Connect with us

Eveniment

Italia şi Libia sunt unite de interese geostrategice importante, declară Luigi Di Maio la Tripoli

Publicat



Italia şi Libia sunt unite de interese geostrategice importante, a declarat duminică şeful diplomaţiei italiene Luigi Di Maio în cursul unei întâlniri, la Tripoli, cu premierul interimar libian Abdelhamid Dbeibah, transmite AFP.

Luigi Di Maio este prima oficialitate din Europa care se deplasează în Libia după formarea noului guvern de tranziţie din această ţară. Mandatul acestui guvern interimar este de a gestiona tranziţia până la alegerile din luna decembrie.

Libia este un important punct de trecere pentru zeci de mii de migranţi care încearcă în fiecare an să ajungă clandestin în Italia prin traversarea Mediteranei.

”În afară de chestiunea fluxurilor migratorii, am amintit că este esenţial pentru noi să se relanseze cooperarea economică între ţările noastre şi am confirmat angajamentul Italiei de a susţine procesul de pace şi securitate în Libia”, a scris Luigi Di Maio pe Instagram.

”Italia şi Libia sunt unite de interese geostrategice importante”, a adăugat el. AGERPRES/(AS – autor: Tudor Martalogu, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) Luigi Di Maio/facebook

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga”, Sebeș 17-19 mai 2024. Program: teatru, concerte, expoziții și comunicări științifice

Publicat

Festivalul Internațional ”Lucian Blaga” 17-19 mai 2024. Evenimentul a ajuns la cea de-a 44-a ediție. 

Fondat în anul 1981 de Achim Mihu, Mircea Tomuș, Gheorghe Maniu, Ion Mărgineanu, onorat de prezența lui Constantin Noica în anul 1984, a lui Nicolae Steinhardt în 1986, Festivalul Internațional „Lucian Blaga” de la Sebeș și de la Lancrăm reprezintă o istorie culturală de prețuit în zilele noastre, transmit organizatorii.

Model de stabilitate și de viziune culturală, festivalul creat în jurul personalității lui Lucian Blaga a generat un pol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Ce este EDR? Cutia neagră la mașini va fi OBLIGATORIE începând cu 6 iulie 2024. Ce date colectează

Publicat

EDR este prescurtarea pentru Event Data Recorder, cunoscut și drept cutia neagră. Acest dispozitiv va deveni obligatoriu pe orice autovehicul înmatriculat începând cu data de 6 iulie 2024.

Utilizat inițial în…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Marți, 7 mai: Vernisajul expoziției de pictură „Confesiuni cromatice” a pictorului Voicu Preja, la Primăria Sebeș

Publicat

La Primăria municipiului Sebeș va avea loc marți, 7 mai, începând cu ora 17:00, vernisajul expoziției „Confesiuni cromatice” a pictorului sebeșean Voicu Preja.

Evenimentul aduce în atenția publicului lucrările unui talentat pictor local și are o dublă semnificație pentru autorul acestora:  este o expoziție personală și, în același timp,  aniversară, artistul împlinind de curând o frumoasă vârstă.

Voicu Preja abordează teme diverse, ca portretul, peisajul, scenele de gen și natura statică, manifestând o predilecție către primele două.

Ca…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Comisia Națională de Prognoză anticipează o medie anuală de 5 lei/euro

Publicat

Datele prezentate săptămâna trecută de Eurostat arată că zona a ieşit din recesiune în primul trimestru, după ce PIB-ul din primul trimestru a crescut cu 0,2%, după scăderea de 0,5% din ultimele trei luni ale anului…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe