Connect with us

Alba

”Întregalde”, turnat în Alba, a câștigat premiul pentru cel mai bun film la Festivalul Internațional de la Trieste

Publicat



Filmul ”Întregalde” a câștigat premiul pentru cel mai bun film în competiția internațională a festivalului de la Trieste.

Lungmetrajul ”Întregalde”, are multe scene filmate în plină pandemie într-un loc izolat din Alba. Pelicula poate fi vizionată în cinematografe, dar și pe Netflix. 

Filmul ”Întregalde” a fost prezentat și la Cannes și la TIFF.

”Am început să repetăm în octombrie anul trecut, am filmat în noiembrie și un pic din decembrie, deci în plin val doi sau trei (nici nu mai știu).

Oricum, filmând într-o zonă izolată, că așa era brief-ul de locații, am fost, la rândul nostru, izolați, deci cumva feriți de restul lumii.

Vezi și: Luca Sabin, săteanul din Apuseni devenit revelația filmului ”Întregalde”. Actorul care a văzut prima dată o cameră la 79 de ani

Pentru aproape două luni n-a existat pandemie, iar filmarea a fost ocupația ideală pentru timpurile alea” a spus regizorul Radu Muntean.

Povestea

„Trei prieteni se află într-o excursie umanitară de sfârşit de an.

Călătorind într-un jeep pe drumurile de munte neasfaltate ale satului Întregalde (județul Alba), întâlnesc un bătrân singur pe care încearcă să-l ajute să ajungă la gaterul…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

LIVE VIDEO: „Statu’ la vase în Lunea Paştelui”, obicei străvechi și unic în țară, la Șugag. 14 perechi de tineri, sărbătorite

Publicat

Statul la Vase unul dintre cele mai vechi obiceiuri din România se defășoară la Șugag. Este unic în România și se păstrează în comunitatea locală. 

Anul acesta, sunt sărbătorite 14 cupluri care s-au căsătorit în anul 2023. 

Îmbrăcați în port tradițional, aceștia vor primi binecuvântarea preotului, urările de bine din partea comunității, dar și cadouri.

„Statu’ la vase în Lunea Paștelui” de la Șugag este un străvechi obicei tradițional, unic în țară. Acesta reunește atât sărbătoarea întemeierii unei familii, cât și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște. CALENDAR școlar, Evaluările naționale și Bacalaureat

Publicat

Când se întorc elevii la școală după vacanța de Paște. După vacanța de primăvară și după sărbătorile de Paște, elevii se vor întoarce la școală miercuri, 8 mai.

Cursurile din modulul 5 de școală vor dura până pe 21 iunie, iar în această perioadă vor avea loc Evaluările Naționale de la clasele II – VI. 

Elevii din anii terminali vor încheia cursurile mai repede ca ceilalți.

Astfel, elevii de clasa a VIII-a termină anul școlar pe 14 iunie și susțin Evaluarea Națională pe 25 iunie. Elevii de clasa a XII-a termină pe 7 iunie și au prima…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

6 mai 1961: S-a stins din viață poetul Lucian Blaga. Viața omului de cultură născut în Lancrăm, care nu a vorbit până la patru ani

Publicat

Lucian Blaga, unul dintre cei mai apreciați poeți ai României, s-a stins din viață, în data de 6 mai 1961. Blaga s-a născut în Lancram, județul Alba. 

A fost poate cel mai original creator de imagini pe care l-a cunoscut literatura română până în prezent.

Nu a vorbit până la vârsta de patru ani

Copilăria sa a stat, după cum el însuşi mărturiseşte, „sub semnul unei fabuloase absenţe a cuvântului”, autodefinindu-se „mut ca o lebădă”, deoarece viitorul poet nu a vorbit până la vârsta de patru ani.

Fiu de preot, Isidor Blaga despre care…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

FOTO: Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Cum va arăta. Licitație, în SEAP

Publicat

Fosta școală din Henig va fi modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză. Clădirea școlii din satul Henig, comuna Berghin urmează să fie modernizată și transformată în capelă și centru de cateheză, printr-o investiție de peste 1,1 milioane de lei. 

Primăria Berghin a lansat, pe 29 aprilie, în SEAP, o licitație pentru modernizarea și schimbarea destinației fostei școli din satul Henig în capelă și centru de cateheză.

Valoarea totală este estimată la 1.162.967,86 de lei, fără TVA. 

Potrivit documentației, clădirea școlii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe