Connect with us

Alba

Ion Dumitrel, validat de Tribunal pentru cel de-al șaselea mandat de președinte al Consiliului Județean Alba

Published

on



Ion Dumitrel a fost validat de instanța de judecată pentru un nou mandat la conducerea Consiliului Județean Alba. Este vorba despre o procedură ce a avut loc pe rolul Tribunalului Alba. 

În data de 4 octombrie 2024, magistrații Tribunalului Alba au admis cererea formulată de secretarul general al județului Alba. 

Ion Dumitrel este președinte al Consiliului Județean Alba din 2005. Acesta are la activ cinci mandate, iar acum își va începe mandatul cu numărul șase la conducerea județului.

Validarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Medalie de bronz pentru Alexandra Cristea, sportivă a CS Unirea Alba Iulia, la Campionatul Național de Alergare

Published

on

Alexandra Cristea, sportivă legitimată la CS Unirea Alba Iulia a obținut medalia de bronz la Campionatul Național de 5 kilometri alergare pe șosea, categoria Under 20. 

Alexandra a împlinit de curând 17 ani. Competiția s-a desfășurat la Oradea, în zona centrală a orașului, în Piața Unirii, fiind destinată Seniorilor, și atleților sub 23, respectiv sub 20 de ani.

Alexandra Cristea, sportivă pregătită de antrenorul Gabriel Avram, s-a clasat pe locul III cu timpul 18:18, un rezultat foarte bun pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO 7 octombrie: 56 de ani de la cel grav accident feroviar din Alba, cu aproape 100 de victime. Procesul, ținut în Gara Teiuș

Published

on

56 de ani de la cel grav accident feroviar din Alba. Pe 7 octombrie 2024 se împlinesc 56 de ani de la cel mai grav accident feroviar care s-a produs în județul Alba, în perioada regimului comunist. Pe 7 octombrie 1968, două trenuri de călători s-au ciocnit în apropierea localității Bucerdea. Bilanțul a fost devastator: 22 de persoane și-au pierdut viața, iar alte 72 au fost rănite. 

În urma acestei tragedii naționale, autoritățile comuniste au găsit rapid doi vinovați: impiegatul Teodor Petrișor și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Vremea în octombrie 2024: un Brumărel cald și cu foarte multe ploi. Prognoza meteo până la sfârșitul lunii

Published

on

Prognoza meteo pentru luna octombrie 2024: O lună octombrie care va continua tiparul de vreme caldă, chiar dacă vor exista și scurte episoade de răciri.

Însă, din punctul de vedere al precipitațiilor, am putea avea parte de o lună octombrie care să intre lejer în topul celor mai ploioase luni octombrie din ultimii 24 de ani, potrivit prognozemeteo.ro

Vremea în luna octombrie – Context sinoptic

Din punct de vedere sinoptic, luna octombrie vine, cel puțin din punct de vedere climatologic, cu o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

7 octombrie 1698: Ziua întemeierii Bisericii Române Unite cu Roma Greco – Catolice. Sinodul de la Alba Iulia

Published

on

7 octombrie 1698: Ziua întemeierii Bisericii Române Unite cu Roma. Este data la care s-a ținut Sinodul de la Alba Iulia.

Pe data de 7 octombrie 1698, la Sinodul de la Alba Iulia, a fost semnat actul care a marcat nașterea Bisericii Române Unite cu Roma.

Sinodul a adoptat formularea „Noi, Vlădica, Protopopii și Popii Băsericii Românești dăm știre tuturor că de bună voia noastră ne unim cu Băserica Romei și ne mărturisim mădulările cestei Băserici Sânte a Romei”.

Documentul, semnat de mitropolitul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement