Connect with us

Alba

INSP: Peste 80% din cazurile de COVID-19 din ultima săptămână, la persoane nevaccinate

Publicat



Peste 80% din cazurile de Covid-19 înregistrate în ultima săptămână în România au fost raportate la persoane nevaccinate, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). De asemenea, în săptămâna 19 – 25 iulie, toate decesele cauzate de COVID-19 au fost la persoane nevaccinate. 

Potrivit INSP, în săptămâna 19 – 25 iulie 2021, 51,9% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Ilfov, Iași, Cluj și Timiș.

În ceea ce privește decesele, 77 % din totalul acestora au fost înregistrate in București, Bihor, Iași, Arad și Botoșani. Toate decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate.

INSP susține că 82,4 % din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate.

De la începutul pandemiei până acum 1 din 77 de cazuri a fost înregistrat la personal medical, 86,1% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbați. De asemenea, potrivit statisticilor, 94,6% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Izvorul Tămăduirii, sărbătoare închinată Maicii Domnului. În biserici se sfințește apa. Ce nu ar fi bine să faci în 10 mai

Publicat

Izvorul Tămăduirii. În vinerea din Săptămâna Luminată, este praznic închinat Maicii Domnului. Potrivit calendar ortodox, sărbătoarea nu are dată fixă, ci depinde de momentul în care este vinerea din săptămâna după Paște.

În biserici se sfințește apa, Aghiasma Mică. Sărbătoarea are semnificații deosebite pentru credincioși.

Izvorul Tămăduirii. Originea sărbătorii și semnificații pentru credincioși

Sărbătoarea Izvorul Tămăduirii este legată de o legendă ce relatează despre o minune petrecută în apropierea orașului vechi…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Micii spectatori au devenit actori, la Alba Iulia. Spectacole inedite, pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel”

Publicat

Micii spectatori au devenit actori, la Alba Iulia: spectacole inedite, pe scena Teatrului de Păpuși „Prichindel”. Joi, copiii care s-au înscris la atelierele Arta actorului și Arta animației au susținut un spectacol în care au arătat ce au învățat pe parcursul celor trei luni de workshop: de la mânuire la interpretare, de la mersul scenic la dicție, de la stăpânirea emoțiilor la transmiterea de emoții.

Grupa Arta actorului

„Grupa celor de la Arta actorului, coordonați de Viorica Boda și Teodora Popa, secondate muzical și coregrafic de Tudor Cristian…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO Acțiune dedicată siguranței tinerilor, la Alba Iulia. Peste 130 de elevi au interacționat cu profesorul de joacă Leon Magdan

Publicat

Acțiune dedicată siguranței tinerilor, la Alba Iulia. La Centrul de Activități din Alba Mall a fost organizată joi, 9 mai, o nouă acțiune dedicată siguranței tinerilor, prevăzută în Proiectul SCUT – Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți.

Potrivit IPJ Alba, sub sloganul ”diSCUT”, peste 130 de elevi de liceu, care fac parte din echipele participante la proiect, alături de profesorii îndrumători, au avut prilejul să interacționeze cu Leon Magdan – Profesorul de Joacă, într-o atmosferă relaxantă.

Atenția tinerilor a fost captivată cu subiecte…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Creșă modernă cu 40 de locuri pentru copii, la Ighiu. Cum va arăta clădirea și care este valoarea investiției

Publicat

Creșă modernă cu 40 de locuri pentru copii, la Ighiu. În localitatea Ighiu urmează să fie construită în curând o creșă cu o capacitate de 40 de copii (4 grupe). Clădirea va fi una modernă, prietenoasă cu mediul înconjurător, respectiv energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice. Investiția se ridică la peste 10,8 milioane de lei. 

Compania Națională de Investiții (CNI) a lansat pe 8 mai, în SEAP, o licitație pentru proiectarea și construirea unei creșe în localitatea Ighiu din județul Alba.

Valoarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe