Connect with us

Alba

LISTA alimentelor cu conținut de sare peste limita recomandată de OMS. Risc crescut de accidente vasculare și boli de inimă

Published

on



Majoritatea oamenilor consumă alimente cu 420% mai multă sare decât recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS), fiind astfel crescut riscul de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale se arată într-o analiză transmisă de Info Cons.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, majoritatea oamenilor consumă o cantitate dublă de sare fata de cea recomandata, și anume 5grame/zi pentru un adult, fiind supuși unui risc mai mare de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale, aceste boli provocând aproximativ 3 milioane de decese anual.

Repere globale pentru nivelurile de sare la 60 de categorii de produse

Astfel că, Organizația Mondială a Sănătății a stabilit repere globale pentru nivelurile de sare din alimente, pentru 60 de categorii de produse. Reperele globale propuse de Organizația Mondială a Sănătății au ca obiectiv reducerea cu 30% a aportului global de sare până în 2025.

Aceste repere pot împiedica producerea alimentelor procesate ce reprezintă o sursă majoră a consumului de sare în special în țările în care consumul acestor produse, poate crește rapid.

Conform studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons pe diferite produse agroalimentare, de cele mai multe ori, cantitatea de sare regăsită…

Vezi mai mult pe Alba24


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Ministerul Finanțelor lansează în octombrie o nouă emisiune de tiluri de stat Fidelis. Dobândă specială pentru donatorii de sânge

Published

on

Ministerul Finanțelor lansează în octombrie o nouă emisiune de tiluri de stat Fidelis. Potrivit reprezentanților ministerului, cea de-a cincea emisiune din acest an va avea o dobândă specială și un prag minim de zece ori mai mic pentru donatori. 

„Fidelis este deja consacrat ca una dintre variantele de investiții cu risc minim pentru populație, dar și ca pilon de bază în dezvoltarea pieței de capital din România, facilitând circulația capitalului și diversificarea portofoliilor de investiții.

Tranșa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Primăria Rimetea alocă 400.000 de lei pentru delegarea serviciului de iluminat public. Licitație, lansată în SEAP

Published

on

Primăria Rimetea alocă 400.000 de lei pentru delegarea serviciului de iluminat public. Administrația locală a lansat, pe 24 septembrie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru delegarea de gestiune prin concesiune a serviciului de iluminat public al comunei pentru următorii 5 ani.

Valoarea totală estimată a contractului este de 400.625 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, serviciul de iluminat public face parte din sfera serviciilor comunitare de utilități publice. Acesta se…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Doliu la fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia. Rodica Vasin, acționar majoritar al companiei, a încetat din viață

Published

on

Doliu la fabrica de porțelan Apulum din Alba Iulia. Rodica Vasin, acționari majoritar al fabricii de porțelan Apulum din Alba Iulia, a încetat din viață.

„Doamna Rodica” va rămâne pentru totdeauna simbolul și imaginea fabricii, au transmis reprezentanții companiei duminică, într-o postare pe rețeaua de socializare. 

„Dragi colegi,

Cu tristețe nemărginită vă anunțăm că, în mod nedrept, doamna Rodica Vasin a plecat dintre noi … la ceruri!

Discreția și demnitatea cu care ne-a părăsit,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Adolescent de 15 ani din Zlatna, prins de polițiști la volanul unui autoturism, pe o stradă din oraș. S-a ales cu dosar penal

Published

on

Un adolescent de 15 ani din Zlatna a fost prins de polițiști în timp ce conducea un autoturism, în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe o stradă din oraș.

Potrivit IPJ Alba, la data de 29 septembrie, în jurul orei 01:45, polițiștii din Zlatna, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit, pentru control, pe DJ 705, pe strada Morii din orașul Zlatna, un autoturism care era condus de un tânăr de 15 ani, din orașul Zlatna, care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading
Advertisement