Connect with us

Eveniment

Localități din 5 județe, sub avertizare Cod galben de CEAȚĂ

Publicat


ceata.jpg

Localități din cinci județe se află, sâmbătă dimineață, sub avertizare cod galben de ceață densă. Meteorologii anunță că se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 de metri și  izolat sub 50 de metri.

Potrivit ANM, avertizarea este valabilă până la ora 9:00.

Localități din 5 județe, sub avertizare Cod galben de ceață densă. ZONE VIZATE

Județul Sălaj: Gâlgău, Ileanda, Rus;
Județul Cluj: Gherla, Cășeiu, Mica, Mintiu Gherlii, Dej, Cuzdrioara, Câțcău, Vad;
Județul Bistriţa-Năsăud: Bistrița, Livezile, Șintereag, Șieu-Măgheruș, Șieu-Odorhei, Beclean, Șintereag, Braniștea, Petru Rareș, Uriu, Șieu-Odorhei, Chiuza, Ciceu – Mihăiești;

Județul Mureş: Târgu Mureș, Iernut, Sângeorgiu de Mureș, Gurghiu, Ungheni, Band, Sâncraiu de Mureș, Pănet, Gornești, Miercurea Nirajului, Cristești, Ceuașu de Câmpie, Ernei, Brâncovenești, Acățari, Mica, Crăciunești, Reghin, Batoș, Eremitu, Glodeni, Râciu, Sânpaul, Sântana de Mureș, Zau de Câmpie, Aluniș, Sânpetru de Câmpie, Lunca, Gălești, Gheorghe Doja, Petelea, Solovăstru, Suplac, Breaza, Miheșu de Câmpie, Beica de Jos, Sânger, Ogra, Suseni, Cuci, Iclănzel, Voivodeni, Ideciu de Jos, Păsăreni, Vărgata, Șăulia, Chiheru de Jos, Cucerdea, Bogata, Livezeni, Fărăgău, Pogăceaua, Șincai, Corunca, Ațintiș, Coroisânmărtin, Hodoșa, Grebenișu de Câmpie, Mădăraș, Băla, Papiu Ilarian;
Județul Harghita: zona depresionară.

Romania24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Cluj

LIVE VIDEO. Premierul Nicolae Ciucă la Cluj-Napoca. Conferință de presă

Publicat

ciuca masina de cluj 5.jpg

Premierul Nicolae Ciucă susține vineri la Grand Hotel Italia din Cluj-Napoca o conferință de presă. Acesta a participat, anterior, la un eveniment din cadrul Innowave Summit și s-a urcat la volanul primei mașini electrice produsă la Cluj. 

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre dezbaterea privind viitorul Europei, alături de tineri, la care a participat joi, când a ajuns la Cluj-Napoca.

Acesta spune că tinerii trebuie implicați mai mult în dezvoltarea țării, așa cum și-o doresc ei.

Premierul s-a întâlnit și cu liderii administrațiilor locale și a discutat despre modalitatea prin care se pot lega mai bine „administrațiile între ele”.

 

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

Comunicat Primăria Aiud: precizări despre situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în perioada pandemiei la spital

Publicat

Primăria Aiud face precizări referitoare la situația celor 67 de asistenți și îngrijitori angajați în pandemie la Spitalul Municipal și pentru care nu sunt resurse financiare în vederea angajării lor pe perioadă nedeterminată.

”În timpul pandemiei de COVID-19, în cadrul Spitalului Municipal Aiud au fost angajate 67 de persoane (asistenți și îngrijitori) pentru ca spitalul să facă față numărului mare de persoane infectate cu virusul SARS-COV-2.

După ce numărul de cazuri COVID-19 s-a diminuat, noii angajați au fost împărțiți pe toate secțiile spitalului (spitalul a funcționat în regim COVID și într-o a doua etapă în regim mixt), majoritatea medicilor fiind foarte mulțumiți de ei.

În continuare, acești noi angajați reprezintă o resursă umană deosebit de importantă pentru Spitalul Municipal Aiud, dar din cauza lipsei finanțării păstrarea lor în posturi devine imposibilă.

Nu există posturi bugetate pentru ocupare la spitalul municipal

Consiliul Local Aiud se află în imposibilitate legală de a menține cele 67 cadre medicale pe posturi deoarece menținerea lor se poate face respectând limita creditelor bugetare aprobate. În prezent, în cadrul Spitalului Municipal Aiud, nu există posturi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

Cluj-Napoca va primi finanțare din PNRR pentru 200 de platforme îngropate pentru deșeuri și două mari centre de colectare

Publicat

gunoi cluj 1.jpg

Primăria Cluj-Napoca dorește să acceseze două programe disponibile prin intermediul PNRR, prin care să îmbunătățească managementul integrat al deșeurilor.

Astfel, două centre de colectare mari pentru deșeuri voluminoase vor putea să fie construite pe raza municipiului.

Aici, cetățenii vor putea transporta deșeuri cum sunt cele din construcții și chiar cadavre de animale, a anunțat, vineri, city-managerul Gheorghe Șurubaru.

Totodată vor fi realizate 200 de platforme îngropate digitalizate.

Momentan în Cluj-Napoca s-au amenajat 204 puncte îngropate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, însă acestea nu sunt digitalizate, sunt hidraulice. Pe contractul în derulare mai trebuie să fie realizată încă 80 de bucăți.

Referitor la gradul de colectare selectivă actual în municipiu, Gheorghe Șurubaru a menționat că atinge 15-20%, procent care se încadrează în media de la nivel…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai departe

Alba

LIVE-VIDEO: Noii salvatori ai ISU Alba depun jurământul militar. Festivitate în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba organizează vineri, 20 mai, festivitatea prilejuită de depunerea Jurământului militar de către noii colegi ai ISU Alba. 

Evenimentul are loc în Piața Cetății din Cetatea Alba Carolina, totodată fiind prezente forțe și mijloace de intervenție din cadrul ISU Alba.

Articol în curs de actualizare.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News


Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe