Eveniment
Inițiativă inedită la Sibiu: ”Piaţă volantă la birou”. Producătorii locali vând legume şi fructe în curtea Consiliului Judeţean
Pentru prima dată, în curtea Consiliului Judeţean Sibiu are loc vineri evenimentul „Piaţa volantă la birou” – zece producători locali având ocazia să îşi vândă produsele atât angajaţilor CJ, cât şi tuturor celor interesaţi, fiind larg deschise porţile instituţiei în acest sens.
Administratorul public al CJ Sibiu, Adrian Bibu, a declarat că iniţiativa de la Sibiu este prima piaţă volantă în curtea unui consiliu judeţean din ţară.
„Producătorii de la piaţa volantă, încă de când eram eu director la Sala Transilvania, îşi mai doreau încă o zi. Acolo, încă o zi era complicat. De ce? Pentru că acolo sunt foarte multe evenimente. Este cerere şi din partea producătorilor şi din partea beneficiarilor şi atunci colegii de la Dezvoltare Durabilă au propus să facem o piaţă aici şi una la Protecţia mediului. Ne gândim pe viitor să avem o colaborare cu Zona Industrială Vest.
Noi am făcut această piaţă la Consiliul Judeţean şi îi zice „Piaţa volantă la birou”, dar ideea e să vină toţi oamenii din zona centrală. Suntem primii care facem asta (piaţă volantă în curtea unui consiliu judeţean – n.r.), eu aşa am informaţia”, a explicat Adrian Bibu.
Cei zece producători locali prezenţi vineri la „Piaţa volantă la birou” pot să îşi comercializeze produsele în timpul de lucru al angajaţilor CJ Sibiu, adică între orele 9,00 – 13,00.
Producătorii locali care vând în curtea CJ Sibiu nu plătesc nicio taxă pentru activitatea lor, a precizat Adrian Bibu.
Începând de vineri, în centrul istoric al Sibiului există două pieţe cu producători locali: cea volantă din curtea CJ şi cea din Piaţa Huet, din faţa Catedralei evanghelice, unde există o iniţiativă numită „Vinerea verde”.
Cartofi, morcovi, păstârnac, ceapă, varză, usturoi, spanac, ţelină, praz, zacuscă, miere, pâine, brânză, lapte, dar şi alte produse tradiţionale din judeţul Sibiu se găsesc în cele două pieţe din centrul oraşului.
Sibienii mai au posibilitatea şi sâmbăta, în faţa Sălii Transilvania, să cumpere de la producătorii locali, din piaţa volantă „Transilvania”.
Agerpres
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Aflarea ursitului în noaptea de Sfântul Andrei, în satele clujene din vechime. „Turta de Indrei” și lătratul câinilor
La sărbători, precum Anul Nou sau Boboteaza, fetele de măritat obişnuiau să practice diverse obiceiuri, pentru a-şi afla norocul în dragoste sau orânda, adică „ficioru’ cu care s-or mărita”.
Același lucru se…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Trafic rutier blocat total pe Valea Oltului, pe DN 7, pe raza localității Brezoi. Mai multe stânci au căzut pe un TIR
O bună parte din drumul național DN 7, Valea Oltului este blocată total, vineri, 29 noiembrie, din cauza unor căderi de stânci. Blocajul s-a petrecut la la kilometrul 206+500, pe raza localității Brezoi, după ce mai multe stânci au căzut pe carosabil, dar au și lovit un TIR.
Potrivit IPJ Vâlcea traficul rutier este complet blocat pe Drumul Național 7, la kilometrul 206+500, ca urmare a unui incident cauzat de căderea unor stânci pe carosabil. Stâncile au lovit un autocamion care tranzita zona, însă, din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei – Ocrotitorul României: povestea, semnificațiile și superstițiile sărbătorii din 30 noiembrie
Sfântul Andrei se sărbătorește pe data de 30 noiembrie în calendarul creștin ortodox și este considerat ocrotitorul României. Acestuia i se mai spune și Apostolul cel dintâi chemat al Domnului, fiind primul apostol care L-a cunoscut pe Hristos.
Sfântul Andrei (n. 6 î.Hr., Betsaida, Districtul de Nord, Israel – d. 30 noiembrie 60 d.Hr., Patra, Imperiul Roman) a fost fratele lui Simon (Sfântul Apostol Petru) și potrivit crestinortodox.ro, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât în anul 1995 ca…
Citește mai mult pe Alba24.ro