Connect with us

Eveniment

Invazie de urși în Harghita: Un urs a intrat în bucătăria unui hotel, iar altul a ajuns pe peronul gării din Băile Tușnad. 12 intervenții ale jandarmilor, în weekend

Publicat



Jandarmii au intervenit în weekend în 12 cazuri pentru îndepărtarea unor urși care au ajuns în zone locuite din județul Harghita. Unul dintre animale a intrat în bucătăria unui hotel, iar un altul pe peronul gării din Băile Tușnad.

Potrivit Jandarmeriei Harghita, de vineri și până luni au fost primite 12 apeluri prin 112 prin care era semnalată prezența unor urși în localitățile Băile Tușnad, Borsec și Toplița.

Patru apeluri au fost înregistrate vineri, trei din stațiunea Băile Tușnad și unul din Borsec. La apelurile din Băile Tușnad a intervenit un echipaj de jandarmerie, iar la Borsec, un echipaj de ordine publică format din jandarm și polițist. Dacă la Băile Tușnad a fost nevoie ca urșii să fie îndepărtați în afara localității, la Borsec acesta nu a fost găsit.

Șapte apeluri, înregistrate doar sâmbătă

Sâmbătă, au fost înregistrate șapte apeluri, patru din Băile Tușnad și trei din municipiul Toplița.

Primul apel a fost făcut la miezul nopții, fiind semnalată o ursoaică cu pui pe peronul gării din stațiune, aceasta fiind îndepărtată spre pădure. Noaptea s-a încheiat cu un apel făcut de către un bărbat, prin care se semnala prezența unei ursoaice cu pui în bucătăria unui hotel din Băile Tușnad. Un echipaj de ordine publică, format din polițist și jandarm a…

[Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FC Voluntari – „U” Cluj. Echipa lui Sabău LUPTĂ pentru victorie în ultima etapă din play-out

Publicat

Echipele FC Voluntari și FC Universitatea Cluj se vor întâlni duminică, de la ora 21:30 pe Stadionul Anghel Iordănescu din Voluntari unde vor disputa ultima partidă din play-out.

„Șepcile roșii” trebuie să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Mesaje pentru Tata. Ziua Tatălui, sărbătorită pe data de 12 mai. Urări și felicitări pentru o zi specială

Publicat

Mesaje pentru Tata. Ziua Tatălui 2024 se ține în data de 12 mai, în acest an. Se sărbătorește anual în cea de a doua duminică a lunii mai. Este o zi specială dedicată recunoașterii și celebrării rolului tatălui în viața noastră.

Această sărbătoare oferă o oportunitate minunată de a aprecia și de a onora figura paternă, exprimând recunoștința, afecțiunea și respectul față de tatăl nostru.

Cu ocazia Zilei Tatălui, mulți oameni oferă cadouri, trimit Mesaje pentru Tata de apreciere și petrec timp de calitate alături de tatăl lor.

Este un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Elevi din nouă județe, CAMPIONI la lectură și creativitate. Festivalul Ecvilemo s-a desfășurat la Liceul Bălcescu din Cluj

Publicat

Liceul Teoretic ,,Nicolae Bălcescu”, din Cluj-Napoca, a fost, sâmbătă, gazda celei de a treia ediții a Festivalului – Concurs Interjudețean Literar Eco.Video.Moda.Lego. – Ecvilemo.

Proiectul, care are ca…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO ȘTIREA TA: Curcubeu dublu surprins la Alba Iulia, după ploaie. Fenomen meteorologic extrem de rar

Publicat

Un curcubeu dublu a fost surprins de cititori Alba24, sâmbătă, la Alba Iulia, după ploaie. Fenomenul meteorologic extrem de rar a fost fotografiat în zona Cetății Alba Carolina, dar și pe strada Calea Moților.

Curcubeul este un fenomen optic și meteorologic atmosferic. Acesta se manifestă prin apariția pe cer a unui spectru de forma unui arc colorat, atunci când lumina soarelui se refractă în picăturile de apă din atmosferă.

De cele mai multe ori, curcubeul se observă după ploaie, când soarele este apropiat de orizont.

Curcubeu dublu, la Alba Iulia

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe