Connect with us

Alba

LISTA: Județul Alba va avea cu 19 clase de liceu mai puțin, la teoretic și profesional, în anul școlar viitor. Unitățile vizate

Publicat


În județul Alba, în anul școlar 2021-2022 vor fi cu 19 clase mai puțin pentru învățământul liceal și profesional. Situația a fost transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Alba la minister.

Inspectorul școlar general IȘJ Alba, Cornel Sandu, a explicat situația, pentru Alba24.ro.

”În contextul reducerii numărului de elevi în clase în învăţământul liceal de zi, de la 28 la 24 pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, respectiv de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică, dar și având în vedere numărul mai mic de absolvenți de clasa a VIII-a în acest an, unitățile de învățământ au propus, în unele cazuri, clase, iar noi le-am aprobat”, a spus Cornel Sandu.

De asemenea, acesta a amintit faptul că numărul mai mic de absolvenți de clasa a VIII-a este influențat și de intrarea în clasa zero, care la început a avut mai puțini elevi, iar generația respectivă ajunge acum la final de gimnaziu.

În județul Alba erau anul trecut (2020) 113 clase a IX-a (plus alte 5 profil militar) – la liceu (fără profesional). Acum vor fi 99 (plus alte 5 profil militar). Anul trecut au fost 3.050 de absolvenți de gimnaziu, anul acesta sunt 2.376.

Situația în județul Alba pentru anul școlar…

Vezi mai mult pe Alba24


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Retro Parada Primăverii la Alba Iulia: Bijuterii pe roți în Cetatea Marii Uniri. Ce mașini de colecție sunt expuse

Publicat

Retro Parada Primăverii a început sâmbătă la Alba Iulia. Pasionații de mașini de colecție pot admira peste 80 de exponate de epocă, pe esplanada Obeliscului din Cetatea Alba Carolina.

Printre ele, modele de mașini deosebite, de la unele fabricate în 1923 la altele din anii `80.

Reprezentantul Retromobil Club România, filiala Alba, Mircea Ștefan Grava, este unul dintre cei care promovează în rândul publicului, pasiunea pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie, sub patronajul caricaturistului Ștefan Popa Popa’s

Publicat

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie 2024, de la ora 16:00. Este cea de-a XX-a ediție a acestui eveniment.

Evenimentul va debuta cu expoziții de caricatură și salonul internațional de caricatură, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale unor cunoscuți caricaturiști din întreaga lume.,

”Alături de noi, se va afla prietenul Festivalului Internațional de Umor, caricaturistul Ștefan Popa…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe