Connect with us

Alba

LISTA: 164 de clase și grupe din școli din ALBA, cu activitate online. 227 elevi testați pozitiv. Situația din 6 octombrie

Publicat



Inspectoratul Școlar Județean Alba a actualizat, miercuri, situația claselor și grupelor din unitățile de învățământ, care desfășoară activitate online, ca urmare a cazurilor COVID.

În județul Alba, până în 6 octombrie erau în sistem online 164 clase și grupe.

Numărul elevilor testați pozitiv a ajuns la 227, iar în rândul angajaților din învățământ sunt 104 cazuri.

Comparativ, la raportarea de luni, 4 octombrie, erau 189 de elevi și 66 angajați din învățământ testați pozitiv și 140 clase/grupe în online. Marți a fost zi liberă.

Cum se decide intrarea în online

Potrivit noii metodologii, scenariul de funcționare al unității/ instituției de învățământ pe parcursul anului școlar/ universitar se va actualiza în funcție de cazurile confirmate de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-o clasă/ grupă/ unitate de învățământ/ conexă.

Scenariul 1

Participarea zilnică cu prezență fizică a tuturor antepreșcolarilor, preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de prevenire, indiferent de rata de incidență cumulată, până la suspendarea cursurilor cu prezență fizică, pe baza cazurilor confirmate…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a ajuns după gratii. Cât va sta la închisoare, pentru infracțiuni rutiere

Publicat

Un tânăr de 22 de ani din Alba Iulia a fost condamnat la închisoare, pentru infracțiuni rutiere. Acesta a fost transportat de polițiști, miercuri, la penitenciar.

Polițiștii Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Alba au depistat și reținut un tânăr de 22 de ani, din Alba Iulia, anunță IPJ Alba.

Acesta era posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii, emis la data de 30 aprilie 2024 de Judecătoria Alba Iulia.

Tânărul a fost condamnat la executarea unei pedepse privative…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Șeful ANPC, avertisment pentru gospodine: Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Ce legumă este perfectă pentru culoarea roșie

Publicat

Atenție la vopseaua pentru ouăle de Paște. Șeful ANPC, Paul Anghel, atrage atenția gospodinelor, în Joia Mare. Acesta le spune celor ce vor vopsi ouă să folosească doar vopsea de ouă și nu de alte feluri: precum cea tipografică, sau pentru textile.

De asemenea, pentru cei care încă nu au cumpărat ouă de Paște, acesta are o serie de recomandări.

Despre vopseaua de ouă. De unde trebuie să o cumperi

Achiziționarea vopselei se va face numai din locuri autorizate și se va citi cu atenție eticheta produsului, care trebuie să conțină: numele și adresa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. VIDEO

Publicat

Fostul proprietar al Albalact, Raul Ciurtin, fostul proprietar Albalact, dezvoltă o afacere de 20 de milioane de euro, lângă Cluj-Napoca. 

Acesta pregătește inaugurarea Elania Resort, un centru multifuncțional cu 6 săli de evenimente, SPA și un hotel de 5 stele, realizată în locul campingului Făget, de lângă Cluj-Napoca.

Citește și Alba: Omul de afaceri Raul Ciurtin, o nouă tranzacție cu brandurile Prefera. Păstrează fabrica de la Oiejdea

Informațiile au fost confirmate de omul de afaceri penru Profit.ro.

YouTube videoYouTube video Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Vopsitul ouălor de Paște: metode naturale, tradiții româneşti şi variante moderne. Culori, semnificaţii şi idei pentru sărbători

Publicat

Vopsitul ouălor de Paște. Unul dintre cele mai așteptate momente în cadrul Sărbătorilor Pascale este vopsitul ouălor.

În tradiția românească, ouăle se vopsesc în Joia Mare, în Vinerea Mare sau chiar în Sâmbăta Mare, în funcție de zonă și de preferințe.

URĂRI DE PAŞTE 2024 Mesaje și FELICITĂRI de Învierea Domnului. Transmite un gând bun celor dragi de Sărbători

Tradiţia populară spune că ouăle vopsite în Joia Mare şi mâncate de Paşti apară de suferinţe şi necaz, iar coaja lor, îngropată în pământul păşunilor, apără vitele de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe