Connect with us

Alba

Licitație de peste 30 de milioane de lei pentru concesionarea serviciului de iluminat public din Alba Iulia, în următorii 5 ani

Publicat


Primăria Alba Iulia alocă peste 30 de milioane de lei pentru delegarea prin concesionare a serviciului de iluminat public din municipiu, pentru următorii 5 ani.

Jumătate din această sumă, respectiv 15,1 milioane de lei, este alocată investițiilor în extinderea sistemului de iluminat. 6,1 milioane de lei va costa iluminatul festiv realizat anual în perioada de sărbătorilor, iar 5,8 milioane de lei întreținerea și menținerea sistemului. 

Primăria Alba Iulia a lansat pe 20 ianuarie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din municipiu, prin concesionare, pentru următorii 5 ani.

Valoarea totală estimată a…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Întâlnire în format restrâns la Vila Lac a liderilor PNL. Subiectul ”fierbinte”: relația cu PSD în perioada următoare

Publicat

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, i-a convocat duminică pe liderii partidului la o întâlnire, la Vila Lac.

Potrivit unor surse politice, liberalii vor discuta strategia pentru noua sesiune parlamentară, răspunsul la o serie de atacuri venite din partea PSD în ultima vreme și situația secretarului general al partidului, Lucian Bode, care se confruntă cu acuzații de plagiat a tezei de doctorat.

În partid exisă mai multe voci care cer un răspuns dur față de PSD, dar și unii liberali care consideră că lucrurile merg bine în Coaliție și că ar trebui să existe negocieri cu privire la rotativa din mai, când șeful PSD Marcel Ciolacu va ajunge premier în locul lui Ciucă, potrivit înțelegerii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

LIVE VIDEO: Peste 300 de păstrători de tradiții și folclor participă la Festivalul „Datină străbună pe Secaşe”, la Cergău

Publicat

Peste 300 de păstrători de tradiții și obiceiuri românești din 17 comunități rurale din Țara Secașelor participă, duminică, la Festivalul interjudețean „Datină străbună pe Secaşe”, unul dintre cele mai vechi festivaluri de folclor și datini din România.

Ediția din acest an a festivalului este găzduită de comuna Cergău din județul Alba.

Astfel, reprezentanții comunităților din Cergău, Ciugud, Cut, Crăciunelu de Jos, Doștat, Mihalț, Daia Română, Câlnic, Roșia de Secaș, Șpring, Valea Lungă, Loamneș, Păuca, Miercurea Sibiului, Slimnic, Șura Mică și Șura Mare își vor prezenta o parte din zestrea etnofolclorică în cadrul ediției din acest an a festivalului.

Festivalul a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

ANAF a publicat GHIDUL pentru compensarea obligațiilor fiscale. Ce trebuie să facă persoanele fizice și firmele din 1 martie 2023

Publicat

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei “ Broşura privind compensarea obligaţiilor fiscale” care aduce clarificări despre ce este şi cum se efectuează compensarea.

Prin ghidul respectiv, ANAF oferă informaţii privind operaţiunea de compensare prin care e sting creanţele statului sau unităţilor administrativ-teritoriale ori subdiviziunilor acestora reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat cu creanţele debitorului reprezentând sume de rambursat, de restituit sau de plată de la buget.

Ce este și cum se efectuează compensarea cu ANAF

Compensarea se efectuează de către organul fiscal competent…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Telefon mobil furat dintr-un salon de înfrumusețare din Alba Iulia. Polițiștii au identificat un suspect

Publicat

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat sâmbătă un bărbat de 31 de ani, din Alba Iulia, care este bănuit de furtul unui telefon mobil.

Furtul fusese reclamat vineri, spun polițiștii. Telefonul are o valoare de 1.400 de lei.

Se pare că, în după amiaza zilei de 27 ianuarie, bărbatul ar fi sustras telefonul mobil al unei femei aflată într-un salon de înfrumusețare din Alba Iulia, profitând de neatenția persoanelor aflate în interiorul salonului.

Telefonul mobil a fost recuperat și restituit păgubitei, iar față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, precum și în vederea stabilirii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe