Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Pacienţii cardiaci în stare critică vor fi trataţi într-un compartiment special la Spitalul Judeţean Deva. Investiție de aproape 985.000 de lei

Publicat


Pacienţii cardiaci aflaţi în stare critică pot fi trataţi şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, într-un compartiment special ale cărui lucrări au fost finalizate joi, în cadrul Secţiei de Cardiologie, noua unitate fiind o premieră pentru judeţul Hunedoara.

Denumită „Unitatea de Supraveghere şi Tratament Avansat a Pacienţilor Cardiaci Critici” (USTACC), aceasta va funcţiona ca un compartiment de terapie intensivă al Secţiei de Cardiologie. Lucrările de amenajare ale acesteia au costat peste 984.400 lei, iar fondurile au fost asigurate de Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara, în subordinea căruia se află spitalul.

Prin noul compartiment al Secţiei de Cardiologie, SJU Deva se va putea apropia tot mai mult de performanţele unei clinici universitare

În plus, Secţia Cardiologie beneficiază de un angiograf ultramodern, dar şi de alte echipamente necesare monitorizării şi tratării pacienţilor cu anumite patologii cardiace, au explicat medicii.

„Cu ajutorul acestor dotări se va putea organiza, în cadrul secţiei noastre, asistenţa pacientului critic coronarian cardiac. (…) Unitatea va găzdui şi pacienţii care vor fi trataţi în laboratorul de cardiologie intervenţională, dotat, la rândul său, cu tot ceea ce este necesar. Avem un angiograf care este vârf de gamă la nivel mondial. Acest lucru ne face bucuroşi şi, în acelaşi timp, sperăm că în următorii ani vom putea atinge performanţele din clinicile universitare. Angiograful ne permite diagnosticarea cardiopatiei ischemice, a stenozelor coronariene şi a infarctului miocardic acut, precum şi tratamentul acestor afecţiuni, respectiv dilatările de artere coronare sau montarea de stenturi”, a declarat şeful Secţiei Cardiologie a SJU Deva, dr. Constantin Blaj.

La rândul său, preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a apreciat că prin noul compartiment al Secţiei de Cardiologie, SJU Deva se va putea apropia tot mai mult de performanţele unei clinici universitare.

„Sănătatea populaţiei din judeţul Hunedoara este mai presus de orice. Consider că dacă avem cetăţeni sănătoşi, vom putea progresa ca judeţ. Am avut mare încredere în această idee a mea, de a avea la Deva atât USTACC, cât şi un angiograf, şi iată că avem posibilitatea să facem inaugurarea acestui compartiment. Sper ca în scurt timp la spitalul din Deva să se poată monta stenturi pacienţilor care au nevoie de aceste dispozitive.

Avem medici cardiologi pregătiţi, tot personalul din secţie este trimis la specializare, avem condiţii similare unei secţii dintr-un spital universitar”, a spus preşedintele CJ Hunedoara.

Compartimentul USTACC are 10 paturi şi este găzduit într-un sector aflat în prelungirea Secţiei Cardiologie, fiind legat printr-un hol comun cu spaţiul unde este amplasat angiograful, un echipament apreciat ca „vital” pentru realizarea de investigaţii şi intervenţii cardiologice de înaltă fidelitate.

În acest context, managerul SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariş, a arătat că la SJU Deva vor putea fi efectuate intervenţii care, în prezent, se pot realiza doar în spitalele din centrele universitare, fără să mai fie nevoie ca pacienţii cardiaci critici să fie transferaţi la alte spitale.

Lucrările pentru amenajarea USTACC au început la finele lunii august 2022.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. Ziua în care Bucureștiul s-a prăbușit

Publicat

4 Martie: 47 de ani de la cutremurul din 1977. În seara zilei de vineri 4 martie 1977, România a fost zguduită de un puternic cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter, având epicentrul în Munţii Vrancei.

În seara zilei de 4 martie, președintele Nicolae Ceaușescu, împreună cu consoarta sa, participau la banchetul oficial oferit de președintele Nigeriei în cinstea oaspeților.

După toastul șefului statului nigerian,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Marți: „Primăvara în culori”, eveniment cultural la Sebeș. Va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic și comemorat poetul Radu Stanca

Publicat

Marți 5 martie, la Primăria Sebeș va avea loc un eveniment cultural. Într-un comunicat de presă reprezentanții instituției au oferit o serie de detalii despre eveniment. 

Este vorba despre seara culturală „Primăvara în culori”, eveniment prin care va fi aniversat pictorul Eugen Măcinic. De asemenea cei prezenți își vor putea reaminti cu nostalgie versurile poetului Radu Stanca.

Coincidența fericită o reprezintă ziua de 5…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Echipa de majorete Eclipse Cluj, multiple titluri de campioană la Campionatului Național de Majorete

Publicat

Echipa de majorete Eclipse din cadrul Clubului Sportiv Vointa, antrenată de Virgilia Cezara Maria Nona, a dominat scena Campionatului Național de Majorete care a avut loc duminică, la Cluj-Napoca.

”Într-o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Începe Simularea la Bacalaureat 2024. Luni, prima probă la Limba și Literatura Română. Program și reguli la testări

Publicat

Luni, 4 martie 2024, începe Simularea la Bacalaureat 2024. Prima probă va fi cea la Limba și Literatura Română.  Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00, pe pagina de internet a Ministerului Educației. 

Testările vor începe la ora 9.00. Elevii vor avea acces în săli până la ora 8.30. Aceștia vor fi distribuiți câte unul în bancă, în ordine alfabetică.

Simularea este organizată la nivel…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe