Connect with us

Eveniment

Incidența a crescut la 4,90 în Sibiu – La Cisnădie a ajuns la 6,17

Publicat


Incidența la nivel județean a ajuns la 3,44 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Sibiu, rata de infectare a crescut, fiind joi, 8 aprilie de 4,90 la mie.

În prezent, cea mai mare valoare o are rata de incidență în Comuna Marpod, și anume 7,17 la mie, iar pe locul doi este orașul Cisnădie, cu o incidență de 6,17, locul trei fiind ocupat de comuna Orlat, unde rata de infectare a ajuns la 5,41 de cazuri la mia de locuitori.

Vezi situația la zi în Sibiu AICI

„Vă informăm că rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu este de 3,44/1000 de locuitori în ultimele 14 zile. ”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

În ceea ce privește rata de incidență cumulată în localitățile din județul Sibiu este următoarea:

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Eveniment

Mesaj de la Guvern pe Facebook: Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 Detali…

Publicat

Actualizare zilnică – evidența persoanelor vaccinate împotriva COVID-19
Detalii la: https://vaccinare-covid.gov.ro/comunicate-oficiale/

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Persoane vaccinate ultimele ore prima doză Persoane vaccinate în ultimele ore cu ambele doze CNCAY Total persoane vaccinate cu 0 doză 46.171 30.419 னராறா் 906.506 Total persoane vaccinate ambele doze CUVERNUL ROMANTE ROM 1.466.149 13 2021 aprilie 1800 119 Reacții adverse în ultimele 24 de ore #ROVACCINARE VACCINARE-COVID.GOV.RO 12.357 3.2/1000 doze administrate Total reacții adverse'

Facebook / Guvernul României

Citește mai departe

Eveniment

VIDEO Voiculescu: Dacă premierul m-ar fi invitat, aş fi mers la conferinţa de presă de la Guvern

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat că premierul Florin Cîţu l-a invitat la conferinţa de presă susţinută luni seara la Palatul Victoria pe şeful DSU, Raed Arafat, deoarece acesta este direct implicat în operarea Unităţii Mobile de Terapie Intensivă de la Spitalul ‘Victor Babeş’, precizând că, dacă ar fi fost invitat, ar fi participat şi el.

„Cred că premierul l-a invitat pe doctorul Arafat la conferinţa de presă pentru a comunica, pentru că este cel direct implicat în operarea acestei Unităţi Mobile de Terapie Intensivă, să poată să ofere toate detaliile tehnice pe care, de altfel, le-a oferit. (…) Dacă m-ar fi invitat, aş fi mers. Repet, înţeleg foarte bine care au fost motivele pentru care l-a invitat pe doctorul Arafat şi cred că explicaţiile de ieri au fost mai mult decât bine-venite”, a spus Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă.

 

El a adăugat că, luni, în timp ce se afla în drum spre Spitalul ‘Victor Babeş’, l-a sunat pe primarul Capitalei, Nicuşor Dan, dar acesta nu i-a răspuns la telefon.

„Nu a răspuns la telefon, (…) dar nu e ceva ce primarul putea să facă în momentul acela”, a menţionat ministrul Voiculescu.

Potrivit acestuia, Ministerul Sănătăţii colaborează cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

„Nu ar trebui să confundăm comunicarea cu ceea ce se întâmplă în practică. Nu există nimic de discutat apropo de ce s-a întâmplat ieri şi anume: am aflat despre problema de acolo, am luat legătura imediat cu domnul doctor Arafat, am transmis premierului, respectiv am încercat să contactez primarul, am mers la faţa locului, s-a făcut tot ce se putea face din momentul în care nenorocirea s-a întâmplat. Dincolo de asta, un grup de lucru nu putea face pe parcursul zilei de ieri nimic suplimentar. (…) Nu există niciun fel de chestiune vizavi de colaborarea instituţională între toate aceste instituţii”, a susţinut Vlad Voiculescu.

La conferinţa de presă de la Ministerul Sănătăţii susţinută de Vlad Voiculescu a participat şi vicepremierul Dan Barna. „Ne bucurăm foarte tare că îl avem pe domnul vicepremier în vizită la noi”, a afirmat Voiculescu. AGERPRES/(A – autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Citiţi şi:

 

VIDEO Voiculescu: Unitatea mobilă de la ‘Victor Babeş’ respectă normele de sănătate publică; ANMDM – în echipa de anchetă

 

VIDEO Voiculescu: După ora 18,00 a fost confirmată problema de la ‘Babeş’; ventilatoarele s-au oprit dintr-o dată

 

Agerpres

Citește mai departe

Eveniment

VIDEO – Cum (nu) se fac lucrări la Sibiu – Mașinile circulă pe trotuar pe strada Piața Cibin

Publicat

O intervenție a celor de la Apă Canal pe strada Piața Cibin, a fost apoi reparată în cel mai pur stil românesc. Autoturismele trebuie să urce pe trotuar, ca să poată trece de zona reparată.

Imaginile au fost surprinse marți după amiază, pe strada Piața Cibin. După ce s-a terminat de reparat o defecțiune ce a necesitat spargerea asfaltului, craterul rămas în urma celor de la Apă Canal, a fost reparat. Pentru că intervenția s-a făcut în mijlocul străzii, șoferii care au avut ”norocul” să intre pe strada Piața Cibin, s-au văzut nevoiți să se urce pe trotuar, ca să poată trece de zona respectivă.
Totul s-ar fi putut rezolva dacă cei care au efectuat reparația, ar fi presemnalizat în capătul străzii, faptul că circulația auto nu se poate face…

Vezi mai mult pe Ora de Sibiu

Citește mai departe

Eveniment

Urs îndepărtat de jandarmi din apropierea bisericii ortodoxe din Băile Tuşnad-Harghita

Publicat

Jandarmii harghiteni au intervenit marţi pentru îndepărtarea înspre pădure a unui urs de mici dimensiuni care se ascundea într-o clădire din apropierea bisericii ortodoxe din Băile Tuşnad.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, apelul a fost făcut de către un bărbat care ar fi observat un urs de mici dimensiuni în apropierea bisericii ortodoxe din staţiune.

“La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, care a găsit ursul, care se ascundea într-o clădire posibil abandonată. Jandarmii au procedat la îndepărtarea animalului sălbatic înspre pădure, reuşindu-se acest lucru. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia”, se precizează în informarea IJJ Harghita.

De la începutul anului, la nivelul dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita au fost înregistrate un număr de 21 de apeluri de urgenţă, prin care a fost semnalată prezenţa urşilor în apropierea zonelor locuite, în 9 cazuri fiind nevoie de intervenţia efectivă a forţelor de ordine, pentru îndepărtarea…

[Romania24.ro

Citește mai departe