Connect with us

Alba

Liber la vaccinarea cu AstraZeneca. Doritorii se vor putea prezenta la centrele de vaccinare chiar dacă nu au programare

Publicat


Vaccinarea cu AstraZeneca, la liber pentru doritori. Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis luni o circulară care permite centrelor de vaccinare să inoculeze la cerere toate persoanele care se prezintă, indiferent dacă au sau nu programare.

Autoritățile vor ca vaccinarea cu AstraZeneca să fie permisă pentru toți cei care solicită să primească acest ser, potrivit Biziday.ro. De altfel, au existat cereri chiar din partea coordonatorilor de centre, care spun că se prezintă în continuare numeroase persoane ce vor să fie imunizate cu AstraZeneca.

Circulara ar urma să fie prezentată într-o conferință de presă în cursul zilei de marți.

Potrivit datelor afișate pe platforma dezvoltată de STS, în urmă cu două zile erau neocupate aproximativ 65.000 de locuri pentru vaccinarea cu AstraZeneca, în timp ce pentru Pfizer, de exemplu, erau neocupate doar 50 de locuri.

Pe listele de așteptare sunt înscrise în jur de 590.000 de persoane, dintre care 550.000 pentru Pfizer, 27.000 pentru Moderna și doar 8.600 pentru AstraZeneca.

sursa: biziday.ro

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO: Ninsori în Apuseni. De la peisaj de primăvară la vreme de iarnă, cu zăpadă, în doar câteva zeci de minute

Publicat

Noi ninsori au fost semnalate, la mijlocul primăverii 2024, în zona Munților Apuseni. De această dată, la Scărița-Belioara. Din imagini postate pe rețelele de socializare se vede cum s-a așternut strat de zăpadă doar în câteva zeci de minute.

Vremea continuă să fie rece pentru această perioadă. Dacă la altitudini mai mici sunt reprize de ploaie, la munte sunt semnalate ninsori.

În weekend se mai încălzește puțin, însă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Jidvei, desemnat cel mai bun producător de vin din România, la concursul internațional din Frankfurt. Cinci produse medaliate

Publicat

Jidvei a fost desemnat cel mai bun producător de vin din România, la Frankfurt International Trophy, unul dintre cele mai importante concursuri internaționale.

De asemenea, producătorul a obținut cinci medalii pentru sortimente de băuturi.

Două dintre acestea urmează să fie lansate, în curând.

Cinci produse Jidvei medaliate

Cele cinci medalii pentru sortimente de vinuri sunt:

  • Weinland Sauvignon Blanc 2023 – Cel mai bun vin…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

UPDATE: Bărbat decedat pe o stradă din Boz: A căzut inconștient în timp ce mergea cu bicicleta. A fost chemat un elicopter SMURD

Publicat

Salvatorii SMURD au intervenit vineri seara, în jurul orei 19.40, în localitatea Boz, din județul Alba. Din primele date, un bărbat care mergea pe bicicletă a căzut inconștient. 

Deși au efectuat manevre de resuscitare, bărbatul a fost declarat decedat. 

ȘTIREA INIȚIALĂ: La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru acordarea primului ajutor.

Potrivit ISU Alba, bărbatul de aproximativ 50 de ani, a intrat în stop cardio…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Criminal periculos, trimis în judecată după ce a violat o escortă, într-un hotel din Alba Iulia. Cum a reușit tânăra să se salveze

Publicat

m

Un criminal recent eliberat din închisoare, a fost trimis în judecată pentru viol, de magistrații din Alba Iulia. Aflat în arest preventiv la Penitenciarul Aiud, Ioan Muntean, va ajunge iar în fața magistraților pentru infracțiunea de viol.

Dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară în data de 19 aprilie 2024.

Este vorba despre o faptă comisă de acesta în noaptea de 30 ianuarie 2024, într-o cameră…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe