Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Înotătorul Avram Iancu se pregătește să înfrunte cursul fluviului Rin, pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen

Publicat



sursa foto: Facebook / Avram Iancu, arhivă foto

Pe 16 iulie, înotătorul Avram Iancu se va angaja într-o cursă pe întregul curs al fluviului Rin, într-o provocare care va dura 35 de zile. Scopul acestei provocări este de a sprijini aderarea României la Spațiul Schengen prin eforturile și abilitățile sale de înotător.

Bibliotecarul din Petroşani va înota cei 1.032 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca atunci când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor.

„A venit timpul să mă întreb, din nou, ce anume pot să fac eu pentru ţara mea şi nu ce poate să facă ţara pentru mine.

A sosit timpul pentru înotul principal al sezonului.

Voi înota întregul curs al Rinului, de la începutul marcării kilometrice a fluviului, adică de la Vechiul Pod din Konstanz (Germania) şi până la vărsarea acestuia în Marea Nordului, în Olanda.

În aproximativ 35 de zile de înot sper să reuşesc să străbat cei 1.032 de kilometri marcaţi ai acestui fluviu care străbate inima Europei”, a declarat luni înotătorul Avram Iancu.

El a arătat că întregul său efort va fi dedicat aderării României la Spaţiul Schengen, pentru că îşi doreşte ca românii să poată circula liberi prin Europa, de la Marea Nordului, până la Marea Neagră.

Hunedoara: Înotătorul Avram Iancu se pregătește să înfrunte cursul fluviului Rin într-o provocare de 35 de zile.

„Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în ţară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp şi sume importante de bani prin graniţe inutile.

România este în Europa! România este Europa!”, a precizat Iancu.

Startul pentru înotul pe Rin va fi dat pe 16 iulie, la ora 10,00, de la Podul Vechi din Konstanz, în prezenţa tuturor celor care doresc să participe la eveniment.

Acesta va fi observat oficial de către organizaţiile mondiale de înot în ape deschise. Observatorul oficial va fi instructorul de înot Radu Ileană din Alba Iulia, în vârstă de 37 de ani, cu o experienţă de 14 ani în predarea înotului la Deva şi Alba Iulia.

Avram Iancu va fi însoţit de un caiacist ca suport acvatic, dar şi de o echipă ce va circula pe teren.

Evoluţia înotătorului va putea fi urmărită pe un sistem modern de livetraker.

Hunedoara: Înotătorul Avram Iancu se pregătește să înfrunte cursul fluviului Rin într-o provocare de 35 de zile. În iulie 2022 a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol

Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise, ultima producându-se în luna mai, când a traversat înot Marea Galileii.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

În iulie 2022 a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie.

În acelaşi an, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Printre reuşitele lui Avram Iancu se numără şi traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Reacția lui Voicu Paul după ce a plecat din PNL la PSD Alba Iulia: ”Sunt un traseist”. Cum își motivează decizia

Publicat

Voicu Paul a reacționat duminică 28 aprilie, după ce a fost făcut anunțul că a plecat din PNL spre PSD Alba Iulia. Fiind unul dintre cei mai vechi oameni din PNL Alba Iulia, Voicu Paul a ținut să își motiveze alegerea, printr-o postare pe Facebook. 

Acesta a spus că dacă este să aibe o etichetă de traseist, o va purta ”pentru ca orașului să îi fie bine”.

Însă a pus plecarea sa pe baza rupturii din PNL la momentul plecării lui Gabriel Pleșa în USR. De alfel, Voicu Și Pleșa au fost contra candidați la alegerile 2020.

Acum acesta a spus că se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Muncitor la Schitul de la Găbut, bătut cu bestialitate pentru că pescuia. Agresorii, condamnați la închisoare cu executare

Publicat

Trei bărbați care au bătut crunt un muncitor ce pescuia într-o baltă de lângă Schitul de la Găbut, au fost condamnați penal. Aceștia au fost judecați și condamnați pentru tentativă de omor. 

O pedeapsă a venit din partea magistraților Tribunalului Alba, în data de 18 aprilie 2024. Este vorba despre o faptă produsă în urmă cu mai mulți ani, în septembrie 2022.

Victima celor trei a fost un muncitor, care pescuia pe o baltă din apropierea locului în care era cazat. Deși nu prezenta vreun pericol, muncitorul a fost bătut până când i-a fost ruptă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal timp de un an. Putea să scape de dosar în doar zece zile

Publicat

O femeie din Alba care a mers la un schimb valutar a fost cercetată penal un an. Motivul? A primit prea mulți bani, dintr-o eroare a casierei. Însă, dacă restituia banii nu mai ajungea în atenția poliției. Avea la dispoziție zece zile pentru a face acest lucru. 

Drept urmare, timp de un an a fost cercetată penal de anchetatorii din Blaj.

În data de 18 aprilie 2024, procurorii au cerut ca dosarul să fie închis, iar judecătorii au trebuit să ia o decizie.

Este vorba despre o faptă minoră care s-a petrecut în data de 25 mai 2023. Însă, aceasta a fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe