Connect with us

Brasov

Impact între un camion și un microbuz pe DN 13 în Mureș. O victimă. Trafic BLOCAT

Publicat


Trafocul este blocat, miercuri dimineață, pe DN 13 în județul Mureș, din cauza unui accident rutier soldat cu o victimă. Coliziunea s-a produa între un microbuz și un camion.

Potrivit Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, accidentul a avut loc miercuri, 16 noiembrie, în jurul orei 07.00, pe DN 13 Brașov – Sighișoara, între localitățile Mihai Viteazu și Saschiz, județul Mureș.

Din primele informații, un autocamion și un microbuz s-au ciocnit.

În urma accidentului, șoferul microbuzului a fost rănit ușor.

Traficul este blocat pe ambele sensuri de mers.

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

„Magia iernii la Brașov”: Un milion de luminiţe vor împodobi orașul în luna decembrie

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

Un milion de luminiţe vor străluci în municipiul Braşov timp de o lună, cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Iluminatul festiv urmând să fie aprins miercuri seara, la ora 17,00, de primarul Allen Coliban.

Un număr de 200 sunt montate în bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, iar restul pe străzile din centrul istoric şi din cartierul Şchei, dar pe pe marile bulevarde din oraş.

„După doi ani de pandemie, de restricţii, doi ani în care am stat la distanţă unul de celălalt, este cel mai bun moment să redescoperim bucuria de a fi împreună, de a ne simţi, din nou, o comunitate.

„Magia iernii la Brașov”. Număr suplimentat de autobuze

De aceea, vrem să le oferim braşovenilor, dar şi turiştilor, cele mai frumoase sărbători de iarnă, în care să se bucure de evenimentele pregătite pentru ei: colinde, concerte, patinoar, filme la cinema Astra sau povestea drumului lui Moş Crăciun, din Laponia la Braşov, la cinema Stelarium, ateliere pentru decoraţiuni şi cadouri de Crăciun, expoziţii de artă şi seri culturale la Banca de Cultură Apollonia.

Şi ca să ne putem bucura de această lună magică, peste tot accesul este gratuit”, a anunţat, luni, primarul Braşovului, Allen Coliban.

Acesta a făcut, totodată, un apel către braşoveni să doneze celor mai puţin norocoşi în cadrul campaniilor Happy Box şi Ziua dărniciei.

În luna decembrie, numărul autobuzelor şi troleibuzelor care vin şi pleacă din centrul istoric a fost suplimentat cu 29 de mijloace de transport. Agerpres

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov 

Citește mai departe

Brasov

Cutremur cu magnitudinea 3.6 produs în Vrancea

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea de 3.6 s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă în Vrancea.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Pământului, sâmbătă, în ziua de 26 Noiembrie 2022, la ora 03:59:28 (ora locală a României), s-a produs în Zona Seismică Vrancea VRANCEA un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.6.

Seismul s-a produs la adâncimea de 145km.

Potrivit sursei citate, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 74km E de Brașov, 88km NE de Ploiești, 105km S de Bacău, 118km V de Galați, 119km V de Brăila, 139km N de București, 159km NE de Pitești, 187km SV de Iași, 188km E de Sibiu,…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

FOTO: Brașovul are primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie

Publicat

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

Primul centru rezidențial dedicat victimelor violenței în familie a fost deschis vineri, 25 noiembrie 2022, la Brașov, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor.

Centrul este prevăzut cu dormitoare, bucătărie, grupuri sanitare, centru de joacă, cameră de socializare, spații speciale pentru consiliere psihologică, vocațională și juridică.

Dotările pentru acest adăpost au fost asigurate cu bani din PNRR, iar amenajarea s-a făcut cu sprijinul și contribuția comunității și a organizațiilor private.

”Acest adăpost este un centru de primire în regim de urgență pentru femeile care au nevoie să plece de acasă deoarece fie suportă violențe fizice, fie altfel de abuzuri. Ne-am dorit ca acest centru să fie în primul rând un loc primitor, un loc sigur, un loc pentru femeile și copiii care au nevoie să fie ajutați, care fug de acasă.

Acest adăpost va putea primi femei și copii din municipiu, dar și din întreg județul Brașov, unde atât victimele, cât și copiii acestora se vor putea simți în siguranță, vor putea participa la activități și vor putea să scape sau să încercăm să-i ajutăm să scape de trauma prin care au trecut”, a precizat Flavia Boghiu, viceprimar al municipiului Brașov.

La centru, victimele violenţei domestice beneficiază de cazare și mâncare, informare și consiliere psihologică, consiliere juridică, educație parentală, consiliere/orientare vocaţională pentru a-și găsi un loc de muncă, suport pentru întocmirea actelor de identitate, dacă este cazul, sau acces la servicii medicale.

,,Femeile care vor avea nevoie de serviciile noastre vor putea să apeleze la Direcția de Asistență Socială, iar dacă se află într-o situație de pericol iminent, pot apela numărul de urgență 112, iar echipa mobilă, împreună cu poliția, se va deplasa la domiciliul acestora și le va acorda sprijinul necesar pentru a se muta în centru”, a explicat viceprimarul.

Victimele pot sta gratuit în centru între 5 și 60 zile, în funcție de nevoile individuale. Adresa în care îşi desfăşoară activitatea va rămâne secretă pentru publicul larg, cu scopul de a asigura protecţie totală beneficiarilor.

sursa foto: Facebook /  Primăria Municipiului Braşov 

(sursa: Mediafax)

 

Citește mai departe

Brasov

Ruta alternativă care îi va scuti pe șoferi de orele pierdute în aglomerația de pe Valea Prahovei. Vor ajunge rapid de la București la Brașov

Publicat

Pe cei mai mulţi salariaţi, dar şi pe elevi îi așteaptă o minivacanţă de cinci zile, de Sfântul Andrei, 1 decembrie, plus liberele aferente. Și cum muntele este destinația iubită de toată lumea pentru perioada de iarnă, este de așteptat ca stațiunile de pe Valea Prahovei să fie luate cu asalt de zeci de mii de români.

Minivacanța vine cu ore de așteptate în trafic

Numai că, în aceste zile de minivacanță, traficul pe tronsonul București-Brașov va fi unul de coșmar, așa cum ne-am obișnuit în ultimii anii. Turiștii trebuie să se înarmeze cu multă răbdare, ore de stat în trafic, pentru a ajunge cu bine la destinațiile…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe