Connect with us

Alba

LISTA: Sprijin financiar de 1,1 milioane lei pentru biserici, din bugetul județului Alba, în 2023. Pentru ce sunt finanțările

Publicat


În 2023, 135 de parohii din județul Alba primesc în total 1,1 milioane lei finanțare din bugetul Consiliului Județean. Sumele variază între 50.000 de lei și 5.000 de lei și sunt pentru executarea unor lucrări de construcții, reparații, instalații sau picturi interioare.

Potrivit documentației ca va fi prezentată pentru aprobare în ședința CJ Alba din 26 ianuarie, unităţile de cult aparţinând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale locale.

OG 82/2001 prevede că de la bugetele locale se pot aloca fonduri necesare pentru întreţinerea şi funcţionarea unităţilor de cult fără venituri sau cu venituri…

Citește mai mult pe Alba24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

VIDEO Lumina soarelui, motivul de fericire al Ioanei Palcău, femeia de 104 ani din Alba Iulia: ”Dumnezeu mi-a dat Raiul pe Pământ”

Publicat

Îmbrăcată în haine tradiționale, pe un fotoliu din casă, cu zâmbetul pe buze, o femeie, își aduce aminte de copilărie. Este Ioana Palăcu are 104 ani și locuiește în Alba Iulia alături de familie.

Găsește fericirea și bucuria în lucruri simple: în lumina soarelui, pe care o vede pe geam, în fiecare dimineață. 

 Cu zâmbetul pe buze a vorbit despre viața la Meteș, localitate din care se trage și despre fericirile pe…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Srilankezii din Alba Iulia pregătesc o petrecere cu mâncare, muzică și jocuri, din Sri Lanka, pe malul Ampoiului

Publicat

Pe malul Ampoiului, în jur de 20 de srilankezi s-au adunat pentru a vedea locul unde vor organiza o petrecere în weekendul următor. Este vorba despre comunitatea de srilankezi din Alba Iulia, care pregătește o petrecere pentru ei, dar și pentru locuitorii din oraș. 

Am stat de cu Lakmal și Emil, doi dintre srilankezii din Alba. Sunt veniți în România, relativ recent, însă, au vrut să vorbeasccă în fața camerei în română.

Un…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

VIDEO: Mihnea Costachi, șahistul din Alba care a adus Romaniei cea mai mare performanță la “dezlegări”. Ce planuri de viitor are

Publicat

Șahistul din Alba Iulia, Mihnea Costachi, a adus României cea mai mare performanță de până acum la Campionatul European de Șah, proba Dezlegări.

Maestrul internațional din Alba Iulia s-a situat pe locul patru la general, după ce a concurat cu 71 de șahiști, din 20 de țări. 

L-am invitat în studioul alba24.ro pentru a ne explica mai bine ce însemnă proba de dezlegări la șah, dar mai ales ce planuri are pe viitor.

Mihnea nu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Alba

Profesorul Iosif Fiț, propus pentru titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia. Carieră didactică de peste 40 de ani

Publicat

Profesorul Iosif Fiț va primi titlul de cetățean de onoare al municipiului Alba Iulia. Distincția îi va fi oferită pentru cariera didactică, dirijorală și componistică de excepție.

În 42 de ani de activitate, Iosif Fiț a înființat și a dirijat 12 coruri mixte, 3 coruri bărbătești și 5 coruri de copii.

Activitatea didactică de peste 40 de ani s-a concretizat în numeroase premii obținute de elevi la olimpiadele naționale de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe