Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Protest la Penitenciarul Deva. Care sunt nemulțumirile protestatarilor

PublicatAproximativ o sută de angajați ai Penitenciarului Deva au organizat joi dimineața un protest în fața sediului instituției. Motivele protestului includ nemulțumirea față de deficitul de personal, neimplementarea Legii salarizării unitare și lipsa actualizării drepturilor personalului din penitenciare.

Sindicaliştii susţin că la Penitenciarul Deva lipsa personalului impune efectuarea de ore suplimentare neplătite, liderii sindicali din cadrul instituţiei de detenţie apreciind că deficitul de personal de pază ar fi de circa 30%.

„Numărul de ore lucrate maxim admis la Penitenciarul Deva este atins din data de 25 ale lunii, după care se recurge la ore suplimentare, însă acestea nu sunt plătite şi se acumulează de la o lună la alta.

Deficitul de personal la Penitenciarul Deva este de circa 30%, iar vechiul stat de organizare nu mai este realist, ceea ce duce la vulnerabilităţi în sistem”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului Independent „Vulturul”, de la Penitenciarul Deva, Nicolae Grosu.

Totodată, sindicaliştii au solicitat aplicarea, în integralitate, a prevederilor Legii salarizării pentru sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi exceptarea penitenciarelor de la aplicarea principiilor din ceea ce au numit „Legea austerităţii”, apreciind că actul normativ va duce la disfuncţionalităţi în sistem.

La protestul poliţiştilor de penitenciare de la Deva au luat parte sindicalişti care au ieşit din schimbul de noapte, angajaţi aflaţi în timpul liber sau personal a cărui prezenţă nu a pus în pericol paza deţinuţilor. Aceasta a fost efectuată cu personalul care a intrat în tura de dimineaţă, a menţionat liderul sindical.

Potrivit acestuia, seria protestelor din penitenciare va continua. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Foto: O femeie căreia i s-a făcut rău în mașină, găsită de jandarmii din Alba, în zona barajului Oașa

Publicat

O femeie căreia i s-a făcut rău în mașină, găsită de jandarmii din Alba, în zona barajului Oașa. Ea a fost ajutată

În cel mai scurt timp colegii noștri au ajuns la fața locului unde au identificat persoana în cauză, o femeie din județul Vâlcea, în vârstă de 72 de ani...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

E.ON Energie România DONEAZĂ, cu ajutorul Electric Castle, 100.000 kWh Colegiului Național de Artă din Târgu-Mureș

Publicat

Cu scopul de a susține educația și creativitatea, E.ON Energie România donează 100.000 kWh Colegiului Național de Artă din Târgu-Mureș, cu ajutorul participanților la Electric Castle, până în 21 iulie, ultima zi a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

VIDEO ȘTIREA TA: Furtună la Șibot. Vântul a suflat cu putere vineri după amiază și a plouat în mai multe zone ale județului Alba

Publicat

Furtună la Șibot: Vântul a suflat cu putere vineri după amiază și a plouat în mai multe zone ale județului Alba. 

În mai multe zone ale județelor au fost averse torențiale care au acumulat 20-25 de litri pe metrul pătrat, s-au semnalat intensificări ale vântului și grindină de mici dimensiuni.

Până la ora 16:00 este în vigoare un cod galben care vizează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Primarul din Valea Ierii, condamnat definitiv la 2 ani și 11 luni de închisoare cu suspendare. Își pierde și mandatul de primar

Publicat

Primarul din Valea Ierii, Dorin Nap, a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj la doi ani și 11 luni de închisoare cu suspendare pentru furt de arbori și fals intelectual. El își pierde mandatul de primar.


Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe
Publicitate