Connect with us

Alba

Informare meteo: Vreme deosebit de rece, ninsori la munte și vânt puternic până joi

Publicat



Meteorologii atenționează că în următoarele zile va fi vreme deosebit de rece și ninsori la altitudini mari. Vor fi și intensificări ale vântului.

Până joi, 23 septembrie, la ora 10.00, la munte, în general la altitudini mai mari de 1700 m, vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare moderate cantitativ, în special pe crestele Carpaților Meridionali (10-15 l/mp), unde pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă.

Vremea se va menţine deosebit de rece în toată țara, iar în timpul nopții în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud vor fi temperaturi minime de 0-3 grade, favorizând izolat producerea brumei.

Temporar, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice și în extremitatea de sud-vest, cu viteze de 40-50 km/h, iarîn zona montană înaltă, de peste 60 km/h.

Joi și vineri (23 și 24 septembrie) vremea se va menține deosebit de rece în cea mai mare parte a țării. Vântul se va intensifica în majoritatea regiunilor, iar la munte va sufla tare.

sursă: meteoromania.ro

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

msg Maraton Apuseni 2024: 1.500 de alergători din toată lumea, așteptați la start

Publicat

Clubul Alpin Român Filiala Cluj organizează msg Maraton Apuseni 2024, unde sunt așteptați circa 1500 de alergători la startul din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa.

Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rețeaua de canalizare, extinsă în comuna Săsciori. Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere în sistem centralizat urmează să fie extinsă în localitățile Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita și Colonia Săsciori, printr-o investiție de peste 20,6 milioane de lei.

Primăria Săsciori a lansat, pe 13 mai, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 20.602.428,06 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, rețeaua de canalizare din comuna Săsciori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sisteme de colectare și epurare a apelor uzate, în comuna Blandiana. Investiție de peste 5,2 milioane de lei

Publicat

Sisteme de colectare și epurare a apelor uzate, în comuna Blandiana. Locuitorii din satele Blandiana, Acmariu și Răcătău vor beneficia de sisteme individuale de colectare și epurare a apelor uzate, printr-o investiție de peste 5,2 milioane de lei. 

Primăria Blandiana a lansat, pe 11 mai, în SEAP o licitație pentru realizarea de sisteme individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate în comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 5.287.670 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Investiția prevede lucrări de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Salariul mediu net a depășit 1000 de euro pe lună, în România. Unde sunt cele mai mari venituri

Publicat

Salariul mediu net a depășit 1000 de euro pe lună, în România, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

”Așa cum spuneam la începutul anului, salariul mediu net de peste 1.000 euro va deveni normalitate în 2024.

Iată că cifrele de la Institutul Național de Statistică ne confirmă acest lucru:

Salariul mediu net a depășit 1.000 euro/lună, ajungând la 1.043 eur în valoare nominală”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Salariul mediu net. Datele Institutului Național de Statistică

În luna martie 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe