Connect with us

Eveniment

Lămuriri de la Prefectură – De ce este ilegală deschiderea restaurantelor la Sibiu

Publicat


Odată cu scăderea ratei de infectare sub 3 cazuri la mia de locuitori în municipiul Sibiu, proprietarii mai multor restaurante din Sibiu s-au grăbit să anunțe deschiderea localurilor la interior. Acest lucru este însă ilegal, deocamdată.

Prefectura Sibiu a lămurit situația și a explicat de ce la Sibiu încă nu se pot redeschide localurile la interior.

Vezi mai multe detalii AICI

Având în vedere că în spațiul public au apărut o serie de informații contradictorii privind aplicarea măsurilor de prevenire a virusului SARS CoV-2 în vigoare, facem următoarele precizări pentru a clarifica această situație:

  • Rata de incidență cumulată se calculează pe o perioadă de 14 zile și se actualizează zilnic;
  • Conform H.G. nr 1065/2020 sunt definite 3 praguri ale ratei de incidență cumulată (sub 1,5/1000 de locuitori; între 1,5 și 3/1000 de locuitori; peste 3/1000 de locuitori) în funcție de care sunt stabilite o serie de măsuri preventive;
  • La atingerea pragurilor se aplică pe o perioadă de 14 zile măsurile prevăzute de H.G. 1065/2020;
  • Chiar dacă într-o localitate rata de incidență scade sub pragul conform căruia sunt aplicate măsuri pentru perioada de 14 zile, măsurile rămân în vigoare până la încheierea perioadei de 14 zile;
  • În cazul în care rata de incidență crește din nou, depășind unul dintre cele 3 praguri, se vor aplica în maxim 48 de ore măsurile aferente noii rate de incidență, înainte de încheierea celor 14 zile.

”Toate măsurile aferente celor 3 praguri, sunt sintetizate în Hotărârea nr. 118/2020 a CJSU Sibiu, iar localitățile sunt grupate în funcție de pragul ratei în anexa hotărârii. În dreptul fiecărei localități este trecut intervalul de timp în care se aplică măsurile preventive aferente pragului. Pentru localitățile care nu se regăsesc în anexă, rata de incidență este sub pragul de 1,5/1000 de locuitori și se aplică măsurile aferente acestui prag. Hotărârea și anexa sunt publicate pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență. De asemenea precizăm faptul că anexa hotărârii se actualizează zilnic. ( https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )”, transmite purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ștefan

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Tânăr din Abrud, cercetat penal după ce a fost oprit în trafic, pe DN 74. Ce au descoperit polițiștii

Publicat

Un tânăr din Abrud este cercetat penal după ce a fost oprit în trafic. Polițiștii l-au identificat la volanul unui autoturism, pe DN 74, la Bucium.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un tânăr de 26 de ani din Abrud. Acesta conducea un autoturism și a fost oprit marți, 16 aprilie, în jurul orei 14.20, de polițiștii rutieri din Abrud, care acționau pe DN 74, pe raza comunei Bucium.

”În urma testării conducătorului auto, cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Drumarii au ieșit la deszăpezire pe drumurile de munte din Cluj. Au folosit tone de material antiderapant

Publicat

Drumarii au scos utilajele de deszăpezire pe mai multe drumuri din munte din Cluj. În zonele înalte ale județului ninge începând de marți.

Potrivit Consiliului Județean Cluj, în cursul dimineţii zilei de…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Accident pe Centura Apahida-Bulevardul Muncii. Patru autoturisme implicate. O persoană a fost dusă la spital

Publicat

Un accident de circulație a avut loc în urmă cu puțin timp pe Centura Apahida-Bulevardul Muncii. O persoană a fost rănită și transportată la spital.

Potrivit IPJ Cluj, în accident au fost implicate un…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

FOTO: Planuri pentru modernizarea Parcului Sándor Petőfi din municipiul Blaj. Cum va arăta locația

Publicat

Parcul ”Sándor Petőfi” din cartierul Berc al municipiului Blaj va fi modernizat. Primăria Blaj pregătește documentațiile de proiectare și intenționează să acceseze finanțare europeană.

Primarul Gheorghe Valentin Rotar spune că este vorba despre un proiect complex.

”În amplul proces de modernizare și extindere a zonelor verzi din municipiul Blaj, un loc important îl are modernizarea și reabilitarea completă a Parcului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe