Connect with us

Eveniment

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ

Publicat


fotografie cu caracter ilustrativ

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ, suma alocată în acest an fiind de 500.000 lei.

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, joi, că cetăţenii pot depune proiecte la şase categorii, respectiv promenade, trotuare şi zone pietonale, mobilitate, accesibilitate şi transport sigur, spaţii verzi şi locuri de joacă, spaţii publice, sport, educaţie şi infrastructură culturală şi oraş digital.

„Anul trecut, bugetarea participativă a fost o noutate şi un succes deplin.

Concursul va fi lansat şi în acest an, deoarece suntem în continuare interesaţi să aflăm ce ar dori să schimbe şi să îmbunătăţească locuitorii oraşului în cartierul lor sau care ar fi probleme generale care îi afectează”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

La apelul de proiecte se poate înscrie orice persoană cu vârsta de peste 18 ani şi cu domiciliul în Miercurea-Ciuc, ideile putând veni atât de la cetăţeni ai oraşului, individual sau în echipe,cât şi de la ONG-uri, cluburi sportive şi entităţi comerciale.

Sursa citată a precizat că propunerile de proiecte trebuie să servească un scop de interes public şi nu trebuie să include terenuri private şi nici să afecteze investiţiile în curs de desfăşurare.

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ. Fiecare proiect va fi sprijinit de municipalitate cu maxim de 100.000 de lei

De asemenea, un factor de excludere ar putea fi dacă proiectul propus ar implica costuri operaţionale semnificative după implementare.

Proiectele depuse vor fi evaluate, mai întâi, de o comisie formată din consilieri locali şi personal din cadrul aparatului de specialitate al primarului, după care va începe procesul de vot, pe site-ul https://bugetareparticipativa.miercureaciuc.ro/.

Fiecare proiect va fi sprijinit de municipalitate cu maxim de 100.000 de lei, inclusiv TVA, sumă care ar trebui să acopere, după caz, şi costurile de proiectare şi autorizare.

Anunţul final al rezultatelor este aşteptat la 1 iunie, iar implementarea este prevăzută pentru a doua jumătate a anului în curs şi prima jumătate a anului 2024.

Este pentru al doilea an consecutiv când la Miercurea-Ciuc este disponibil un buget participativ, în 2022 fiind finanţate şase proiecte, cu suma totală de 250.000 lei. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Zăpadă la Mărișel și la Dealul Negru, la jumătatea lunii aprilie. ”Una caldă, una rece”

Publicat

Un strat consistent de zăpadă s-a așternut în noaptea de marți spre miercuri în comuna Mărișel din județul Cluj, situată în zona de munte. 
”Una caldă, una rece… De la 22 de grade la zero grade. În mai puțin…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un deținut închis pe viață la Penitenciarul Aiud vrea o pedeapsă mai mică. Crima îngrozitoare pe care a comis-o în Harghita

Publicat

Un deținut al Penitenciarului Aiud, condamnat la închisoare pe viață, a vrut să i se schimbe pedeapsa. Mai exact să fie schimbată la 25 de ani de închisoare. 

Cererea sa a fost judecată de magistrații Tribunalului Alba. O soluție a fost dată pe 15 aprilie 2024. 

Este vorba despre Istvan Krafft Szabo, un bărbat care a comis o crimă oribilă, în 2012. Pentru fapta comisă Curtea de Apel Târgu Mureș l-a condamnat definitiv la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

Cluj

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro s-a apropiat la 0,2 bani de maximul istoric

Publicat

Posibilitatea extinderii conflictului militar dintre Israel și Iran la nivelul întregului Orient Mijlociu, a redus cererea de active riscante, în timp ce dolarul a cunoscut o apreciere consistentă.

Euro s-a…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

Un drum din comuna Ciuruleasa va fi asfaltat și modernizat, pe o lungime de aproape 1,7 km. Care este valoarea investiției

Publicat

Un drum comunal din comuna Ciuruleasa, care asigură legătura între DN 74 și satul Vulcan, urmează să fie asfaltat pe o porțiune de aproape 1,7 km. Investiția se ridică la peste 1,8 milioane de lei. 

Primăria Ciuruleasa a lansat pe 16 aprilie, în SEAP, o licitație pentru execuția lucrărilor de modernizare a drumului comunal DC 161 în satul Vulcan.

Valoarea totală a contractului este estimată la 1.845.000 de lei, fără…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe