Connect with us

Alba

I-a sustras unui minor un lănțișor din aur iar ulterior i-a cerut bani pentru a i-l înapoia. Tânăr din Alba Iulia, REȚINUT

Publicat


Un tânăr din Alba Iulia a fost reținut pentru furt calificat și șantaj. Acesta i-ar fi sustras unui minor un lănțișor din aur, iar pentru a i-l înapoia i-ar fi pretins o sumă de bani.

Potrivit IPJ Alba, la data de 26 noiembrie 2022, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 19 ani, din Alba Iulia, care este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt  calificat și șantaj.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în seara zilei de 11 noiembrie 2022, s-ar fi întâlnit cu un minor de 13 ani, din Teiuș, căruia i-ar fi cerut să își scoată lănțișorul din aur și să îi…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Primăria Aiud: concurs pentru ocuparea unui post de muncitor calificat – electrician. Condiții pentru candidați

Publicat

primaria aiud

Primăria Municipiului Aiud anunță organizarea unui concurs pentru ocuparea unui post de muncitor calificat la Cadastru.

”În conformitate cu prevederile H.G. nr. 1336/2022 pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind organizarea și dezvoltarea carierei personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice,

Primăria Municipiului Aiud organizează la sediul din str. Cuza Vodă, nr. 1 concurs în vederea ocupării, pe durată nedeterminată, a unui post contractual de execuție vacant de muncitor calificat I din cadrul Direcției Arhitect – Șef, Compartiment Urbanism, Cadastru din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Aiud.

Durata normală a timpului de muncă este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Netflix a detaliat modul în care va împiedica utilizatorii să-și partajeze contul. Scăparea care va permite fentarea măsurii

Publicat

Netflix a anunțat că lucrează la o funcție care să împiedice utilizatorii să-și partajeze parolele contului cu alte persoane.

Schimbarea a fost testată în unele țări, motivul fiind acela că utilizatorii care își partajează conturile Netflix  afectează veniturile companiei.

Nu se știe însă cum va percepe publicul această măsură, în condițiile în care de multe ori, familia extinsă sau un grup de prieteni plăteau un singur abonament, pe rând.

”Contul meu de Netflix este și la mama, și la fratele meu și la un prieten. Dacă va fi restricționat accesul la o singură locație, evident că voi renunța la el. Doar pentru noi, care ne uităm rar, nu merită” a spus o tânără din Alba…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Mai puțin de jumătate din populația României este activă în câmpul muncii

Publicat

birou gol

Procesul de îmbătrânire se accentuează în România. Mai puțin de jumătate dintre români sunt activi în câmpul muncii și produc pentru a susține întreg sistemul. 

Este o tendință care se va accentua în anii care urmează, avertizează economiștii.

Dintr-un total de aproape 19 milioane de oameni, 10,8 sunt inactivi în câmpul muncii, 39,5% dintre ei sunt pensionari și beneficiari de ajutor social, iar 32%, elevi și studenți.

Cele mai recente cifre oferite de Institutul Național de Statistică ne arată că populația activă a țării noastre este de aproape 8,2 milioane de persoane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Un drum de pământ care leagă comunele Jidvei și Șona, între Căpâlna de Jos și Sânmiclăuș, va fi asfaltat. Licitația a fost lansată

Publicat

Un drum de pământ care face legătura între satele Căpâlna de Jos, comuna Jidvei și Sânmiclăuș, comuna Șona, va fi asfaltat și modernizat printr-o investiție de peste 2,9 milioane de lei. 

Consiliul Județean Alba a lansat marți, 31 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru execuția lucrărilor de construcții aferente obiectivului „Modernizare drum județean DJ 142 N, Căpâlna de Jos – Sânmiclăuș”.

Valoarea totală a investiției este estimată la 2.905.158,38 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, drumul judeţean DJ 142N, cu lungimea totală de 5,150 km, asigură legătura între localitățile Căpâlna de Jos (intersecția cu DJ 107V) și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe