Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Elicopter folosit de jandarmi pentru depistarea tăierilor ilegale de pădure

Publicat


Un caz de tăiere ilegală a pădurii a fost descoperit marţi de jandarmii din judeţul Hunedoara cu prilejul unei misiuni de patrulare aeriană executată cu un elicopter împreună cu specialiştii Inspectoratului General de Aviaţie – Unitatea Specială de Aviaţie Caransebeş, pe raza unui ocol silvic din comuna Dobra.

 

Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Hunedoara, acţiunile de patrulare aeriană se desfăşoară începând cu luna aprilie şi au fost planificate de cele două instituţii având în vedere suprafaţa împădurită foarte mare, de peste 300.000 de hectare, de pe raza judeţului.

 

Astfel, pe timpul misiunii de zbor ce avut loc marţi pe raza comunei Dobra a fost observat un ansamblu de vehicule pe care era încărcat material lemnos, în interiorul fondului forestier.

 

„După ce aparatul de zbor a aterizat pe sol, efectivele de jandarmi au procedat la verificarea documentelor cu privire la materialul lemnos transportat. Conducătorul ansamblului de vehicule nu a putut prezenta documente cu privire la tăierea sau transportul materialului lemnos, la faţa locului solicitându-se sprijinul personalului de specialitate din cadrul Gărzii Forestiere Timişoara. În cauză au fost întocmite acte de sesizare cu privire la comiterea infracţiunii de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier”, a precizat IJJ Hunedoara.

Acţiunile de patrulare aeriană deasupra zonelor împădurite vor continua şi în perioada următoare, având drept scop atât prevenirea şi combaterea tăierilor nelegale de material lemnos, cât şi recunoaşteri specifice ale reliefului caracteristic judeţului Hunedoara, precizează sursa citată. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Antonia Niţă, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: IJJ Hunedoara

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate. Antioxidanți, vitamine, nutrienți și imunitate

Publicat

Care sunt fructele cu cele mai mari beneficii pentru sănătate: Există multe fructe care sunt recunoscute pentru beneficiile lor pentru sănătate, iar selecția lor poate depinde și de preferințele individuale.

Iată câteva exemple de fructe cu multe beneficii pentru sănătate:

Portocalele: Bogate în vitamina C și alte antioxidante, portocalele sunt benefice pentru sistemul imunitar, sănătatea pielii și a ochilor și pot ajuta la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

AMENZI de aproape 2,4 milioane de lei aplicate de Garda de Mediu în Cluj pe 2023

Publicat

Pentru că poluarea olfactivă la Cluj a reapărut pe tapet zilele acestea, Cluj24 a solicitat Gărzii de Mediu o situație a sancțiunilor aplicate în anul trecut la nivelul județului și care au fost principalele fapte pentru…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie. Va fi modificată vârsta minimă pentru a utiliza aplicația în Regiunea Europeană

Publicat

schimbari la whatsapp

Schimbări la WhatsApp din 11 aprilie: Vârsta minimă pentru a utiliza WhatsApp în Regiunea Europeană va fi modificată de la 16 la 13 ani. Schimbarea va intra în vigoare din data de 11 aprilie 2024. 

Totodată, vor fi actualizați termenii de utlizare și toți cei care folosesc aplicația vor trebui să îi accepte. Altfel, WhatsApp nu va mai funcționa.

Informațiile au apărut pe siteul aplicației, la secțiunea noutăți.

”Ne…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi bărbați din Alba, recidiviști, arestați pentru viol. Și-au lovit victima cu pumnii și au amenințat-o cu cuțitele

Publicat

Doi bărbați din comuna Șpring au fost arestați preventiv, fiind urmăriți penal pentru viol. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș au constatat, din primele cercetări, că fapta ar fi fost comisă cu violență.

Unul dintre agresori are 37 de ani și celălalt 48 de ani. Ambii sunt recidiviști și erau deja reținuți de Poliție, din 25 martie. Fapta s-ar fi petrecut în noaptea de 24/25 martie, la locuința unuia dintre…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe