Connect with us

Cluj

Încep semifinalele 100% ardelenești din Cupa României la fotbal. Care sunt favoritele

Publicat


Miercuri 26 aprilie debutează semifinalele Cupei României la fotbal, cu meciul Sepsi Sfântu Gheorghe – CFR Cluj.

Actuala ediție a Cupei României a ajuns la penultimul act, cel al semifinalelor, fază în care se duelează patru echipe din Ardeal: Sepsi Sfântu Gheorghe, CFR Cluj, „U” Cluj și UTA Arad.

Sepsi OSK – CFR Cluj

Primul meci va avea loc în data de 26 aprilie pe Arena Sepsi OSK din Sfântu Gheorghe, între actuala deținătoare a trofeului Cupei României, Sepsi Sfântu Gheorghe, și Campioana României în exercițiu, CFR Cluj.

Cele două formații s-au întâlnit de patru ori în actuala stagiune, începând cu Supercupa României, confruntare în care covăsnenii s-au impus cu scorul de 2-1. Ulterior au urmat trei meciuri în SuperLiga României, unde clujenii s-au impus de două ori cu același scor (2-1), un meci încheindu-se la egalitate (2-2).

Forma de moment a celor două echipe indică faptul că CFR-ul lui Dan Petrescu pornește din postura de favorită, însă formația condusă de Italianul Cristiano Bergodi beneficiază de avantajul terenului priopriu.

La capitolul fotbaliștilor de urmărit, din rândul echipei clujene se evidențiază Daniel Bîrligea, atacantul „frânarilor” fiind și cel mai bun marcator al actualei ediții a Cupei României, cu 4 reușite (la egalitate cu croatul Matko Babic, AFC Hermannstadt).

De cealaltă parte, pe oricare dintre cele două vârfuri pe care îl va alege Bergodi în formula de start, fie venezueleanul Mario Rondon (fost jucător la CFR), fie slovacul Pavol Safranko, va reprezenta principalul pericol pentru defensiva campioanei.

„U” Cluj – UTA Arad

A doua semifinală pune față în față două dintre cele mai prestigioase echipe ale fotbalului autohton.

Formația antrenată de „Moțul” Ioan Ovidiu Sabău, „Universitatea” Cluj, va primi vizita echipei pregătite de Laszlo Balint, UTA Arad, într-un meci care se anunță a umple tribunele stadionului Cluj Arena, în data de 27 aprilie.

Actualul sezon al SuperLigii le-a mai pus pe cele două față în față în trei rânduri, arădenii câștigând două dintre confruntări (2-1, 2-0), cea de-a treia fiind încheiată la egalitate (0-0).

Ambele formații evoluează în play-out-ul SuperLigii, acolo unde UTA este angrenată serios în lupta pentru evitarea retrogradării, ocupând poziția a 14-a, poziție care duce la barajul de rămânere în primul eșalon.

Clujenii nu par a mai avea probleme din punctul de vedere al menținerii în SuperLigă, astfel se concentrează pe câștigarea Cupei României, trofeu pe care au fost aproape de a-l câștiga și în 2015, atunci când pierdeau finala împotriva FCSB-ului.

De urmărit va fi evoluția jucătorului arădenilor, românul basarabean Virgiliu Postolachi, care în cele trei meciuri împotriva „Universității” a înscris de două ori și a livrat o pasă decisivă.

Alexandru Chipciu pare a fi cel mai în formă jucător al clujenilor, fostul „tricolor” contribuind decisiv la parcursul bun avut de echipa sa de la reluarea campionatului după pauza intercompetițională din ianuarie.

foto: Facebook Cupa României Betano


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

Peste 283.000 de salariați în județul Cluj în februarie 2024. SALARIUL mediu brut, 9.369 de lei, locul 2 pe țară după București

Publicat

Județul Cluj avea la finele lunii februarie 2024 peste 283.000 de salariați. Salariul mediu brut era de  9.369 de lei.

„Efectivul salariaților din județul Cluj, la sfârșitul lunii februarie 2024 a fost de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Mai mulți BANI pentru profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024, anunță ministrul Educației

Publicat

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat că profesorii care corectează lucrări la Evaluare Națională și Bac 2024 vor primi mai mulți bani, anul acesta. Ministrul a explicat că suma pe care o vor primi cadrele didactice…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro nu poate depăși maximul atins în urmă cu un an

Publicat

Relativul calm din Orientul Mijlociu, unde Israelul a întârziat răspunsul armat după ce a fost atacată de Iran, a redus într-o anumită măsură aversiunea față de risc.

Astfel, leul și-a consolidat titlul de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Oțelul Galați – „U” Cluj, 2-1. Clujenii sunt învinși în deplasare și ratează calificarea în finala Cupei României

Publicat

„U” Cluj și Oțelul Galați s-au întâlnit astăzi, 18 aprilie, pe Stadionul Oțelul din Galați în semifinala Cupei României. Partida s-a încheiat cu victoria gazdelor și echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău ratează…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe