Connect with us

Alba

IPJ Alba: Activități preventive desfășurate de polițiști și specialiști în școlile din județ. Au participat peste 500 de elevi

Publicat



Potrivit IPJ Alba, în săptămâna 16-20 mai, polițiști și specialiști în prevenirea traficului de persoane și consilieri antidrog au realizat activități preventive în școlile din județ.

Astfel, peste 500 de elevi din Alba Iulia, Teiuș și Sebeș au participat la activități interactive cu polițiștii și specialiștii Centrului Regional de Prevenire a Traficului de Persoane Alba și cu cei ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba.

Tinerii care învață la Colegiul Tehnic „Apulum” Alba Iulia, Liceul Teoretic Teiuş, Școala Gimnazială nr.2  Sebeş și Liceul cu Program Sportiv „Florin Fleşeriu” Sebeş au fost ajutați să înțeleagă consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică (bullying) și să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Totodată, le-au fost explicate aspecte legate de traficul de persoane, consumul de tutun, alcool, substanţe psihoactive, în scopul prevenirii victimizării lor și au fost încurajați să dezvolte comportamente corecte din punct de vedere social.

La activități au participat și 15 cadre didactice din cadrul celor 4 instituții de învățământ, care vor multiplica…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa: mama edilului a decedat

Publicat

Este doliu în familia primarului municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa. 

Mama acestuia, Maria Pleșa, a decedat, vineri, 26 aprilie 2024. Vestea tristă a fost confirmată pentru alba24.ro de reprezentanții Primăriei Alba Iulia.

Din câte se pare starea de sănătate a acesteia s-a înrăutățit considerabil în ultimele zile.

Mama primarului a fost contabilă la Consiliul Popular Alba Iulia, devenit ulterior, după Revoluție, Administrația Financiară Alba Iulia.

Tatăl primarului Gabriel Pleșa s-a stins din viață în urmă cu mai mulți ani, în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

PROGRAM magazine în minivacanța de 1 Mai și Paște 2024, în Alba: Lidl, Carrefour, Profi, Selgros, Penny, Kaufland, mall-uri

Publicat

PROGRAM magazine în minivacanța de 1 Mai și Paște 2024, în Alba. Majoritatea magazinelor au program de funcționare special în perioada sărbătorilor de primăvară. Unele funcționează cu orar scurt în weekendul de Paște.

În această perioadă, magazinele se aglomerează, având în vedere perioada de sărbători, în care românii pregătesc mai ales preparate tradiționale. De asemenea, ofertele magazinelor includ variante de cadouri de Paște, pentru toate vârstele.

Minivacanța este în perioada 1-6 mai. Ziua de 1 Mai este liberă, potrivit Codului Muncii, iar…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Pastorala de Paște a Cardinalului Lucian, Arhiepiscopul Bisericii Greco Catolice din Alba: Mesaj pentru credincioși

Publicat

Cardinalul Lucian, Arhiepiscop și Mitropolit al Arhieparhiei de Alba Iulia și Făgăraș, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, a transmis pastorala de Paște pentru toți credincioșii greco catolici. 

”Prin aceste versete care dau tonul timpului liturgic în noaptea de Paşti, la Slujba Învierii, ne alăturăm ritmului paşilor femeilor purtătoare de mir. Împreună cu ele, ne întoarcem de la mormântul gol, alergând să ducem discipolilor lui Isus din toate timpurile, Vestea cea bună primită de la înger: Cristos a înviat!

„Unde…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Peste 200 de polițiști din Alba, la datorie de Florii. Recomandări pentru cetățeni

Publicat

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a luat măsurile necesare pentru prevenirea evenimentelor negative și desfășurarea în liniște a manifestărilor prilejuite de Sărbătoarea Floriilor Ortodoxe. Vor fi suplimentate efectivele de siguranță publică și va fi asigurată prezența echipajelor de poliție rutieră pe principalele drumuri pe care se preconizează creșteri ale valorilor de trafic.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe