Connect with us

Alba

Interlopul Ioan Clămparu a dat în judecată Penitenciarul Aiud: Vrea să fie înscris în clasa a XI-a pentru că îi place școala

Publicat



Celebrul interlop Ioan Clămparu, zis şi ”Cap de porc”, a dat în judecată Penitenciarul Aiud şi a reclamat faptul că nu poate să se înscrie în clasa a XI-a, după ce a urmat în închisoare clasele a IX-a și a X-a. Clămparu (53 de ani) mai are de stat la închisoare circa 15 ani din pedeapsa de 25 de ani la care a fost condamnat. 

Acesta ar putea beneficia de liberare condiţionată, după ce va executa cel puţin două-treimi din pedeapsă şi a dat suficiente exemple de îndreptare, iar un argument poate fi și acela că urmează studii în penitenciar.

Reprezentanţii penitenciarului, citați de Adevărul.ro, spun că în anul şcolar 2021 – 2022 nu s-a putut realiza o clasă de deţinuţi pentru că nu au fost suficiente cereri din partea deţinuţilor. Era nevoie de minimum şase persoane.

”Pentru anul şcolar 2021 – 2022 nu s-a solicitat anul III, întrucât nu existau suficiente cereri pentru a forma o clasă.

Având în vedere faptul că în perioada mai-iulie 2021 nu s-au înregistrat un număr de 6 cereri ale persoanelor private de libertate de a urma cursurile anului III, Penitenciarul Aiud a făcut demersuri pentru organizarea acestei clase, atât către şcoala colaboratoare Liceul Tehnologic Agricol Ciumbrud prin…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor. Rolul esențial pe care îl au acestea, în raport cu mama și copilul

Publicat

5 mai: Ziua Internațională a Moașelor este o sărbătoare recunoscută la nivel mondial, care are loc în fiecare an la această dată.

Această zi este dedicată recunoașterii și celebrării contribuției esențiale a moașelor în domeniul îngrijirii sănătății reproductive și materne.

Lansată de Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM), la sfârşitul anilor 1980, Ziua internaţională a moaşelor a fost marcată pentru prima dată în 1991.

De atunci, peste 50 de ţări celebrează anual această zi.

Istoric, moașele au jucat un rol crucial în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: Slujba de ÎNVIERE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. HRISTOS A ÎNVIAT! Semnificații de Paște 2024

Publicat

Slujba de ÎNVIERE, la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. HRISTOS A ÎNVIAT!

Creştinii ortodocși iau parte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la slujbele de Înviere. Este un moment important și cea mai solemnă dintre toate sărbătorile creștine din timpul anului.

Credincioșii s-au adunat la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, pentru a lua Lumina Sfântă. Slujba este oficiată de ÎPS Irineu, alături de un sobor de preoţi.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

 

Slujba de Înviere. Semnificații pentru credincioșii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii

Publicat

Superstiții de Paște 2024. Cum se ciocnesc ouăle în prima, a doua și a treia zi de Paște. Tradițiile sărbătorii cuprind ciocnitul ouălor de Paște. Este un obicei după slujba de Înviere, care continuă în cele trei zile de sărbătoare.

Semnificația ouălor de Paște

Ouăle, vopsite în Joia Mare, sunt un simbol al sărbătorii Învierii Domnului.

Potrivit unei legende creștine, Maica Domnului, care venise să-și plângă fiul răstignit, a așezat coșul cu ouă lângă cruce. Acestea s-au înroșit de la sângele care picura din rănile lui Iisus.

Tradiția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe