Connect with us

Eveniment

LISTA: Peste o jumătate de milion de oameni din categoria ”profesii esențiale” s-au programat la vaccinare. Angajații din economie și profesorii, cei mai numeroși

Published

on



Peste o jumătate de milion de oameni, mai exact 540.248 de români care practică ceea ce legea numește ”profesii esențiale” au fost înscriși de angajator în platforma de vaccinare în perioada 15- 26 ianuarie 2021, orele 19:00”, potrivit STS.

Date oficiale au fost solicitate și prezentate de Libertatea și furnizate de STS din platforma națională indică un clasament pe meserii al programărilor la vaccinare, din 15 ianuarie până marți, 26 ianuarie.

Înscrierea în platformă este prima etapă a vaccinării. În cazul angajaților, ea se face pe listă, de către angajator. Practic, ea echivalează cu înscrierea pe care o pot face, pentru vârstnici și bolnavi cronici, fie aceștia, fie medicii de familie, fie rudele. 

Apoi, urmează programarea, adică alegerea (mai corect spus găsirea, pe fondul numărului mic de vaccinuri) unei date și a unui centru.

Această a doua etapă a programării a fost parcursă de 324.260 de oameni din profesiile esențiale. Însă cam o zecime dintre ei au fost amânați de la programare, cu 10 zile, conform anunțului făcut marți de colonelul Valeriu Gheorghiță.

Cei mai numeroși dintre cei înscriși, 197.000 sunt cei din sectoarele economice speciale- companiile de stat din energie, de pildă, și până la oamenii din fabricile private de pâine, transporturi publice și private, extracția de gaze și altele.

Pe locul al doilea ca înscrieri este personalul din școli și creșe, cu 167.085 de femei și bărbați înscriși. 

Dintre cei din învățământ, 110.013 s-au programat până pe 15 aprilie, cât permite sistemul, locurile din toată țara fiind, conform aceluiași Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului de Vaccinare (CNCAV), aproape epuizate.

Oamenii din învățământ alcătuiesc cel mai numeros personal dintre cei programați deja.

Pe locul trei sunt cei înregistrați la ”Personal cheie pentru funcționarea instituțiilor statului”, o categorie în care intră de la președintele Iohannis și până la instituțiile subordonate ministerelor. 

74.000 de înscriși și 39.000 de programați figurează în platformă provenind de la Președinție, Guvern, Parlament, ministere și instituții subordonate ministerelor. Și aici, ca la toate categoriile, numărul de vaccinați este mai mic.

Oamenii din centrele speciale sunt 16.000, acesta fiind numărul celor deja vaccinați, ei neprogramându-se în platformă. 

Printre alte profesii se mai numără:

  • Militarii, MAI și serviciile secrete – 53.727 înscriși și 32.000 programați.
  • Poștașii și curierii – 13.000 înscriși și 5.500 programați.
  • Personalul din Salubritate – 8.690 înscriși și 4.694 programați.
  • Mass media  – 5.282 înscriși și 4.200 de programați.
  • Cultele religioase – 3.010 înscriși și 1.839 programați. 

Tabelul complet arată astfel:

 

sursa: Libertatea.ro


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici

Published

on

Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.

Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit acordarea acestei indemnizații este de 1.281 lei.

Majorarea indemnizației sociale vine…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică

Published

on

ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale

Published

on

Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.

Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul Amnistiei Fiscale

Amnistia fiscală. Cine poate beneficia de anularea unor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Închisoare cu executare pentru un bărbat din Sebeș care nu a plătit pensie alimentară. Avea de dat 9 lei pe zi, pentru un copil

Published

on

Un bărbat din Sebeș a fost condamnat la închisoare cu executare pentru abandon de familie. Mai exact, timp de doi ani a refuzat să plătească pensia alimentară celor doi copii pe care îi avea cu o femeie din oraș. 

Magistrații au calculat că acesta avea de plătit 9 lei pe zi, pentru fiecare copil, adică 18 lei pe zi. În data de 14 noiembrie 2024, magistrații Judecătoriei Sebeș au dat o decizie în acest caz. 

Situația este una simplă, o femeie din oraș a avut o relație cu bărbatul inculpat, iar în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading