Connect with us

Alba

Intervenție medicală în PREMIERĂ NAȚIONALĂ la Cluj: AUTOTRANSPLANT RENAL. Ultima șansă pentru pacienții cu un singur rinichi

Publicat



O echipă de specialiști din Cluj-Napoca de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal (ICUTR), coordonată de dr. Florin Elec, șeful Secției de Urologie II Transplant Renal, a realizat miercuri o intervenție oncologică în premieră națională informează Cluj24.ro.

Reprezentanții ICUTR au declarat pentru Cluj24.ro că este vorba despre un pacient în vârstă de 50 de ani, cunoscut cu o tumoră renală dreaptă, operată în urmă cu 4 ani, pentru care s-a extirpat rinichiul drept.

”Pacientul prezenta două formațiuni tumorale renale pe rinichiul stâng unic, situate complet intrarenal și extrem de dificil de abordat chirurgical. Una din tumori era situată la nivel cortical, cealaltă la nivel sinusal, adică profund în rinichi, cu creștere progresivă în dimensiuni.

Datorită complexității cazului, soluția oferită pacientului în alte centre medicale a fost nefrectomia totală (îndepărtarea rinichiului) cu includerea în sistemul de hemodializă cronică, abordare care nu a fost agreată de către pacient. Intervenția de nefrectomie parțială comporta în acest caz un grad de dificultate foarte mare.

Datorită poziționării profunde la nivelul sinusului renal, riscul de pierdere a rinichiului era foarte…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

(P.E.) Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție

Publicat

Corneliu Mureșan, apel public către Ion Dumitrel: Respectați cetățenii județului, suspendați-vă din funcție și nu mai folosiți resursele publice în campanie!

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Doi șoferi din Alba Iulia și Zlatna, prinși de polițiști în timp ce conduceau sub influența băuturilor alcoolice

Publicat

Doi șoferi din Alba Iulia și Zlatna au fost prinși de polițiști în timp ce conduceau autoturisme, fiind sub influența băuturilor alcoolice. 

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de  0,42 mg/litru alcool pur în...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Cinci bărbați din Sântimbru, reținuți de polițiști. Au provocat un scandal și s-au luat la bătaie, în zona Sântimbru Fabrică

Publicat

Cinci bărbați din comuna Sântimbru au fost reținuți de polițiști după ce au provocat un scandal și s-au luat la bătaie, în zona Sântimbru Fabrică.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Drama unor familii care se dezbină, tema de luni a festivalului de teatru de la Alba Iulia: ”La câțiva oameni distanță de tine”

Publicat

A doua zi a Festivalului de Teatru ”Povești” din Alba Iulia sta sub semnul familiei. Dacă prima parte a zilei a fost marcată de relația părinte-copil, seara va aduce pe scenă o temă care a afectat zeci de generații, în ultimii 30 de ani: migrația. 

”La câțiva oameni distanță de tine” se va juca de la ora 19.00 pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Regia și coloana sonoră este semnată de...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe