Connect with us

Eveniment

LIVE UPDATE VIDEO Bugetul de stat pe 2021, dezbătut în Parlament

Publicat



Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 au intrat în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului, iar marţi vor primi vot final. Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 403 parlamentari din totalul de 466.



 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

 UPDATE ORA 17.51 Buget2021 – Parlament/Firea, către Orban: Femeile vor fi foarte fericite dacă votaţi majorarea alocaţiilor

 

Senatorul PSD Gabriela Firea a declarat luni că femeile din România „vor fi foarte fericite”, la început de primăvară, dacă parlamentarii din coaliţia de guvernare vor vota amendamentul prin care se majorează alocaţiile pentru copii.

 

UPDATE ORA 17.21 Buget2021 – Parlament/Mureşan (USR PLUS): Bugetul pe 2021 nu este unul al austerităţii, ci unul al responsabilităţii

 

Senatorul USR PLUS Claudiu Marinel Mureşan a declarat luni că bugetul pe anul 2021 nu este unul al austerităţii, aşa „cum vorbesc unii”, ci unul al responsabilităţii.

 

 UPDATE ORA 17.16 Buget2021 – Parlament/Huţucă (PNL): Bugetul pentru 2021 reuşeşte să acopere toate obligaţiile financiare ale statului

 

Deputatul PNL Bogdan Huţucă a declarat, luni, că bugetul pentru anul 2021 reuşeşte să acopere „absolut toate obligaţiile financiare” ale statului.

 

 UPDATE ORA 17.01 Buget2021 – Parlament/Cîţu: Vom tăia toate căile prin care se fură banii din bugetul statului

 

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în Parlament, că anul acesta, „în premieră”, vor fi tăiate toate căile prin care se fură banii din bugetul statului, transmiţând că PSD „ţipă” pentru că nu mai poate fura din buget.

 

UPDATE ORA 17.01 Buget2021 – Parlament/ Marcel Ciolacu: Bugetul – o ruşine pentru România; nu îl votăm

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

Bugetul prezentat de premierul Florin Cîţu este o ruşine pentru România şi încalcă legea, iar parlamentarii social-democraţi nu vor vota un astfel de buget, a afirmat luni preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, în plenul reunit al Parlamentului.

 

UPDATE ORA 16.41 Buget2021 – Parlament/ Cîţu: Acest buget, cea mai importantă realizare; începem reforma în cotloanele statului

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, în plenul Parlamentului, că proiectul de buget pe 2021 este „cea mai importantă” realizare a sa, menţionând că începe reforma în „cotloanele” statului şi opreşte „furtul pesedist”.

 

UPDATE ORA 16.18 Parlament/ A început şedinţa de plen în care se dezbate bugetul

 

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, luni, în şedinţă comună, pentru a dezbate proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021.

Şedinţa este condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 403 parlamentari din totalul de 466.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO


 

ORA 05.00 Buget2021 – Parlament/ Bugetul de stat şi cel al asigurărilor – în dezbaterea plenului reunit

 

Proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe 2021 urmează să intre, luni, în dezbaterea plenului reunit al Parlamentului, iar marţi să primească votul final.

Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor şi Senatului începe la ora 16,00.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au dat, sâmbătă, raport favorabil celor două proiecte, în forma în care acestea au fost transmise de Guvern. Nu a fost adoptat niciun amendament.

Conform proiectului, bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 173,700 miliarde lei, iar la cheltuieli în sumă de 326,407 miliarde lei credite de angajament şi în sumă de 261,050 miliarde lei credite bugetare, cu un deficit de 87,349 miliarde lei.

La nivel consolidat, deficitul este estimat la 7,16% din Produsul Intern Brut (pe cash) în acest an, în condiţiile unor venituri reprezentând 32,67% din PIB, respectiv 364,907 miliarde de lei, şi ale unor cheltuieli de 39,84% din PIB, respectiv 444,907 miliarde de lei.

Proiectul de buget este configurat pe un cadru economic cu o creştere de 4,31% prevăzută pentru anul 2021.

Conform proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, bugetul aferent sistemului public de pensii se stabileşte la venituri în sumă de 90,08 miliarde lei lei, şi identic la cheltuieli, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare.

Sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale se stabileşte la venituri în sumă de 283,325 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 140,395 milioane lei, atât la credite de angajament, cât şi la credite bugetare, cu un excedent de 142,93 milioane lei.

La elaborarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi al asigurărilor pentru şomaj pe anul 2021 s-au avut în vedere următoarele: valoarea punctului de pensie de 1.442 lei, astfel cum a fost majorat cu 14% la 1 septembrie 2020; creşterea câştigului salarial mediu brut în anul 2021 la 5.380 lei, faţă de 5.150 lei estimat pentru anul 2020 şi 4.853 lei realizat în anul 2019; creşterea numărului de şomeri înregistraţi, ajungându-se astfel la finele anului 2021 la 310.000 persoane, de la 305.000 persoane la finele anului 2020, şi creşterea ratei şomajului înregistrat, ajungându-se astfel la finele anului 2021 la 3,6% faţă de 3,5% la finele anului 2020, se menţionează în nota de fundamentare a proiectului. AGERPRES

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

20-22 septembrie, Lions Music Festival. Eveniment cu strângere de fonduri pentru burse acordate olimpicilor. Program

Publicat

În perioada 20-22 septembrie, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul de Muzică Lions. Evenimentul este organizat pentru strângerea de fonduri ce vor fi folosite pentru a acorda burse elevilor olimpici din județul Alba.

Vor fi organizate concerte în curtea interioară a Palatului Principilor din Cetatea Alba Carolina. Acestea vor fi de la ora 19.00, în fiecare seară a festivalului.

După fiecare concert sunt organizate degustări de vinuri locale și moment de socializare.

Prin acest eveniment, organizatorii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mașină arsă în totalitate pe strada Anina din Cluj-Napoca

Publicat

Incident pe strada Anina din Cluj-Napoca marți dimineața.

O mașină a luat foc și a ars toată.

Mașină arsă în totalitate pe strada Anina din Cluj-Napoca

Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale.

Citește mai departe

Cluj

Când nu se fac nunți în 2024 și 2025. În ce zile nu se oficiază SLUJBA religioasă

Publicat

În lunile care au mai rămas din 2024 și pe tot parcursul anului 2025 sunt zile în care nu se pot face nunți pentru că  slujba religioasă, cununia, nu se poate oficia, spun teologii. 

Este vorba despre anumite…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Comunicat Raul Chiriac, PNL: Suntem obligați să investim în infrastructura critică a României

Publicat

Situația generată de inundații în estul României este de natură să îngrijoreze, să ne determine să ne gândim la schimbările climatice dar este în același timp o realitate care obligă la constituirea unei strategii pe termen mediu și lung care să vizeze creșterea capacității administrative a statului român și consolidarea unor priorități care să privească sporirea investițiilor în infrastructură.

Intervenția autorităților în zonele calamitate a demonstrat că serviciile de urgență,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate