Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Preşedintele CJ solicită tarife reduse cu 50% la energie şi gaze pentru locuitorii zonei Munţilor Apuseni

Publicat


Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a transmis miercuri o adresă premierului Nicolae Ciucă prin care solicită ca furnizorii de energie electrică şi gaze să respecte prevederile unei legi prin care locuitorii zonei Munţilor Apuseni beneficiază de reducerea cu 50% a tarifelor pentru energie electrică şi gaze naturale.

„În cuprinsul Anexei 1 la Hotărârea Guvernului nr. 323/1996 privind aprobarea Programului special pentru sprijinirea dezvoltarii economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni, cu modificările şi completările ulterioare, se regăsesc şi locuitori ai judeţului Hunedoara ale căror interese le reprezint în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Este vorba despre locuitori ai municipiului Brad şi ai unui număr de 15 comune (Baia de Criş, Balşa, Baiţa, Blăjeni, Buceş, Bucureşci, Bulzeştii de Sus, Certeju de Sus (parţial), Crişcior, Geoagiu (parţial), Luncoiu de Jos, Ribiţa, Tomeşti, Vaţa de Jos, Vălişoara)”, a notat, pe pagina sa de socializare, preşedintele CJ Hunedoara.

În acest context, preşedintele CJ Hunedoara a precizat că a trimis miercuri premierului Nicolae Ciucă şi ministrului Energiei, Virgil Popescu, o adresă prin care aduce la cunoştinţa conducerii Executivului faptul că „furnizorul de energie ‘SC ENEL ENERGIE SA’ nu aplică prevederile legale în vigoare”.

„Pe această cale, am solicitat premierului Nicolae Ionel Ciucă să ia urgent măsurile legale ce se impun, astfel încât locuitorii să beneficieze de măsurile adoptate de Guvern pentru ca Programul special pentru sprijinirea dezvoltării economico-sociale a unor localităţi din Munţii Apuseni să producă efecte!”, a conchis Laurenţiu Nistor.

UPDATE: Precizările reprezentanților Enel Energie

”Enel Energie respectă legislația în vigoare și ne asigurăm clienții că îi susținem în demersurile lor și avem toată deschiderea pentru a colabora cu autoritățile locale în acest sens.

Reducerea de care ar putea beneficia locuitorii din zona Munților Apuseni se aplică în baza OG nr. 27/1996, care prevede ca autoritățile locale să transmită către furnizorii de energie (nu doar către companiile Enel) o listă a acestor beneficiari, care au domiciliul în localitățile specificate în actul normativ și normele de aplicare ale acestuia.

Până la acest moment, compania nu a primit solicitări din partea autorităților locale din zonele menționate în declarațiile publice”, au declarat reprezentanții Enel Energie.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

EXCLUSIV. Trei persoane, amendate de Poliția Locală Cluj-Napoca. Au refuzat să se recenzeze. Cât a fost amenda

Publicat

recensamant principala e1647247909105.jpg

Prin dispoziția primarului Emil Boc, în cadrul Primăriei Cluj-Napoca, au fost desemnate persoane care să aplice sancțiuni contravenționale în baza OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

”La nivelul Direcției Generale Poliția Locală au fost întocmite trei procese verbale în urma constatării contravenției prevăzută de art. 54, alin. 1, litera b din OUG nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021.

Menționăm că persoanele sancționate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Obligațiile pentru munca part-time. Ce trebuie să facă angajații și angajatorii, ce bani li se rețin și exemple de calcul

Publicat

Persoanele care au contracte part-time vor fi obligate să depună la fiecare angajator o declaraţie pe propria răspundere din care să rezulte că realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor în baza a două sau mai multe contracte individuale de muncă, iar baza lunară de calcul cumulată aferentă acestora este cel puţin egală cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată.  

Măsura a stârnit nemulțumire pe piața muncii. Dincolo de birocrație, situația devine aberantă în cazul în care o persoană realizează venituri mai mici decât contribuțiile pe salariul minim, situație în care va trebui să mai aducă bani de acasă.

Guvernul nu a reușit să explice suficient această…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Eveniment

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe A1 Râmnicu Vâlcea – Deva și pe A10 Sebeș – Turda

Publicat

În cursul zilei de vineri, 12 august 2022, vor fi instituite restricții de circulație A10 Sebeș – Turda și pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva pentru lucrări la partea carosabilă.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, pentru efectuarea unor lucrări, traficul va fi restricționat pe Autostrada A10 Sebeș – Turda, la km. 62 (municipiul Turda, jud. Cluj), pe calea 2, banda 2, în interval orar 07:00-19:00.

Pe A1 Râmnicu Vâlcea-Deva, vor fi active următoarele restricții:

-km 242-km 239 calea 2, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30-17:00;

– km 314+700-km 315+700 calea 1, vor fi restricționate banda de urgență și prima bandă, pentru lucrări de frezare și…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Cum au salvat pompierii clujeni doi pui de mistreț căzuți într-un canal din Mănăștur

Publicat

Pompierii clujeni au fost solicitați în cursul nopții de jois spre vineri să elibereze doi pui de mistreți care au căzut într-un canal de pe strada Mirăslău din Cluj-Napoca.

”Apelul de urgență a venit în jurul orei 1:20, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj de la Detașamentul 2 Cluj-Napoca. Pompierii au constatat faptul că doi pui de mistreț se aflau într-un canal adânc de aproximativ 2 metri. Folosind o crosă lasou, pompierii au scos mistreții afară din canal.

mistre 2

Citește și Mistreți pe o stradă din Cluj-Napoca. Au intervenit pompierii și jandarmii

De asemenea, s-a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe