Eveniment
Inspecţia Muncii a pus la dispoziţia angajatorilor o versiune actualizată a aplicaţiei Revisal
Inspecţia Muncii a pus la dispoziţia angajatorilor, începând cu data 19 decembrie 2020, o versiune actualizată a aplicaţiei Revisal pentru transmiterea registrului de evidenţă a salariaţilor în format electronic, potrivit unui comunicat al instituţiei.
Astfel, începând cu această dată, transmiterea registrului poate fi efectuată numai pentru fişiere de tip .rvs, generate sau validate din versiunile 6.0.7/6.0.8 ale aplicaţiei Revisal.
Noua versiune Revisal 6.0.8 aduce o serie de elemente noi: actualizarea nomenclatorului COR; introducerea unui nou atribut pentru câmpul Tip normă; introducerea unui nou tip de contract: contract de muncă temporară cu clauză de telemuncă; alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale în vigoare; identificatorul de salariat: CNP/serie paşaport/serie act nu mai acceptă virgulă; identificatorul de contract: număr contract nu mai acceptă virgulă.
Instituţia menţionează că este vorba de actualizarea Clasificării Ocupaţiilor din România, în conformitate cu Ordinul de modificare şi completare a Clasificării Ocupaţiilor din România – nivel de ocupaţie emis de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Institutul Naţional de Statistică nr. 1.477/12 octombrie 2020/ 1.056/14 octombrie 2020.
Contractele în vigoare (active/suspendate/detaşate) care au înregistrat codul 3252 în versiunea 6.0.8 nu se vor actualiza automat la noua versiunea de COR şi vor fi regăsite în lista Actualizare COR, unde se va selecta ocupaţia aferentă contractului dintre codurile nou apărute: 325201 – administrator programe naţionale boli transmisibile/325202 – agent reţea boli transmisibile/325203 – asistent coordonator programe naţionale curative şi boli netransmisibile (sau oricare altă ocupaţie validă din nomenclatorul actualizat).
De asemenea, noua versiune permite introducerea unui nou atribut pentru câmpul Tip normă: normă întreagă conform OUG nr. 132/2020, care are asociate informaţii referitoare la durata timp muncă, tip interval repartizare şi timp muncă. Se aplică pentru toate tipurile de contract existente cu normă întreagă (Contract individual de muncă, Contract de muncă la domiciliu, Contract de munca cu clauza de telemuncă, Contract de ucenicie la locul de muncă, Contract de muncă temporară), mai puţin pentru tipul de contract Contract individual de muncă pentru tineri dezavantajaţi – Legea nr. 189/2018.
Aplicaţia va permite şi alinierea perioadei contractului de ucenicie la prevederile legale în vigoare: perioada de contract acceptată este cuprinsă în intervalul 6 – 36 luni.
În ceea ce priveşte identificatorul de contract, instituţia menţionează că nu se mai permite înregistrarea de identificatori care conţin caracterul virgulă. Aceasta restricţie se aplică contractelor neradiate, aflate în una din stările următoare: activ, suspendat sau detaşat.
„Doresc să le mulţumesc colegilor mei şi echipei care s-a ocupat de acest proiect. A fost un efort uriaş, o muncă tenace, contra cronometru. Practic, s-a reuşit ca, într-o lună şi jumătate, să fie introdusă această nouă funcţionalitate atât de necesară în momentul de faţă în contextul evoluţiei relaţiilor de muncă. În plus, îmi exprim satisfacţia că am reuşit să realizăm acest lucru în cadrul mentenanţei, fără costuri suplimentare”, a declarat Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat. AGERPRES/(AS – autor: George Bănciulea, editor: Oana Tilică, editor online: Adrian Dãdârlat)
ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online
Crucea Roșie Română Filiala Alba va participa, duminică, în cadrul paradei organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, cu un detașament format din 30 de angajați și voluntari, dar și cu patru ambulanțe moderne.
Cele patru ambulante tip B1/B2 Mercedes Benz sunt utilizate pentru acordarea asistenței medicale de urgență și transport medical. Două dintre ambulanțe sunt 4X4 pentru intervenții în zone greu accesibile și au intrat în dotarea Crucii Roșii Filiala Alba în ultima lună.
Detașamentul Crucii Roșii Române Filiala Alba va defila sub…
Citește mai mult pe Alba24.ro
Alba
Sfântul Andrei, ocrotitorul românilor, sărbătorit pe 30 noiembrie. Semnificații, tradiții și superstiții
Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul românilor, este sărbătorit de Biserica ortodoxă în 30 noiembrie. A fost unul dintre cei 12 apostoli ai lui Isus Hristos.
Era frate cu Simon Petru, iar tatăl lor era pescarul Iona. Erau originari din Betsaida, localitate situată pe țărmul lacului Ghenizaret (Marea Galileii), din provincia Galileea, în nordul Tarii Sfinte. Amândoi au fost pescari, alături de tatăl lor.
Au fost și „ucenicii” Sfântului Ioan Botezătorul. A fost si el martor, alături de alți ucenici, la botezul Domnului, potrivit crestinortodox.ro.
Citește mai mult pe Alba24.ro
Cluj
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea Compartiment special de boli infecțioase. Acesta va avea 5 paturi
Spitalul de Copii din Cluj-Napoca va avea un compartiment destinat tratării și diagnosticării bolilor infecțioase.
Înființarea noii structuri, care va permite izolarea pacienților, a fost aprobată de Consiliul…
Citește mai mult pe Cluj24
Alba
Sfântul Andrei: câți români își sărbătoresc ziua numelui. Cui îi poți spune ”La mulți ani” în 30 noiembrie
Sfântul Andrei. Ziua de 30 noiembrie reprezintă prilej de bucurie românii care poartă prenume asociate Sfântului Apostol Andrei. Peste 900.000 de persoane îşi sărbătoresc onomastica, iar majoritatea sunt bărbați.
Unul dintre cei 12 apostoli ai Domnului, Andrei era pescar și, potrivit tradiției a propovăduit Evanghelia în mai multe locuri, inclusiv pe teritoriul de atunci al României.
Mărturie stau toponimele din zona Dobrogei unde a și locuit o vreme. Peștera Sfântului Andrei, Paraiașul Sfântului Andrei sunt tot atâtea mărturii care dovedesc trecerea…
Citește mai mult pe Alba24.ro