Connect with us

Alba

Începe vaccinarea anti-COVID a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani. Vor putea fi programați începând din 26 ianuarie

Published

on



Copiii cu vârste între 5 şi 11 ani vor putea fi programați pentru vaccinarea anti-COVID, începând din 26 ianuarie, anunță autoritățile din România.

Comitetul naţional pentru coordonarea activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 a informat joi despre modalităţile de administrare a vaccinului Comirnaty-Pfizer/ BioNTech împotriva COVID-19, pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, începând cu data de 26 ianuarie.

„Astăzi, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma de programare permite programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, pentru data de 26 ianuarie.

Programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinţilor sau ale reprezentanţilor legali.

La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 219 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional. Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

De asemenea, Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor este optimizat şi permite…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, din cauza probelor la Bacalaureat. Care sunt variantele luate în calcul

Published

on

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, a anunțat secretarul de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației. Se ia în cacul prelungirea perioadei în care să fie organizate activități ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde”. Contextul este dat de organizarea mai devreme în 2025 a examenului de Bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2025, probele scrise vor începe în 10 iunie, iar elevii din celalalte clase, cu excepția celor XII-XIII, vor termina cursurile abia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Peste 90 de șoferi testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba. Polițiștii și jandarmii au aplicat peste 120 de amenzi

Published

on

Peste 90 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri la volan, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 453 de verificări de persoane și 280 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Programul de acces autovehicule pe DN67 C – Transalpina, modificat din cauza ceții dense. Atenționări pentru șoferi

Published

on

Programul de acces al autovehiculelor pe DN 67C Transalpina a fost modificat, din cauza ceții dense. Anunțul a fost făcut de DRDP Craiova.

”Având în vedere condițiile meteo, ceață în prima partea a zilei, care pot cauza probleme participanților la trafic, DRDP Craiova, în calitate de administrator al drumului, a luat decizia modificării programului de acces pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului.

Accesul este permis între orele 9.00-20.00.

Vă rugăm să respectați toate restricțiile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Comunicat: Ziua Recoltei la Aiud. Produse tradiționale și muzică populară. PROGRAM

Published

on

Sâmbătă, 21 septembrie 2024, vă invităm să sărbătorim împreună eforturile de peste an ale producătorilor agricoli din municipiul Aiud și din localitățile învecinate.

Ne vedem de la prima oră pentru a vizita standurile din Piața Agroalimentară ”Dr. Constantin Hagea” și pentru a sprijini producătorii locali, achiziționându-le minunatele produse. 

Standurile pline cu legume proaspete, decorul magic de toamnă și scena pe care vor urca interpreți talentați de muzică populară: Alexandru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement