Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată

Publicat



Arhivă foto

Pompierii militari din Hunedoara au atras atenţia, vineri, 17 martie 2023, asupra creşterii „alarmante”, a numărului de incendii de vegetaţie uscată. În ultimele zile au fost înregistrate opt incendii în care au fost distruse 10 hectare de mirişti din mai multe zone ale judeţului.

„În ultima perioadă a crescut alarmant numărul de incendii a căror cauză a fost arderea nesupravegheată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, care au generat pagube materiale şi pot genera chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în ultimele şapte zile, pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie cauzate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Lucian Morogan.

Reprezentanţii ISU Hunedoara reamintesc faptul că în această perioadă creşte pericolul de extindere a incendiilor din cauză că flăcările sunt favorizate de vântul care poate sufla cu putere în anumite intervale ale zilei.

De asemenea, IGSU, Garda de Mediu şi APIA au încheiat un protocol de colaborare prin care monitorizează modul în care fermierii respectă condiţiile de mediu şi agricole la curăţarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorităţile competente, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Anul trecut, pompierii militari din judeţul Hunedoara au avut 346 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată. În urma cercetărilor efectuate asupra cauzelor care au generat aceste incendii, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.500 lei, arată datele statistice ale ISU Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Avertizare Cod Protocaliu de furtuni în Alba. Ploi torențiale, descărcări electrice și grindină. Localitățile vizate

Publicat

Meteorologii au emis miercuri o avertizare Cod Portocaliu de furtuni valabilă în mai multe localități din județul Alba până la ora 15:30.

Se vor semnala averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și grindină.

Avertizări similare sunt valabile și pentru județele Sibiu...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Atenție, ȘOFERI! A3 INUNDATĂ pe tronsonul Câmpia Turzii – Nădășel! Recomandările poliției

Publicat

Circulaţia pe autostrada A3 Turda – Borş se desfăşoară miercuri cu dificultate, din cauza unei furtuni care a dus la acumularea unei cantităţi mari de apă pe carosabil.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Doi polițiști au fost agresați fizic într-un cartier din Alba Iulia. Reprezentanții IPJ Alba au spus că au fost doar înjurați

Publicat

O femeie și un bărbat din Alba Iulia, care locuiesc în cartierul ”Lumea Nouă” din Alba Iulia sunt cercetați penal pentru ultraj, după ce au agresat doi polițiști ai IPJ Alba. 

Sâmbătă 20 iulie, reporterii alba24.ro au solicitat informații legate de caz. Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, într-un comunicat de presă a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Garsonieră de LUX, de 22 mp, de vânzare la Cluj-Napoca. Prețul e de 109.000 de euro!

Publicat

O garsonieră ”de lux”, cu o suprafață de 22 mp, este scoasă de vânzare în zona Iulius Mall din Cluj-Napoca, iar agenția imobiliară care a lansat-o pe piață susține că este vorba despre ”o investiție”.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate