Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Protest la Penitenciarul Deva. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

Publicat


Aproximativ o sută de angajați ai Penitenciarului Deva au organizat joi dimineața un protest în fața sediului instituției. Motivele protestului includ nemulțumirea față de deficitul de personal, neimplementarea Legii salarizării unitare și lipsa actualizării drepturilor personalului din penitenciare.

Sindicaliştii susţin că la Penitenciarul Deva lipsa personalului impune efectuarea de ore suplimentare neplătite, liderii sindicali din cadrul instituţiei de detenţie apreciind că deficitul de personal de pază ar fi de circa 30%.

„Numărul de ore lucrate maxim admis la Penitenciarul Deva este atins din data de 25 ale lunii, după care se recurge la ore suplimentare, însă acestea nu sunt plătite şi se acumulează de la o lună la alta.

Deficitul de personal la Penitenciarul Deva este de circa 30%, iar vechiul stat de organizare nu mai este realist, ceea ce duce la vulnerabilităţi în sistem”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul”, de la Penitenciarul Deva, Nicolae Grosu.

Totodată, sindicaliştii au solicitat aplicarea, în integralitate, a prevederilor Legii salarizării pentru sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi exceptarea penitenciarelor de la aplicarea principiilor din ceea ce au numit „Legea austerităţii”, apreciind că actul normativ va duce la disfuncţionalităţi în sistem.

La protestul poliţiştilor de penitenciare de la Deva au luat parte sindicalişti care au ieşit din schimbul de noapte, angajaţi aflaţi în timpul liber sau personal a cărui prezenţă nu a pus în pericol paza deţinuţilor. Aceasta a fost efectuată cu personalul care a intrat în tura de dimineaţă, a menţionat liderul sindical.

Potrivit acestuia, seria protestelor din penitenciare va continua. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Rapid-„U” Cluj, 2-3. Seară magică pentru Ianis Stoica, MVP-ul meciului

Publicat

Universitatea Cluj a jucat, luni seara, cu Rapid, în ultimul meci al etapei a 17-a a Superligii la fotbal. „U” era pe locul 9 cu 20p, în timp ce Rapid era pe locul 3 cu 30p. După un joc excelent, mai ales în repriza a doua,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cântec emoționant, de Ziua Națională, compus de artista Ancuța Stănuș și copiii de la Ansamblul ”Mugurii Lomanului”

Publicat

De Ziua Națională a României, la împlinirea a 105 de ani de la Marea Unire, o interpretă de muzică populară și copiii din Ansamblul ”Mugurii Lomanului” din Loman prezintă un cântec emoționant.

Compus de artista Ancuța Stănuș, originară din Loman, dar și cu contribuția copiilor, cântecul reprezintă un mesaj simplu, dar de efect pentru românii de pretutindeni.

Vezi și 1 Decembrie 2023 la Alba Iulia – Programul OFICIAL…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Obiecte dintr-o colecție privată, prezentate la Museikon Alba Iulia, în expoziția ”Second Life”. Ce lucrări vor fi expuse

Publicat

Miercuri, 29 noiembrie 2023, de la ora 15.00, la Museikon Alba Iulia este prezentată expoziția ”Second Life”. Aceasta include obiecte din colecția personală a artistului vizual Ion Isaila.

Născut în Sibiu, actualmente stabilit în Germania din anul 1984, acesta prezintă în premieră naţională obiecte din colecţia personală acumulată în peste 6 decenii de activitate artistică.

Expoziţia de la Alba Iulia va rămâne deschisă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Desenul 3D pe asfalt de pe str. Piezișă din Cluj-Napoca, FINALIZAT

Publicat

Desenul 3D pe asfalt de pe strada Piezișă din Cluj-Napoca a fost finalizat de artiștii Ocu și Kero, care au lucrat la acest proiect timp de 3 săptămâni.

Desenul 3D pe asfalt de pe str. Piezișă din Cluj-Napoca,…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe