Connect with us

Eveniment

Hunedoara: Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva nu mai are locuri la ATI; ambulanţele aşteaptă zeci de minute

Published

on



Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva se confruntă cu o situaţie critică în ceea ce priveşte numărul mare de persoane internate cu COVID-19, secţia ATI având toate locurile ocupate, iar ambulanţele fiind nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea unui pat pentru pacienţii pe care îi transportă, a informat luni Prefectura Hunedoara.

„La spitalul din Deva sunt ocupate toate locurile de la ATI şi din secţiile care tratează pacienţi pozitivi, cu simptome medii şi grave, iar cadrele medicale fac eforturi supraomeneşti pentru salvarea fiecărui pacient. Ambulanţele sunt nevoite să aştepte zeci de minute până la eliberarea paturilor pentru pacienţii pe care îi transportă, iar la serviciul de urgenţă şi la radiologie sunt examinaţi zilnic peste 100 pacienţi”, se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului.

Potrivit autorităţilor, o mare parte a pacienţilor care prezintă forme grave este formată din persoane care au avut simptome de COVID-19, dar care au apelat târziu la ajutorul medicilor, printre aceştia aflându-se şi tineri, într-o mai mare măsură decât în urmă cu două săptămâni.

„Medicii deveni spun că situaţia este critică, fiind aproape imposibil să transfere pacienţi la alte spitale din judeţ din cauza numărului mare de bolnavi COVID care sunt internaţi la unităţile medicale hunedorene. Totodată, la SJU sunt internaţi şi pacienţi neinfectaţi cu SARS-CoV-2, dar cu alte patologii, cărora li se acordă asistenţă medicală de specialitate”, se menţionează în comunicat.

Situaţia din spital a fost analizată luni de prefectul judeţului Hunedoara, Călin Marian, directorul medical al SJU Deva, dr. Lucian Miron, şi directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei.

În acest context, prefectul Călin Marian a transmis că sistemul sanitar hunedorean este aproape la limita funcţionării din cauza numărului mare de cazuri COVID-19 şi le solicită locuitorilor judeţului să respecte cu stricteţe toate măsurile de prevenire a infectării, cele mai importante fiind evitarea aglomeraţiei şi purtarea măştii de protecţie.

În acelaşi timp, autorităţile locale din zonele carantinate sau cu număr mare de cazuri pozitive trebuie să acorde o atenţie specială respectării măsurilor de protecţie sanitară.

În judeţul Hunedoara, în ultimele 14 zile, au decedat 69 persoane, media perioadei fiind de cinci decese pe zi.

De asemenea, conform informaţiilor DSP Hunedoara, în ultimele 14 zile, în medie sunt depistate, zilnic, câte 146 persoane infectate cu SARS-CoV-2.

Din cele 69 de oraşe şi comune ale judeţului Hunedoara, în 43 se înregistrează o incidenţă a cazurilor de infectare de 3 la 1.000 locuitori. AGERPRES/(AS – autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Simona Aruştei)

Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Blocuri înghesuite pe str. Nirajului din Cluj-Napoca, ”dintr-un trotuar în altul”. ”De ce atâta lăcomie pe constructori?”

Published

on

Mai mulți clujeni care locuiesc pe strada Nirajului, din cartierul Între Lacuri, reclamă că în zonă s-au construit în ultima perioadă 6 blocuri de 5-6 etaje, dintr-un trotuar în altul, fără să se țină cont nici de…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Cluj

Diana Șoșoacă strânge semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale din luna mai

Published

on

Președintele Partidului SOS România, europarlamentarul Diana Șoșoacă, strânge semnături pentru a candida la alegerile prezidențiale din luna mai. Anunțul a fost făcut prin intermediul unui mesaj publicat pe Facebook. La…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Ce e este spoofing-ul prin SMS. Recomandări DNSC în cazurile de înșelăciune prin telefon

Published

on

Ce e este spoofing-ul prin SMS. Directoratul Național pentru Securitate Cibernetică (DNSC) atenționează asupra cazurilor de înșelăciune prin telefon.

Spoofing-ul prin SMS este o tehnică utilizată de atacatorii cibernetici pentru a falsifica numărul de telefon de pe care se trimite un mesaj. Această metodă le permite să se prezinte sub o identitate de încredere, inducând în eroare potențialele victime, atenționează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Ministrul Educației, despre analfabetismul funcțional: de ce este o problemă de securitate națională

Published

on

Ministrul Educației, Daniel David, a explicat de ce analfabetismul funcțional este o problemă de securitate națională. Acesta precizează că un mare procent din populație nu știe cum să folosească cunoștințele acumulate.

„Un procent mare dintre noi știe lucruri, dar nu știe cum să le folosească, în această lume competitivă.

„Când vorbești de analfabetism funcțional înseamnă că ești alfabetizat, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading