Connect with us

Brasov

Incendiu într-un centru comercial din Brașov! Zeci de oameni EVACUAȚI

Publicat


Un incendiu a izbucnit sâmbătă după-amiază la panoul electric al unui magazin din zona centrului comercial Coresi din Brașov.

Din magazin s-au autoevacuat toate persoanele, respectiv 80 de clienți și angajați.

Incendiul a fost lichidat în scurt timp.

Nu s-au înregistrat victime.

Se intervine pentru ventilarea spațiilor.

Citește mai mult pe Romania24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Brasov

FOTO: Vești bune pentru schiori! Se vor deschide și pârtiile de schi din partea inferioară a masivului Postăvarul

Publicat

Din dat de 4 februarie 2023 se vor deschide şi pârtiile din partea inferioară a masivului Postăvarul. Administratorul domeniului schiabil din Poiana Braşov, Primăria Braşov, a luat totodată, decizia prelungirii, din acest weekend, a programului de funcţionare a instalaţiilor pe cablu.

Astfel, se vor deschide, pentru prima dată în acest sezon de schi, pârtiile Sulinar, Drumul Roşu, Zidul mare, breteaua de legătură care leagă Drumul Roşu cu pârtia Bradul şi varianta 3E, iar programul de funcţionare al telegondei va fi până la ora 17,00, iar a telescaunului Ruia – până la ora 16,30.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtie în această zonă este de aproximativ 20-30 de centimetri, iar în partea superioară a muntelui, unde, de asemenea, a fost produsă zăpadă artificială – de aproximativ 40 de centimetri.

Funcţionează telecabinele Capra Neagră şi Kanzel, telegondola, telescaunul Ruia şi teleschiurile Ruia, Bradul şi Stadion.

Pentru achiziţionarea ski-pass-urilor există în total 3 puncte de vânzare (casieriile de la telegondolă, de la telecabina Kanzel şi de la telecabina Capra Neagră) şi două automate amplasate în parcarea multietajată din Poiana de Jos. În plus, pentru recuperarea garanţiei de 10 lei plătită pentru ski-pass, pe lângă casierii vor funcţiona şi două automate, la telecabina Capra Neagră şi la telegondolă. La toate casieriile este posibilă şi plata cu cardul.

Cei care doresc să îşi încarce ski-pass-urile o pot face şi online, pe platforma www.skibv.ro.

Actualul sezon de schi a fost deschis oficial săptămâna trecută, până la acel moment condiţiile meteorologice nefiind favorabile amenajării pârtiilor pentru practicarea schiului sau snowboarding-ului. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Atenție, șoferi! Polițiștii anunță controale pe Valea Prahovei. La ce trebuie să fii atent

Publicat

În ultima perioadă, numărul de autovehicule neechipate corespunzător pe drumurile naționale a crescut alarmant, ceea ce a determinat autoritățile să ia măsuri.

Potrivit DRDP Brașov, în următoarea perioadă se vor intensifica controalele, în special în zonele montane și mai ales în perioadele cu avertizări meteo (viscol, ninsoare), unde un autovehicul neechipat corespunzător poate provoca probleme majore și blocaje atât în trafic, cât și în intervențiile utilajelor de deszăpezire.

”Având în vedere că în ultima perioadă am întâlnit din ce în ce mai des autovehicule neechipate corespunzător pe drumurile naționale, am cerut…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Brasov

Polițiștii din Brașov, acuzați că au luat mită de la șoferi, puși în libertate. Patru dintre ei, sub control judiciar

Publicat

Arhivă foto

Patru dintre cei cinci poliţişti braşoveni reţinuţi, în noaptea de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie, vor fi cercetaţi în continuare sub control judiciar, pentru în cazul celui de-al cincilea nu au existat probe suficiente pentru a fi inculpat, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov.

Cei patru sunt angajaţi ai subunităţii de Poliţie din municipiul Codlea, cel de-al cincilea, pentru care nu s-a luat măsura controlului judiciar după reţinerea iniţială, fiind din oraşul Ghimbav.

„După coroborarea probelor, s-a conturat suspiciunea rezonabilă că patru dintre persoanele cercetate au săvârşit infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţiile publice deţinute, respectiv agenţi de poliţie rutieră în cadrul Poliţiei municipiului Codlea, iar ca urmare a acestui fapt a fost pusă în mişcare acţiunea penală faţă de ei şi li s-a adus la cunoştinţă actul de inculpare în prezenţa unui avocat.

De asemenea, în cursul zilei de azi (vineri-n.r.), după analiza condiţiilor legale, s-a dispus faţă de toţi cei patru inculpaţi măsura controlului judiciar, stabilindu-se printre obligaţii şi aceea de a nu desfăşura activitatea de agent de poliţie rutieră în legătură cu care ar fi săvârşit faptele pentru care sunt cercetaţi”, au transmis reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

Conform sursei citate, în cadrul acestui dosar au fost audiate, în total, 28 de persoane, inclusiv cele cercetate.

Cinci poliţişti, patru de la Codlea şi unul de la Ghimbav, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, în cursul nopţii de miercuri spre joi, într-un dosar de corupţie în care, cu o zi înainte, au fost efectuate mai multe percheziţii domiciliare şi la o subunitate de poliţie (cea din Codlea) din judeţul Braşov.

Acuzaţiile aduse celor cinci sunt de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, fiind bănuiţi că nu ar fi aplicat prevederile Codului rutier. Agerpres

Citește mai departe

Brasov

Săptămâna culturală 3-9 februarie 2023, în Brașov: Ce evenimente vor avea loc

Publicat

sursa foto: Facebook / Consiliul Județean Brașov

Începând de vineri, 3 februarie 2023 și până în data de 9 februarie 2023 în județul Brașov vor avea loc mai multe evenimente culturale.

„Vă prezentăm evenimentele culturale organizate de instituţiile de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Braşov sau desfăşurate în cadrul acestora”, anunță într-o postare pe pagina de Facebook, Consiliul Județean Brașov:

Vineri 3 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 14:00 – Ziua internațională a cititului cu voce tare, zi dedicată cadrelor didactice
 • Muzeul de Artă Braşov, ora 17:00 – „Re:Imagine Braşov”, atelier de creaţie live pentru 5 artişti contemporani

Duminică 5 februarie

Centrul Cultural Reduta, orele 16:00 şi 18:00 – „Năzdrăvanii în concert”, spectacol pentru copii cu personaje îndrăgite din desenele animate

Luni 6 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 9:00 – Comemorare Carlo Goldoni, 230 ani de la moartea marelui dramaturg – „Hangița” – teatru audio
 • Centrul Cultural Reduta, ora 20:00 – „Niște oameni”, Stand up Comedy cu Mirică, Luiza, Mitran și Virgil

Marţi 7 februarie

 • Școala Gimnazială nr. 13 Brașov, ora 13:00 – „Alfabetul vesel”, atelier de pedagogie muzeală organizat de Muzeul „Casa Mureşenilor”
 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 16:00 – vizionarea filmului de animaţie „Pinocchio”
 • Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Care pe care” spectacol de teatru cu Anca Sigartău

Miercuri 8 februarie

 • Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 9:00 – „La povești despre sănătatea dințișorilor noști”, cu prilejul Zilei Internaționale a Stomatologului (9 februarie)
 • Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov, ora 17:00 – „Recitalul de la ora cinci” susţinut de artişti ai Operei Braşov
 • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov, Sala festivă, ora 18:30 – „Stă să plouă”, adaptare după Lia Bugnar, spectacol susţinut de elevii clasei de teatru, prof. Georgiana Ion
 • Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Mirciulică”, proiecție de film

Joi 9 februarie

Școala Gimnazială nr. 6 Brașov, ora 9:00 – „Alfabetul vesel”, atelier de pedagogie muzeală organizat de Muzeul „Casa Mureşenilor”

Centrul de Excelenţă pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, ora 11:00 – Ziua Internațională a Pizzei – 9 februarie: Istoric, rețete, curiozități

Centrul Cultural Reduta, ora 19:00 – „Două surori mortale” cu Dorina Roman, spectacol al Teatrului Particular Brașov

Vă invităm să vizitaţi expoziţiile care sunt deschise în această perioadă la instituţiile culturale din subordinea Consiliului Judeţean Braşov.

Muzeul Judeţean de Istorie Braşov

 • „Scrisoarea lui Neacșu se întoarce la destinație”, expoziţie la Casa Sfatului
 • „Brașov 1987”, expoziţie la Casa Sfatului 1922. Anul Încoronării”, expoziţie de fotografie la Casa Sfatului

Masterclass Brașov 2022 – „Balcanii în istorie”, expoziție la Casa Sfatului

 • Expoziția concursului național „Balcanii în istorie”, la Casa Sfatului
 • Expoziția cu lucrările câştigătoare ale concursului județean „Istorii din Balcani”, la Casa Sfatului

Muzeul de Etnografie Braşov

 • „Patrimoniul textil”, expoziţia permanentă a muzeului (B-dul Eroilor 21A)
 • „Găteala capului la sașii din sud-estul Transilvaniei”, expoziție temporară

Muzeul Civilizaţiei Urbane a Braşovului

 • „Lemn și om – o poveste de viață în Brașov și sud-estul Transilvaniei”, expoziție temporară (Piața Sfatului nr. 15)
 • „Ceramica fină din Brașov în secolul al XIX-lea” – expoziție temporară

Muzeul de Artă Braşov

„Galeria Naţională”, expoziția permanentă a muzeului „Brașov. Atmosferă, arhitectură și spațiu urban”, expoziţie temporară de fotografie semnată Teofil Mihăilescu

Muzeul „Casa Mureşenilor” Braşov

 • Expoziția permanentă, la sediul muzeului (Piața Sfatului 25)
 • „O poveste dulce”, expoziție temporară organizată în parteneriat cu Muzeul Jucăriilor din București

Casa memorială „Ştefan Baciu” Braşov

„Familia Baciu”, expoziţie permanentă la sediul muzeului (Str. Gh. Baiulescu nr. 9)

Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov

 • „Stendhal”, expoziţie tematică de carte la Secţia de împrumut
 • „Imperiul Bizantin – istorie şi moştenire”, expoziţie tematică de carte, la sediul central, etajul I
 • Şcoala Populară de Arte şi Meserii „Tiberiu Brediceanu” Braşov
 • „Accent și armonie vizuală” expoziție colectivă de pictură şi grafică realizată de elevi coordonați de prof. Mihaela Modâlcă şi prezentată la
 • Galeria de pe Scară a Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”

Citește mai departe