Connect with us

Alba

InfoCons: la ce trebuie să fie atenți consumatorii când achiziționează pește sau produse din pește. Sfaturi utile

Publicat


InfoCons vine în sprijinul consumatorilor care cumpără în această perioadă pește sau produse din pește. Pentru a evita achiziționarea produselor neconforme, trebuie îndreptată atenția asupra unor detalii.

Sfaturi pentru achiziționarea peștelui sau produselor din pește

  • acordați o atenție sporită aspectului peștelui pentru a vă crea o primă opinie asupra gradului de prospețime . Semnele neconformității produselor sunt: suprafața lipicioasă , deshidratată, cu pete de mucegai, gust și miros modificate etc.
  • pentru produsele pescărești care sunt menite a fi comercializate vii (crap, șalău, scrumbie, păstrăv, homari, creveți, crab etc), trebuie să fie prezente semnele de vitalitate. Este…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

A fost lansată aplicația Ghișeul.ro: Taxele, impozitele și amenzile se pot plăti de pe telefon

Publicat

Taxele, serviciile publice, utilităţile sau amenzile se vor putea plăti cu zero comision prin aplicația Ghișeul.ro, începând de joi.

În total se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite, dar utilizatorii pot cere, tot prin aplicație, și cazierul judiciar.

Aceasta poate fi descărcară la următoarele linkuri:

AICI  – Google Play

AICI – App Store

„Suntem convinşi că prin punerea la dispoziţia românilor a aplicaţiei ghişeul.ro, toate aceste cifre se vor îmbunătăţi semnificativ, iar creşterea numărului de utilizatori va fi şi mai mare în perioada următoare.

Aplicaţia Ghişeul.ro este rezultatul unui efort de mai bine de un an, fiind efectuate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Cum arată Palatul Principilor la trei ani de la începerea lucrărilor de restaurare. Când ar putea fi deschis vizitatorilor

Publicat

După mai bine de trei ani de la începerea lucrărilor de restaurare la corpul E al Palatului Princiar din Cetatea Alba Carolina, meșterii au ajuns la partea de finisaje.

Parte din lucrările de reabilitare au fost realizate și mai mult de atât, restauratorii au readus la viață o bună parte din picturile decorative care la un moment dat înfrumusețau pereții interiori ai clădirii. 

Joi, 26 ianuarie, 2023 în diferite puncte ale clădirii corpului E, muncitorii se ocupau de finisaje și de parțile mai fine ale lucrărilor. Mare parte din corp este reabilitat, însă greul, teoretic abia acum începe.

Corpul, cu multe încăperi restaurate, atât la subsol, parter și la etaj, trebuie să primească o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Tinerii admiși la școlile de poliție, pompieri și jandarmi trebuie să se prezinte la cursuri tunși scurt și fără barbă

Publicat

Școlile postliceale din subordinea Ministerului de Interne au afișat rezultatele finale după admiterea care a avut loc în ultima parte a anului trecut, în perioada octombrie-decembrie.

În plus, trebuie să se prezinte tunși scurt și fără barbă.

„Pentru încadrarea în prevederile regulamentelor militare, elevii se vor prezenta cu frizura îngrijită (tunși scurt) și fara barbă” se arată pe siteurile acestor insituții.

Rezultatele la admitere au fost afișate pe site-urile proprii, dar pot fi consultate și AICI.

Tot acum, cele șase instituții de învățământ au transmis viitorilor elevi și indicațiile despre cum să se prezinte la școală de luni, 30 ianuarie 2023, pentru începerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Restaurantele și unitățile fast-food, obligate să menționeze ingredientele în meniuri. Când se aplică decizia ANPC

Publicat

Informațiile despre toate ingredientele folosite vor trebui să se regăsească în meniurile cantinelor, restaurantelor și unităților fast-food, de la 15 martie, a anunțat președintele ANPC, Horia Constantinescu.

„Legat de ordinul cu ce informații trebuie să pună la dispoziție operatorul economic din alimentația publică, fie că vorbim de cantine, restaurante sau unități de alimentație de tip fast food.

Am emis un ordin în sensul în care consider și acum necesar ca ciorba de perișoare să ne fie comunicată cu toate informațiile de care cu siguranță avem nevoie, cum ar fi din ce carne sunt făcute perișoarele, existând variante din ce în ce mai multe…

De asemenea, trebuie să luăm în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe