Connect with us

Eveniment

LIVE UPDATE VIDEO Senat: Moţiunea simplă împotriva ministrului Economiei – dezbătută de senatori

Published

on



Senatul a dezbătut marţi moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui. Moţiunea a fost respinsă, cu 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

UPDATE ORA 18:53 VIDEO Senat/Dinică: Întreruperea unilaterală a mufării celor puţini şi privilegiaţi la excursii a dus PSD la isterie

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Senatorul USR PLUS Silvia Dinică a declarat marţi că motivul pentru care ministrul Claudiu Năsui a fost chemat în Parlament cu o moţiune este cel al publicării tuturor contractelor Ministerului Economiei din anii trecuţi, transparenţă care îi „sperie” pe social-democraţi.

„Ştim de ce a fost chemat colegul meu Claudiu Năsui în Parlament cu o moţiune. Primul pas pe care îl taxaţi este publicarea tuturor contractelor Ministerului Economiei din anii trecuţi. Stimaţi colegi din PSD, transparenţa nu trebuie să vă sperie, dimpotrivă, este un principiu de bază al societăţilor libere. Prin accesul contribuabililor la informaţii statul devine mai puţin corupt. Ce vedem în lista aceea, aceleaşi şi aceleaşi firme, an de an. Se duceau la târguri internaţionale, în locuri în care altfel sunt destinaţii de vacanţe de lux. Se duceau pe banii statului, vacanţe pentru o clientelă specială, beneficiară de contracte de bani publici. Sub titulatura de program pentru promovarea exporturilor. E un program de plimbări prin străinătate. Vacanţe dictate din pix de un aşa numit consiliu de export sub oblăduirea unei părţi interesate a statului român cu conexiuni în politica înaltă”, a precizat Dinică, la dezbaterea moţiunii simple împotriva ministrului Claudiu Năsui.

 

UPDATE ORA 18:43 VIDEO Senat: Moţiunea simplă a PSD împotriva ministrului Economiei – respinsă

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Senatul a respins, marţi, moţiunea simplă intitulată „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, cu 55 de voturi ‘pentru’, 72 ‘împotrivă’ şi o abţinere.

Cei 41 de semnatari, senatori PSD, au solicitat prin acest demers demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

 

UPDATE ORA 18:33 VIDEO Senat/Guran: PNL va vota împotriva moţiunii – nu în 70 de zile construim o ţară, un minister, o economie

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Liderul grupului liberal din Senat, Virgil Guran, a declarat marţi, în plen, că PNL va vota împotriva moţiunii simple împotriva ministrului Claudiu Năsui, exprimându-şi convingerea că aceasta nu va trece, pentru că nu în 70 de zile se construieşte „o ţară, un minister, o economie”.

„Ministrul Năsui este un ministru tânăr care doreşte să realizeze un lucru constructiv la minister. Eu cred că trebuie să-i dăm această încredere, să aibă sprijinul nostru şi să avem puţină răbdare. Nu în 70 de zile construim o ţară, un minister, o economie. Şi vă spun ceva, că vă văd nerăbdători să intraţi la guvernare: Aveţi de aşteptat. Alianţa PNL-USR-UDMR funcţionează. PNL va vota împotriva moţiunii şi sunt sigur că această moţiune nu o să treacă”, a precizat Guran, în cadrul dezbaterilor la moţiunea simplă „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”.

 

UPDATE ORA 18:26 VIDEO Senat/Lorant Antal: Ministrul Năsui are curajul asumării; UDMR nu va vota moţiunea simplă

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

Senatorul UDMR Lorant Antal i-a îndemnat marţi pe senatorii social-democraţi să-l lase pe ministrul Economiei, Claudiu Năsui, să îşi ducă „la bun sfârşit” planurile şi să fie întrebat despre îndeplinirea acestora la cel puţin un an de la învestire.

„Cred ca a venit timpul să începem să avem răbdare unul faţă de celălalt. A venit timpul să nu facem sport prin schimbări de guverne, schimbări de miniştri, schimbări de prim-miniştri, cum v-aţi obişnuit dumneavoastră. Domnul ministru Năsui a avut curajul să se uite în spatele lucrurilor. Asta este oare problema? Domnul ministru Năsui are curajul asumării şi curajul de a regândi lucruri”, a afirmat senatorul Lorant Antal, în plenul Senatului.

 

UPDATE ORA 17:46 Senat/Gorghiu: Stimaţi pesedişti, sunt ai voştri, asumaţi-vă analfabeţii

 

Senatorul PNL Alina Gorghiu le-a cerut marţi social democraţilor, în cadrul dezbaterii moţiunii simple „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, să-şi asume „analfabeţii, nişte golani care în sală huiduie şi nimeni nu-i pune la punct”.

 

ORA 16:17 Senat: A început dezbaterea moţiunii simple a PSD împotriva ministrului Economiei

 

Dezbaterea moţiunii simple intitulate „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie” prin care cei 41 de semnatari, senatori PSD, solicită demiterea „imediată” a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a început marţi în plenul Senatului.

 

Votul va fi acordat tot marţi, la finalul dezbaterilor, prin vot secret cu bile.

 

Foto: (c) MIHAI POZIUMSCHI / AGERPRES FOTO

 

În sală şi-au înregistrat prezenţa 90 senatori.

Liderul grupului PSD din Senat, Lucian Romaşcanu, citeşte textul moţiunii, în plen. AGERPRES/(AS – autor: Livia Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

* LIVE UPDATE-ul este realizat în baza ştirilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzarii ştirilor pe fluxul agenţiei.

 

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

 

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

A furat un telefon mobil dintr-o casă din Ighiu și l-a vândut. Tânăr de 20 de ani, cu dosar penal

Published

on

Un tânăr de 20 de ani s-a ales cu dosar penal după ce a furat un telefon mobil și l-a vândut. Acesta a sustras telefonul din locuința unei femei din comuna Ighiu.

Potrivit IPJ Alba, este vorba despre un tânăr de 20 de ani, din Geoagiu, județul Hunedoara, care locuiește fără forme legale în localitatea Ighiu. Acesta a fost depistat de polițiștii Secției 1 de Poliție Rurală Galda de Jos-Postul de Poliție Ighiu, imediat după ce ar fi sustras un telefon mobil.

Din cercetări a rezultat că, sâmbătă seara…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Femeia dată dispărută de la domiciliu, din Sebeș, a fost găsită. Ce spun polițiștii

Published

on

Femeia dată dispărută de la domiciliu, din Sebeș, a fost găsită. Polițiștii spun că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Borca Petronela-Maria, care era urmărită, la nivel național, ca urmare a plecării voluntare de la domiciliu, a fost identificată, sâmbătă seara, 21 septembrie 2024, pe raza municipiului Timișoara.

Starea acesteia este bună. Din primele cercetări rezultă că, în perioada în care a lipsit de la domiciliu, nu a fost victima vreunei infracțiuni, transmite IPJ Alba.

Sâmbătă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Alba

Angajări la stat: POSTURI vacante la instituții publice din Alba. LISTA, calendarul concursurilor, condiții pentru candidați

Published

on

Angajări la stat. În următoarea perioadă, sunt organizate o serie de concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în instituții publice din județul Alba.

Persoanele care doresc să participe la aceste concursuri trebuie să îndeplinească mai multe condiții. Acestea se referă la studii, vechimea de muncă și alte cerințe.

Lista posturilor vacante

Angajări la stat. Alba Iulia

Creșa Municipiului Alba Iulia

  • îngrijitor de copii

Condiții: Studii generale/medii, vechime necesară în specialitate: –…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

FOTO. Peste 4000 de oameni la Festivalul Silvoiței din Vultureni. Silvoița se fierbe 24 de ore și se face din prune proaspete

Published

on

Peste 4.000 de oameni au trecut, sâmbătă, în prima zi, porțile Festivalului Silvoiței din satul Băbuțiu, aparținând de comuna clujeană Vultureni. și au degustat bunătățile pregătite de gospodine din prune, căutând…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading
Advertisement