Connect with us

Cluj

Lockdown prelungit în Grecia până anul viitor. Vezi aici care sunt regulile și condițiile de intrare în țară

Publicat


În contextul actualei pandemii de coronavirus, Grecia a hotărât să prelungească lockdownul până după Anul Nou. Ministrul de Externe al României a anunțat că persoanele care intră în Grecia în această perioadă trebuie să se izoleze trei zile.

Noile măsuri prevăd că toate persoanele care vor intra în Grecia în perioada 18 decembrie 2020 – 7 ianuarie 2021, pe la frontierele terestre, aeriene sau maritime, vor fi obligate să se autoizoleze la domiciliu pentru o perioadă de trei zile.

Măsurile care erau deja în vigoare

-obligativitatea prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul acestui stat
-completarea formularului PLF
-în cazul intrărilor pe la frontierele rutiere, efectuarea unui test rapid, cu rezultat imediat.

Cum rămâne cu cei care tranzitează țara

Șoferii de mărfuri sunt exceptați de la obligativitatea autoizolării dacă se află în tranzit sau dacă preiau marfă din Grecia și părăsesc imediat teritoriul acestui stat. Totuși, dacă preluarea mărfii are loc la mai multe zile după sosirea în Republica Elenă, transportatorul are obligația de a intra în autoizolare până la momentul plecării sau până la expirarea perioadei de trei zile.

Asistență în caz de urgență

Ministerul Afacerilor Externe transmite că românii pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Atena +302106774035 sau al Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatori.

Karla Fanea

CLUJUL PENTRU TOȚI – Ai o propunere pentru un Cluj mai bun? Ai o problemă în zonele în care îţi trăieşti viaţa? Semnalează-ne-o! Trimite mesajul tău pe email prin ACEST FORMULAR, Whatsapp sau pe Facebook messenger

sursa: Cluj24.ro


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Clujenii din Gârbău și Aghireșu vor avea accese noi, betonate, la casele de pe marginea drumului județean

Publicat

Se lucrează pe județean DJ 108C. Clujenii din Gîrbău și Aghireșu, care au case pe marginea acestui drum, vor avea accese noi la proprietăți prin intermediul unui proiect al Consiliului Județean.

Practic, arată…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

FOTO. Mihai Enache (AUR): ”Coaliția terorii PSD-PNL continuă abuzurile la adresa AUR!”

Publicat

~Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

Farul-CFR Cluj, 5-1. UMILINȚĂ! Dacă atacul nu dă GOLURI, măcar ia apărarea destule

Publicat

CFR Cluj a întâlnit, vineri seara, în deplasare, pe Farul, într-un meci din etapa a 5-a din play-off-ul Superligii de fotbal. Clujenii aveau 31p. și erau pe locul 2 în timp ce constănțenii ocupau locul 4 cu 29p. După o…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

VIDEO FOTO. Aniversare. Un deceniu de studii indiene la UBB Cluj-Napoca, în prezența ambasadorului Indiei

Publicat

Centrul Clujean pentru Studii Indiene al Universității ”Babeș – Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a aniversat, vineri, 10 ani de la înființare, în prezența ambasadorului Indiei, Rahul Shrivastava.

Fondatorul și…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe