Connect with us

Eveniment

Limitator de viteză montat pe Șoseaua Alba Iulia – Zona e predispusă la accidente

Publicat


Panta care coboară de la strada Șaguna spre sensul giratoriu de pe Alba Iulia este una care ”fură„ mulți șoferi. Aceștia apasă prea tare pedala de accelerația și intră ori în parapeții de pe mijlocul drumului, ori, au fost unele autoturisme care s-au răsturnat. Pentru a preveni astfel de incidente, polițiștii rutieri au cerut Primăriei, care a aprobat, montarea unui limitator de viteză.

”Dispozitivul a fost instalat cu scopul prevenirii producerii de evenimente rutiere pe fondul vitezei excesive sau neadaptate pe un tronson de drum în curbă deosebit de periculoasă la stânga, semnalizată ca atare, unde conducătorii auto au obligația de a circula cu o viteză de maxim 30 km/h, conform prevederilor legale.”, transmit reprezentanții IPJ Sibiu.

Propunerea polițiștilor Biroului Rutier Sibiu vine în urma analizei efectuate asupra dinamicii evenimentelor rutiere înregistrate pe tronsonul în cauză, constatându-se că principalul factor de producere a evenimentelor îl constituie viteza excesivă sau neadaptată, îndeosebi în condiții de carosabil umed, indiferent de sezonul cald sau rece. De altfel, de la începutul lunii noiembrie până în prezent, în zonă s-au produs 5 tamponări soldate atât cu avarierea autovehiculelor, cât și cu avarierea semnalizării rutiere existente și îngreunarea circulației.

unul din cele mai ”cunoscute„ evenimente rutiere a avut loc aici în vara lui 2019. Atunci, o mașină s-a răsturnat, iar din ea, după ce șoferul a fugit, răsunau manelele. ASCULTĂ AICI MUZICA CE SE AUZEA DIN MAȘINA CARE S-A DOVEDIT A FI FURATĂ 

Polițiștii reamintesc că o conduită preventivă la volan generează o deplasare ferită de pericole, pentru cei aflați în vehicule și pentru pietoni deopotrivă, și ne exprimăm convingerea că această măsură de instalare a limitatorului de viteză va crește gradul de siguranță a participanților la trafic.

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Scutul pădurii: polițiștii din Alba au confiscat 566 mc de material lemnos și au aplicat amenzi de peste 50.000 de lei

Publicat

În doar două zile, polițiștii din Alba au confiscat 566 mc de material lemnos și au aplicat amenzi de peste 50.000 de lei, în cadrul unei acțiuni ce a vizat prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori. 

Potrivit IPJ Alba, în perioada 11-12 aprilie 2024, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

A condus băut și fără permis un tractor neînmatriculat. Bărbat dintr-o comună din Alba, REȚINUT de polițiști

Publicat

tractor

A condus băut și fără permis un tractor neînmatriculat. Un bărbat din comuna Cricău a fost reținut de polițiști după ce a fost prins, sâmbătă dimineața, în timp ce conducea băut și fără permis un tractor neînmatriculat. 

Potrivi IPJ Alba, șa data de 13 aprilie 2024, în jurul orei 05.00, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Cricău au depistat un tractor care nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare și care era…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Emil Boc a alergat la Maratonul Internațional de la Cluj-Napoca. A scos un timp mai bun ca anul trecut

Publicat

Primarul Emil Boc a alergat, sâmbătă, la Maratonul Internațional de la Cluj-Napca. Nu este primar dată cănd primarul orașului ia startul la acest maraton.

Mii de oameni au participat la Maratonul Internațional…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Școala Gimnazială din Mihalț va fi reabilitată pentru creșterea eficienței energetice. Valoarea investiției

Publicat

Școala Gimnazială „Ion Breazu” din Mihalț va fi reabilitată pentru creșterea eficienței energetice, cu bani din PNRR. Valoarea investiției este de peste 1,6 milioane de lei. 

Primăria Mihalț a lansat pe 9 aprilie, în SEAP, o licitație pentru lucrări de renovare energetică moderată a Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” – Corpul 1.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.613.499,14 lei, fără TVA. Investiția este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe