Connect with us

Eveniment

Înotătorul Avram Iancu a luat startul unei curse provocatoare: Străbate înot Rin-ul, pe o distanță de peste o mie de kilometri

Publicat



Bibliotecarul Avram Iancu a luat startul, duminică, în oraşul Konstanz, din Germania, într-o cursă provocatoare. Acesta şi-a propus să străbată întreg cursul fluviului Rin, pe o distanță de peste o mie de kilometri, cursă estimată că va dura 35 de zile.

Avram Iancu a început această cursă pentru a susţine, prin înot de rezistenţă, proiectul de aderare a României la Spaţiul Schengen, potrivit unei postări apărută pe pagina sa de Facebook.

Sportivul din Petroşani va înota cei 1.032 de kilometri ai fluviului fără costum de neopren sau alte elemente ajutătoare, la fel ca atunci când a devenit primul om din lume care a reuşit să străbată fluviul Dunărea doar prin forţa braţelor. Durata cursei a fost estimată la 35 de zile.

„Am trăit emoţii deosebite la kilometrul zero al Rinului datorită prezentei a peste 50 de români fantastici, care au rupt din timpul lor şi care au străbătut distanţe considerabile doar pentru a fi alături de mine şi de cauza şi dezideratul nostru comun: intrarea în Spaţiul Schengen.

Mulţumesc pentru sprijinul reprezentanţilor autorităţilor române în Germania, Excelenţa Sa domnul Radu Florea, consulul general al Consulatului României la Stuttgart, fiind prezent la debutul cursei. Mulţumesc şi Societăţii Germano-Română Bodensee prin preşedinta acestei organizaţii, doamna Antonia Olariu, şi Parohiei Ortodoxe Română din Konstanz prin părintele paroh Ionel Nemeş prezent şi dumnealui la start făcând o micuţă slujbă, Rugăciunea de Călătorie”, a notat Iancu.

Înotătorul român a parcurs deja 11 kilometri din parcursul stabilit într-un timp de circa 5 ore, oboseala spunându-şi cuvântul după drumul pe care echipa l-a parcurs din România până în oraşul Konstanz- Germania.

Evoluţia sa pe timpul cursei poate fi urmărită pe un link-urile de urmărire ce sunt disponibile pe pagina de Facebook a sportivului.

El a arătat că întregul său efort va fi dedicat aderării României la Spaţiul Schengen, pentru că îşi doreşte ca românii să poată circula liberi prin Europa, de la Marea Nordului, până la Marea Neagră.

„Îmi doresc ca sutele de mii de români care se întorc în ţară de sărbători sau în concedii să nu mai stea la cozi kilometrice obositoare. Îmi doresc ca transportatorii români să nu mai piardă timp şi sume importante de bani prin graniţe inutile. România este în Europa! România este Europa!”, a precizat Iancu, înaintea plecării.

Pentru omologarea performanţei sale, înotul va fi observat oficial de către organizaţiile mondiale de înot în ape deschise. Observatorul oficial va fi instructorul de înot Radu Ileană din Alba Iulia, în vârstă de 37 de ani, cu o experienţă de 14 ani în predarea înotului la Deva şi Alba Iulia.

Avram Iancu este însoţit de un caiacist ca suport acvatic, dar şi de o echipă ce va circula pe teren.

Bibliotecarul Avram Iancu are la activ mai multe performanţe la înotul în ape deschise, ultima producându-se în luna mai, când a traversat înot Marea Galileii.

În vara anului 2017, sportivul din Petroşani a înotat întreg cursul Dunării, fără costum de neopren, pe o distanţă de 2.860 de kilometri, de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră.

În iulie 2022 a devenit primul român care a reuşit să traverseze înot Canalul Bristol, din Marea Britanie. În acelaşi an, Avram Iancu a obţinut titlul de „Performance of the Year” din partea Organizaţiei Mondiale de Înot în Ape Deschise – World Open Water Swimming Association (WOWSA), pentru că în anul 2021 a reuşit să înoate 26 de kilometri împotriva curentului pe Dunăre, într-un timp de 18 ore şi 30 de minute, o premieră mondială.

Printre reuşitele lui Avram Iancu se numără şi traversarea înot a Canalului Mânecii, în august 2016.

sursa Agerpres

sursa foto: Facebook / Avram Iancu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

CFR Cluj-Sepsi OSK, 2-1. Avem doi oameni în PLUS, ce facem cu ei

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, duminică seara, pe Sepsi OSK, într-un meci care încheia etapa a 7-a a play-off-ului Superligii de fotbal. Clujenii, cu evoluții oscilante, erau pe locul 3 înaintea meciului, având 34p., în timp ce…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Săptămâna Patimilor: După FLORII începe Săptămâna Mare- zile de post negru, rugăciune și abstinență. Ce nu ai voie să faci

Publicat

Săptămâna Patimilor – Ce semnifică fiecare zi din Săptămâna Mare. Credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare.

Fiecare zi din această săptămână are o semnificaţie specială în desfăşurarea evenimentelor premergătoare Învierii Domnului.

După Florii, credincioşii intră în ultima săptămână a Postului Paştilor, numită Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare. Începând din seara de Florii, până în Vinerea Mare, în biserici se săvârşesc deniile.

În Săptămâna…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Reacția lui Voicu Paul după ce a plecat din PNL la PSD Alba Iulia: ”Sunt un traseist”. Cum își motivează decizia

Publicat

Voicu Paul a reacționat duminică 28 aprilie, după ce a fost făcut anunțul că a plecat din PNL spre PSD Alba Iulia. Fiind unul dintre cei mai vechi oameni din PNL Alba Iulia, Voicu Paul a ținut să își motiveze alegerea, printr-o postare pe Facebook. 

Acesta a spus că dacă este să aibe o etichetă de traseist, o va purta ”pentru ca orașului să îi fie bine”.

Însă a pus plecarea sa pe baza rupturii din PNL la momentul plecării lui Gabriel Pleșa în USR. De alfel, Voicu Și Pleșa au fost contra candidați la alegerile 2020.

Acum acesta a spus că se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Fotolii de masaj pe Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj. Licitație pentru închirierea spațiilor

Publicat

Aeroportul ”Avram Iancu” Cluj organizează la jumătatea lunii mai o licitație publică pentru închirierea de spații comerciale destinate amplasării unor fotolii pentru masaj.

Reprezentanții aeroportului au…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe