Connect with us

Alba

Legea pentru obținerea permisului auto, MODIFICATĂ. Au fost introduse cursuri de conducere defensivă și prim-ajutor OBLIGATORII

Published

on



sofer volan

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care introduce cursuri de conducere defensivă şi de prim-ajutor atât pentru obţinerea carnetului de conducere cât şi pentru cei care au carnetul suspendat.

Iniţiatorul proiectului, un deputat USR, preciza că România se află în continuare în topul statelor cu cele mai multe accidente produse în traficul rutier, iar documentele Comisiei Europene arată că România înregistrează cel mai mare număr de decese cauzate în traficul rutier, ocupând primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte rata de mortalitate pe drumurile publice (85 de decese la 1 milion de locuitori.

„Anual, aproape 2.000 de oameni îşi pierd viaţa în accidente rutiere pe drumurile din România şi aproape 10.000 de persoane sunt grav rănite.

Nu putem asista pasivi la pierderea de vieţi omeneşti şi cea mai simplă cale este prevenţia. Cred că educaţia rutieră poate fi un pas înainte, în sensul în care, pe de o parte, poate ajuta la conştientizarea pericolului pe care condusul agresiv îl reprezintă şi – pe de alta – îi pregăteşte pe şoferi să conducă defensiv.

De asemenea, abilitatea de a acorda corect primul ajutor în caz de accident auto poate salva vieţi omeneşti,…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Sportivii Miriam Bulgaru, Miruna Pop și Vlad Bantea au primit titlul de Urbis Grates al Municipiului Alba Iulia

Published

on

Trei sportivi din Alba Iulia care au obținut rezultate remarcabile la diferite competiții maționale și internaționale au fost premiați de primăria Municipiului Alba Iulia.

Este vorba despre Miriam Bulgaru, Miruna Pop și Vlad Bantea. Aceștia au primit titlul de Urbis Grates. 

”Am acordat astăzi diplomele Urbis Grates – ”Orașul vă mulțumește” – celor trei sportivi ai CSM ”Unirea” Alba Iulia care au obținut anul acesta rezultate extraordinare la nivel internațional.

Este vorba de Miriam Bulgaru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Noi reglementări în industria produselor textile. Ce schimbări aduce o directivă a Uniunii Europene

Published

on

Noi reglementări în industria produselor textile: Toate produsele provenite din industria textilelor vor trebui să aibă un pașaport digital. Această reglementare este produsul unei directive europene, care va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2025.

Pașaportul digital reprezintă o etichetă ușor accesibilă pe produse, care oferă informații referitoare la sustenabilitatea unui produs.

Pașaportul va ajuta și autoritățile în verificarea produselor care nu respectă cerințele legale.

Tot de la 1…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă

Published

on

Accident la Sebeș: Un băiat de 20 de ani s-a răsturnat cu motocicleta. A intrat în mașina condusă de o fată de aceeași vârstă cu el. 

Accidentul s-a produs la data de 19 septembrie 2024, în jurul orei 20.40,.

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Sebeș, în timp ce conducea o motocicletă pe strada Parcul Arini din municipiul Sebeș, s-a răsturnat pe carosabil și a intrat în coliziune cu un autoturism condus, în fața sa, de o tânără de 20 de ani, din comuna Pianu.

În urma accidentului, motociclistul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, din cauza probelor la Bacalaureat. Care sunt variantele luate în calcul

Published

on

Structura anului școlar 2024-2025 ar putea fi modificată, a anunțat secretarul de stat Florian Lixandru din Ministerul Educației. Se ia în cacul prelungirea perioadei în care să fie organizate activități ”Școala altfel” și ”Săptămâna verde”. Contextul este dat de organizarea mai devreme în 2025 a examenului de Bacalaureat.

Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat 2025, probele scrise vor începe în 10 iunie, iar elevii din celalalte clase, cu excepția celor XII-XIII, vor termina cursurile abia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement