Connect with us

Alba

La începutul lunii iulie se va putea călătorii în Europa pe baza ”Certificatului Verde Digital”. Acord între instituțiile UE

Published

on



Reprezentanţii Parlamentului European şi cei ai Consiliului Uniunii Europene au ajuns la un acord, joi, în cazul proiectului „Certificatului verde digital”, care ar urma să faciliteze călătoriile în spaţiul comunitar pe durata pandemiei, afirmă surse politice de la Bruxelles.

Acordul a fost obţinut în a patra sesiune de negocieri între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene, afirmă surse citate de Agenţia France-Presse.

Informaţia a fost confirmată de oficiali europeni citaţi de cotidianul italian La Repubblica. La negocieri au participat şi reprezentanţii Comisiei Europene, instituţia care a iniţiat proiectul.

Parlamentul European şi Consiliul UE urmează să anunţe detalii despre soluţia în cazul certificatului digital, care ar urma să devină funcţional la sfârşitul lunii iunie sau începutul lunii iulie.

Certificatul va conţine date despre vaccinarea anti-Covid-19, despre rezultate negative la teste pentru depistarea coronavirusului sau despre prezenţa anticorpilor după vindecarea de Covid-19.

Principala divergenţă în negocieri se referea la propunerea Parlamentului UE ca testele pentru imunitate şi depistarea infecţiei să fie gratuite, pentru a fi egalitate cu persoanele vaccinate.

Multe ţări europene…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Urs pe străzile din Aiud. Mesaj RO-ALERT pentru locuitorii orașului

Published

on

Urs pe străzile din Aiud: Prezența unui urs a fost semnalată pe străzile din Aiud, duminică seară. Animalul a fost văzut în zona Gostat, pe Strada Tudor Vladimirescu. 

Autoritățile au fost anunțate prin apeluri la 112, au transmis reprezentanții ISU Alba.

A fost emis un mesaj RO-ALERT locuitorilor din zonă.

”A fost semnalată prezența unui urs în localitatea Aiud, pe Strada Tudor Vladimirescu. Evitați zona, rămâneți în locuințe!

Păstrați distanța față de animal și nu încercați să vă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Cumulul de joburi plătite de la bugetul stat ar putea fi interzis. Care sunt excepțiile. Proiect, la Senat

Published

on

Cumulul de joburi plătite de la bugetul stat ar putea fi interzis. Cetățenii nu vor mai putea avea două sau mai multe contracte individuale de muncă, raporturi de serviciu sau acte de numire în autorități și instituții publice, precum și în societăți și companii naționale, dacă acestea sunt retribuite de la bugetul de stat.

Măsurile sunt prevăzute într-un proiect legislativ inițiat de trei deputați de la PSD și unul de la PNL, înregistrat recent la Senat.

Propunerea legislativă privind interzicerea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Atletul Ovidiu Hulea din Alba, vicecampion balcanic la săritura în lungime, la Campionatul Balcanic Masters din Muntenegru

Published

on

Ovidiu Hulea, atletul din Alba legitmat la CSM Unirea Alba Iulia, a obținut titlul de vicecampion balcanic la săritura în lungime, la Campionatul Balcanic Masters în aer liber desfășurat în perioada 27 – 29 septembrie la Bar, Muntenegru. 

Acesta a concurat la categoria 55 de ani și a reușit să obțină titlul de vicecampion balcanic la săritura în lungime, cu PB – 5,28 m.

De asemenea, a obținut medalia de aur în aceeași categ de vârstă, cu un record balcanic care dăinuia din 1994, în ștafeta de 800 x…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

VIDEO: Zara Negură, o elevă din Alba a trăit timp de un an visul american. A studiat la un liceu din SUA, prin programul FLEX

Published

on

Zara Negură este elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș. Timp de un an Zara a trăit visul american, varianta pentru elevi. 

A fost bursieră a programului FLEX, un program care le permite elevilor de liceu să meargă timp de un an în SUA și să învețe la o școală de stat alături de elevi americani. În SUA a studiat la colegiul din Richmond, Maine, într-o clasă de elevi americani. 

Eleva din Alba a fost prezentă în studioul alba24.ro unde a vorbit cu reporterii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement