Connect with us

Actualitate

Incompatibilitate sau conflict de interese, constatate de ANI în cazul a 16 aleşi locali

Publicat


Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul a 16 aleşi locali.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis marţi AGERPRES, printre persoanele depistate în stare de incompatibilitate se află Alexandru Ştefan Deaconu, fost consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 1 Bucureşti.

Acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de membru în Consiliul de administraţie al Spitalului Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, a exercitat simultan şi funcţia de secretar coordonator al filialei ALDE Sector 1, încălcând prevederile legale.

De asemenea, Dorel Tomuş, fost consilier judeţean în Alba, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 iulie 2018 – 28 martie 2019, întrucât a deţinut şi exercitat simultan cu funcţia de consilier judeţean în cadrul CJ Alba şi funcţia de director general/director general adjunct în cadrul unei societăţi comerciale, unde acţionar unic este Ministerul Economiei, realizând venituri de natură salarială de la ambele entităţi.

Un alt caz depistat de ANI este cel al unui consilier local din municipiul Caransebeş, Cristian Eugen Dragomir, care s-a aflat în conflict de interese, deoarece a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a Consiliului local, din data de 29 aprilie 2021, privind darea în folosinţă gratuită a unui teren în suprafaţă de 13.522 mp, proprietatea municipalităţii, către un club sportiv, unde el deţine o funcţie contractuală.

În conflict de interese a fost declarat şi Ion Cârpian, şef la Ocolul Silvic Moldova Nouă şi fost consilier local în oraşul Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin.

În perioada exercitării mandatului de consilier local, deşi avea un interes personal, Ion Cârpian a participat la adoptarea a două hotărâri de Consiliu local, din data de 23 mai 2019 şi 18 mai 2020, ce priveau activitatea Ocolului Silvic Moldova Nouă, el deţinând în acea perioadă funcţia de şef district, respectiv şef ocol.

Incompatibilitate sau conflict de interese. Alţi aleşi locali găsiţi de ANI în stare de incompatibilitate sau conflict de interese:

Petre Pavel, fost primar al comunei Ciocăneşti (judeţul Călăraşi); Costică Cernica, viceprimar al comunei Milcovul (Vrancea); Daniel Mihai Ionuţ, fost viceprimar al oraşului Amara (Ialomiţa); Constantin Turculeanu, consilier local în comuna Bârca (Dolj); Cornelia Alexandra Boldiş, consilier local în comuna Rodna (Bistriţa-Năsăud); Iulian Balaşei, consilier local în comuna Frumuşica (Botoşani); Nicolae Farcaş, consilier local în comuna Hodac (Mureş), Vasile Toader, consilier local în comuna Cocora (Ialomiţa); Petru Drugan şi Samoilă Necula, consilieri locali în comuna Hălchiu (Braşov); Maria Marinela Glodeanu, fost consilier local în comuna Şirineasa (Vâlcea); Mihai Cristinel Martin, fost consilier local în municipiul Tecuci (Galaţi).

Agerpres

 

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

„Noaptea Europeană a Muzeelor”: 7 locații expoziționale din Brașov, deschise în weekend. Acces gratuit

Publicat

sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Braşov

În weekend-ul 26-28 mai 2023, turnurile și bastioanele din Brașov vor rămân deschise, în cadrul evenimentului „Noaptea Europeană a Muzeelor”.

Potrivit Primăriei Brașov, sunt deschise turnurile și bastioanele și în acest weekend.

Cele 7 locații expoziționale din Noaptea Europeană a Muzeelor care aparțin municipalității vor fi deschise acest weekend, pentru a le permite și celor care nu au reușit atunci să se bucure de munca artiștilor brașoveni.

„Banca de Cultură Apollonia, Turnul Alb, Turnul Negru, Poarta Ecaterinei, Turnul Artelor, Turnul Funarilor, Turnul Lemnarului sunt locațiile ce vor fi deschise, sâmbătă și duminică, 27-28 mai 2023, între orele 12.00 și 18.00.

Intrarea este, ca și la Noaptea Muzeelor, gratuită”, se mai arată în postare de pe pagina de Facebook a Primăriei Brașov.

Citește mai departe

Actualitate

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână

Publicat

fotografie cu caracter ilustrativÎn ultima săptămână, jandarmii din județul Harghita au intervenit în nouă situații în care au fost semnalate apariții de urși în diverse localități din zonă.

Jandarmii harghiteni au intervenit, în ultima săptămână, în nouă cazuri în care a fost semnalată prezenţa urşilor în zona mai multor localităţi din judeţ.

Potrivit informaţiilor furnizate, la solicitarea AGERPRES, de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, sg maj Kosa Ervin-Attila, în perioada 19-22 mai, prezenţa unor urşi a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, în apropierea a şase localităţi – Hodoşa, Sărmaş, Brădeşti, Izvoare, Vlăhiţa şi Dealu.

CITEȘTE ȘI: A fost semnalată prezența unor urși în două localități din județul Harghita. A fost transmis mesaj RO-ALERT

În unele localităţi, urşii au fost observaţi de mai multe ori, din Sărmaş fiind primite trei apeluri, iar în două cazuri apelurile fiind făcute din Brădeşti.

În urma celor nouă apeluri, de fiecare data a fost trimis la faţa locului fie un echipaj de jandarmi, fie un echipaj de ordine publică format din poliţist şi jandarm.

Sursa citată a precizat că în doar două situaţii a fost nevoie de intervenţia efectivă a echipei special constituită în acest sens, în restul cazurilor urşii observaţi de oameni părăsind singuri zonele respective.

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână. Situații în weekend

Astfel, în data de 19 mai, o femeie a anunţat, în cursul serii, că un urs se află în curtea sa din comuna Sărmaş şi i-ar fi ucis găini şi iepuri.

Echipajul de ordine publică, format din jandarm şi poliţist, a confirmat prezenţa ursului şi l-a alungat în pădure.

În cea de a doua situaţie, a fost nevoie de alungarea unei ursoaice cu doi pui, tot din comuna Sărmaş.

Apelul a fost făcut de către un bărbat, în noaptea de 20 spre 21 mai, acesta anunţând că pe o stradă din localitate se află o ursoaică cu un pui. Echipajul de intervenţie a constatat că era vorba de o ursoaică cu doi pui, animalele fiind alungate înspre pădure.

Din cele relatate de către jandarmii care au intervenit la toate cazurile, locurile unde au fost semnalate animalele sălbatice se află în apropierea unor zone împădurite.

Pe timpul intervenţiilor nu au fost înregistrate incidente, iar în situaţiile în care animalele au produs pagube, cetăţenii au fost îndrumaţi să se adreseze primarului localităţii.

Nouă intervenţii ale jandarmilor din Harghita pentru îndepărtarea urşilor din zonele locuite, în ultima săptămână. Astăzi, semnalată prezența a doi urși în localitățile Sub Cetate şi Sândominic

Sursa citată a mai menţionat că, de la începutul anului, au fost înregistrate la nivelul Dispeceratului Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Harghita 59 apeluri, făcute prin intermediul numărului de urgenţă 112, prin care era semnalată prezenţa unor urşi în apropierea zonelor locuite.

În toate situaţiile a fost trimis la faţa locului un echipaj de intervenţie.

Şi în cursul zilei de marţi prezenţa ursului a fost semnalată în localităţile Sub Cetate şi Sândominic, după cum a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Pentru avertizarea populaţiei, în zonă s-a transmis mesaj RO-ALERT. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

Castelul Corvinilor din Hunedoara găzduiește Târgul European al Castelelor. Când va avea loc

Publicat

Castelul Corvinilor din Hunedoara va fi gazda unei noi ediţii a Târgului European al Castelelor, manifestarea fiind programată în perioada 26-27 mai, în curtea exterioară a monumentului medieval, a informat miercuri administraţia locală.

Potrivit Primăriei Hunedoara, la acest eveniment îşi vor prezenta ofertele turistice 18 castele şi muzee din ţară, între care se înscriu nume cunoscute cum sunt Cetatea Alba Carolina, Castelul Bran, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane Deva, Muzeul Naţional Brukenthal, Cetatea de Scaun a Sucevei şi Muzeul Castelul Corvinilor.

Pe lângă vizitarea standurilor dedicate, publicul este aşteptat să ia parte la diverse programe interactive, tir cu arcul, dansuri şi prezentări de ţinute medievale. Nu vor lipsi spectacole cu efecte pirotehnice şi de cascadorie, precum şi lupte cavalereşti între Ordinul Cavalerilor de Hunedoara şi Cavalerii Cetăţii Roşii – Sibiu.

Târgul European al Castelelor, aflat la ediţia a VIII-a, se va deschide oficial vineri, 26 mai, la ora 10,00, iar programul de vizitare în cele două zile ale manifestării a fost stabilit între orele 10,00 -20,00. Agerpres

Citește mai departe

Actualitate

FOTO: Drumarii din Predeal au salvat 11 pui de rață sălbatică dintr-un șanț de la maginea DN 1

Publicat

sursa foto: Facebook / DRDP Brașov

11 pui de rață sălbatică au fost salvați de drumarii din Predeal, aceștia fiind găsiți într-un șanț de pe marginea DN 1 și fiind în pericol să ajungă pe șosea.

„Colegii noștri de la Districtul Predeal au avut parte de o acțiune mai puțin obișnuită de salvare în zona Timișul de Sus, pe DN1. Ei au găsit 11 pui de rață sălbatică în șanțul de la marginea drumului care riscau să ajungă pe carosabil și să fie călcate de mașini”, a anunțat duminică DRDP Brașov.

Drumarii au reușit să adune toți puii de pe marginea drumului.

„Cu toate că rațele se simțeau destul de bine așezate pe o vestă reflectorizantă de drumar, băieții au reușit să găsească și cuibul lor din apropierea drumului și să mute puii acolo”, susțin reprezentanții DRDP Brașov.

Conform acestora, în scurt timp a apărut și mama puilor, care i-a luat în primire în siguranță.

(sursa: Mediafax)

sursa foto: Facebook / DRDP Brașov

Citește mai departe