Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Creştere „alarmantă” a incendiilor de vegetaţie uscată

Publicat


Arhivă foto

Pompierii militari din Hunedoara au atras atenţia, vineri, 17 martie 2023, asupra creşterii „alarmante”, a numărului de incendii de vegetaţie uscată. În ultimele zile au fost înregistrate opt incendii în care au fost distruse 10 hectare de mirişti din mai multe zone ale judeţului.

„În ultima perioadă a crescut alarmant numărul de incendii a căror cauză a fost arderea nesupravegheată a miriştilor şi a vegetaţiei uscate, care au generat pagube materiale şi pot genera chiar pierderi de vieţi omeneşti.

Pompierii militari hunedoreni au intervenit, în ultimele şapte zile, pentru stingerea a opt incendii de vegetaţie cauzate de folosirea focului deschis, lăsat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara, Lucian Morogan.

Reprezentanţii ISU Hunedoara reamintesc faptul că în această perioadă creşte pericolul de extindere a incendiilor din cauză că flăcările sunt favorizate de vântul care poate sufla cu putere în anumite intervale ale zilei.

De asemenea, IGSU, Garda de Mediu şi APIA au încheiat un protocol de colaborare prin care monitorizează modul în care fermierii respectă condiţiile de mediu şi agricole la curăţarea terenurilor agricole de resturile vegetale.

Arderea miriştilor şi resturilor vegetale, fără obţinerea permisului de lucru cu foc de la autorităţile competente, se sancţionează cu amendă între 1.000 şi 2.500 de lei.

Anul trecut, pompierii militari din judeţul Hunedoara au avut 346 de intervenţii pentru stingerea incendiilor de vegetaţie uscată. În urma cercetărilor efectuate asupra cauzelor care au generat aceste incendii, au fost aplicate opt amenzi în valoare totală de 16.500 lei, arată datele statistice ale ISU Hunedoara. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

OPINIE. Mihai Moldovan: Eu cu cine votez? Filcău electoral cu personaje uzate

Publicat

În copilărie, asistam fascinat la un joc de cărți foarte popular al navetiștilor de tren – Filcăul.  Filcăii se jucau îndeobște în patru oameni, mai ales în echipe de câte 2, era destul de antrenant, trecea timpul mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Accident în Alba Iulia. Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism

Publicat

Un accident s-a produs duminică după amiază, în jurul orei 18:00, în Alba Iulia, în zona Kaufland Cetate.

Un șofer a pierdut controlul volanul în încercarea de a evita un alt autoturism și a ajuns într-un stâlp.

Potrivit unui cititor Alba24, ”un autoturism Hyundai gri ieșea de la Mac să facă stânga spre stadion de unde venea Mitsubishi Lancer cu viteză.

Pentru a-l evita, șoferul a făcut o manevră și a ajuns pe partea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Oțelul Galați – „U” Cluj, 1-0. Clujenii RATEAZĂ șansa de a urca pe prima poziție din play-out

Publicat

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit duminică, pe Stadionul Oțelul din Galați, în etapa a 5-a din play-out-ul Superligii României. Clujenii au fost învinși pentru a doua oară într-o săptămână de gălățeni…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii

Publicat

vremea alba prognoza meteo

Prognoza meteo în Alba în săptămâna 22 – 28 aprilie, pe localități. Cum va fi vremea de Florii. Ultimele zile ale lunii aprilie aduc o vreme potrivită perioadei în care ne aflăm. Temperaturile sunt plăcute, specifice primăverii. La fel sunt și perioadele în care alternează zile ploioase cu cele însorite.

Temperaturile cresc câte puțin în fiecare zi, așa încât în weekend vom avea temperaturi maxime de 18 până la 23 de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe