Connect with us

Alba

IȘJ Alba: Cum vor funcționa școlile și liceele din județ, în perioada 20-25 septembrie. 7 elevi și 4 angajați, depistați pozitiv

Publicat



Inspectoratul Școlar Județean Alba monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preuniversitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice.

Prin urmare, în săptămâna 20-25 septembrie 2021 , în conformitate cu datele transmise de unitățile de învățământ, toate cele 465 de unități de învățământ vor funcționa în scenariul 1.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și al ministrului sănătății nr. 5.196/1756/03.09.2021, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

La nivelul județului Alba, 7 elevi au fost…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Restricții de circulație pe A1 Sebeș-Sibiu și pe alte segmente de autostradă. Zonele în care sunt lucrări de reparații

Publicat

CNAIR anunță restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu, valabile joi, 16 mai. Se fac lucrări de reparațiil a carosabil. De asemenea, restricții sunt și pe alte segmente de autostradă.

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sebeș-Sibiu

  • km 266+750 – 269+500, Cristian (Sibiu), până la ora 19.00 – se execută lucrări de reparații la partea carosabilă; banda 1 și banda de urgență, restricționate, pe calea 1(sens Sibiu-Sebeș); se circulă îngreunat pe banda 2 a căii 1
  • km 264+850 – 264+950, Săcel (Sibiu) până în 18 mai – lucrări…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

msg Maraton Apuseni 2024: 1.500 de alergători din toată lumea, așteptați la start

Publicat

Clubul Alpin Român Filiala Cluj organizează msg Maraton Apuseni 2024, unde sunt așteptați circa 1500 de alergători la startul din Buscat, comuna Băișoara, județul Cluj.

Traseele de concurs se remarcă în peisajul curselor de trail din țară prin tipul peisajului montan parcurs, unic în Europa.

Dat fiind că alergarea montană, sau trail running, îmbină dragostea de natură, libertatea și dorința de auto-depășire, competiția din Apuseni reunește anual alergători din diferite colțuri ale lumii.

Încă de la prima ediție din 2011, aventura msg Maraton Apuseni…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Rețeaua de canalizare, extinsă în comuna Săsciori. Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP. Valoarea investiției

Publicat

Rețeaua de canalizare pentru colectarea apelor uzate menajere în sistem centralizat urmează să fie extinsă în localitățile Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita și Colonia Săsciori, printr-o investiție de peste 20,6 milioane de lei.

Primăria Săsciori a lansat, pe 13 mai, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor în cadrul obiectivului „Rețea de canalizare în Laz, Sebeșel, Săsciori, Răchita, Colonie”.

Valoarea totală estimată a investiției este de 20.602.428,06 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, rețeaua de canalizare din comuna Săsciori…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Sisteme de colectare și epurare a apelor uzate, în comuna Blandiana. Investiție de peste 5,2 milioane de lei

Publicat

Sisteme de colectare și epurare a apelor uzate, în comuna Blandiana. Locuitorii din satele Blandiana, Acmariu și Răcătău vor beneficia de sisteme individuale de colectare și epurare a apelor uzate, printr-o investiție de peste 5,2 milioane de lei. 

Primăria Blandiana a lansat, pe 11 mai, în SEAP o licitație pentru realizarea de sisteme individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate în comună.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 5.287.670 de lei, fără TVA. Investiția este finanțată prin PNRR.

Investiția prevede lucrări de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe