp. Primarul Gheorghe Valentin Rotar a anunțat locațiile în care se fac lucrări de amenajare a spațiilor verzi.

Vor fi reabilitate spații verzi din cartierele Gării și Eroilor.

În această primăvară se fac lucrări pe

  • strada Gării (blocurile 18, 19, 17, 8, 15, 16, 14, 13, 12, 11, 10 și 9)
  • pe strada…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe