Connect with us

Eveniment

Incident feroviar în Sibiu. Un cal a rămas blocat între șinele de cale ferată

Publicat


Un cal a rămas sâmbătă blocat între șinele de cale ferată, în județul Sibiu. Un tren Regio a fost oprit în trafic până când pompierii au reușit să elibereze calul.

Potrivit ISU Sibiu, pompierii militari din Avrig au fost solicitați să intervină pentru salvarea unui cal, rămas blocat între șinele căii ferate din zona carierei de piatră din localitatea Turnul Roșu.

La fața locului au intervenit două echipaje de pompieri și un echipaj SMURD, care au acționat pentru extragerea animalului de pe calea ferată.

Preventiv, s-a dispus staționarea trenului Regio 2011, dinspre direcția Caracal, până la finalizarea intervenției.

În sprijin a fost solicitat un medic veterinar.

Calul a fost salvat de pompieri. Mediafax

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alba

Guvernul dă drumul granturilor pentru firmele afectate de pandemia COVID. Cine poate primi bani și care sunt sumele maxime

Publicat

IMM-urile a căror activitate a fost grav afectată de pandemia COVID-19 vor fi sprijinite prin acordarea de granturi pentru investiții, finanțate în cadrul Acțiunii 411 – Programul Operațional Competitivitate. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a lansat în consultare publică miercuri, 25 mai, proiectul de Ordonanță de urgență care va reglementa acordarea granturilor pentru investiții în activități productive.

Prin publicarea acestui proiect, MIPE răspunde solicitărilor mediului de afaceri, această măsură fiind una așteptată de reprezentanții IMM-urilor în condițiile în care primele demersuri pentru acordarea de granturi pentru investiții au fost făcute în anul 2020.

Propunerea de act normativ vizează adoptarea de urgență a măsurilor de sprijin sub formă de granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii și granturi pentru investiții necesare retehnologizării, cu respectarea prevederilor legale în domeniul ajutorului de minimis și ajutorului de stat.

Pentru sprijinirea IMM-urilor afectare de criza sanitară sunt propuse două măsuri și anume:

Măsura 4.1.1-1 Granturile pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii se acordă pe proiect…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Studiul de Fezabilitate pentru proiectul care va lega Gara Cluj-Napoca de Aeroport, gata în septembrie

Publicat

Septembrie este luna stabilită pentru predarea Studiului de Fezabilitate a proiectului trenului metropolitan, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc. 

Trenul este finanțabil din fonduri europene.

Acesta se va conecta cu viitoarea magistrală de metrou, în zonă podului IRA, și va conecta Aeroportul Internaţional Cluj de Gara Cluj-Napoca.

Proiectanții ua vehiculat la un moment dat că acest tren nu este fezabil din punct de vedere economic.

Citește și:

https://cluj24.ro/proiectarea-si-executia-trenului-metropolitan-si-metroului-de-cluj-scoase-la-licitatie-totul-costa-peste-14-miliarde-de-euro-108721.html

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Angajații din spitale, care îngrijesc pacienți COVID, vor primi sporuri de până la 85%, în situațiile de risc epidemiologic

Publicat

Angajații din spitale implicați în îngrijirea pacienților cu COVID vor primi sporuri de până la 85% în situațiile de risc epidemiologic. 

Guvernul a aprobat miercuri un act normativ prin care se creează cadrul legal de compensare financiară a riscurilor la care este supus personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unităţile sanitare care are în îngrijire pacienți diagnosticați cu virusul SARS-CoV-2, pe perioada situațiilor de risc epidemiologic și biologic.

Astfel, se acordă sporul pentru condiţii de muncă deosebit de periculoase în procent de la 55% până la 85% personalului de specialitate medico-sanitar şi auxiliar sanitar din unitățile sanitare care este implicat direct în transportul, recoltarea probelor biologice/testarea rapidă, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor suspecți și confirmați cu COVID-19 pe durata situaţiilor de risc epidemiologic şi biologic.

Sursă: Mediafax.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Românii vor putea avea mai mulți angajatori în baza unui singur contract. Proiect pentru flxibilizarea angajărilor

Publicat

O modificare importantă în privința contractelor de muncă pentru anumite categorii de români, grație unui proiect depus de Raluca Turcan (deputat PNL). 

Proiectul prevede apariția unor contracte de muncă atipice, cu mai mulți angajatori. Astfel, un angajat va putea munci pentru mai multe firme, în funcție de necesitățile angajatorilor.

Angajații nu vor fi nevoiți să aibă mai multe contracte cu timp parțial de muncă cu mai mulți angajatori în paralel, ci un singur contract cu toți și se va prezenta la locul de muncă unde va fi nevoie de serviciile sale.

În plus, vor putea avea venituri mai mari, în funcție de numărul de ore muncite suplimentar, potrivit proiectului prezentat de Raluca Turcan.

Un alt proiect depus de Raluca Turcan prevede flexibilizarea programului de muncă prin măsuri de tipul kurzarbeit și somaj tehnic. Dacă va trece, legea va permite ca aceste măsuri să poată fi decise și la nivel local și să fie aplicate în situații de criză, prin Hotărâre de Guvern sau prin decizii ale Comitetelor Județene pentru Situații de Urgență.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe