Connect with us

Eveniment

Lockdown în Scoția din cauza răspândirii noii tulpini de COVID

Publicat



Scoția urmează să intre într-o nouă carantină totală, începând cu miezul nopții și până la finalul lunii ianuarie, din cauza răspândirii alarmante a noii tulpini COVID-19, potrivit BBC, citat de Digi24.

Nicola Sturgeon, șefa executivului scoțian, a anunțat măsura, luni, în contextul în care noua tulpină a Covid-19 se răspândește necontrolat pe tot teritoriul Regatului Unit, iar presiunea este din ce în ce mai mare pe sistemul sanitar britanic.

Sturgeon spune că în absența unor astfel de măsuri dure, spitalele ar urma să își depășească capacitatea în următoarele trei sau patru săptămâni.

Conform noilor restricții, oamenii nu vor mai putea să își părăsească locuințele fără un motiv întemeiat, iar în toate cazurile în care va fi posibil se va trece din nou la munca de acasă. Bisericile vor fi închise, activitățile sportive realizate în grupuri vor fi și ele interzise, iar școlile vor trece în regim exclusiv online din nou. Regulile se vor aplica pe tot teritoriul Scoției până la sfârșitul lunii ianuarie, cel puțin.

Scoția se confruntă, la fel ca restul Regatului Unit, cu un număr crescut de cazuri de Covid-19 din cauza noii tulpini a virusului. În ultimele 24 de ore, rata de pozitivare în Scoția a fost de aproximativ 15%.

Sturgeon a declarat că situația actuală este cea mai îngrijorătoare de la începutul pandemiei.

Sursa: Digi24

sursa: Ora de Sibiu


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

VIDEO. Rugăciune pentru sănătatea lui Florin Piersic a artiștilor clujeni de muzică populară. Inițiativa, Ovidiu Purdea Someș

Publicat

La inițiativa artistului Ovidiu Purdea Someș, zeci de colegi, cântăreți de muzică populară prezenți pe scena Casei de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca, au înălțat o rugăciune pentru sănătatea actorului Florin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

NASA și ESA caută urme de viață străveche pe Marte cu ajutorul unor foraje

Publicat

NASA caută voluntari

NASA și ESA caută urme de viață străveche pe Marte cu ajutorul unui nou instrument capabil să foreze 2 metri sub suprafața planetei, pentru a căuta gheață neafectată de radiații.

Misiunea va fi lansată în 2028 și va căuta semne de viață străveche pe Marte.

Prin acest memorandum de înțelegere, Programul de servicii de lansare...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro a SCĂZUT la sfârșitul săptămânii

Publicat

În săptămâna în care BNR a decis să mențină rata de referință la 7% și pe cea pentru facilitatea de depozit la 6%, iar apetitul pentru risc a fost ridicat, stimulat de creșterile înregistrate de marile burse, leul a avut…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei. Cum a apărut metrul ca unitate de măsură

Publicat

20 mai: Ziua Mondială a Metrologiei este sărbătorită anual la această dată pentru a comemora semnarea Convenției Metrului din 1875.

Principalul obiectiv al Convenției Metrului a fost să asigure uniformitatea măsurătorilor în întreaga lume, ceea ce este esențial pentru comerț, industrie,...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe