Connect with us

Eveniment

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ

Published

on



fotografie cu caracter ilustrativ

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ, suma alocată în acest an fiind de 500.000 lei.

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, joi, că cetăţenii pot depune proiecte la şase categorii, respectiv promenade, trotuare şi zone pietonale, mobilitate, accesibilitate şi transport sigur, spaţii verzi şi locuri de joacă, spaţii publice, sport, educaţie şi infrastructură culturală şi oraş digital.

„Anul trecut, bugetarea participativă a fost o noutate şi un succes deplin.

Concursul va fi lansat şi în acest an, deoarece suntem în continuare interesaţi să aflăm ce ar dori să schimbe şi să îmbunătăţească locuitorii oraşului în cartierul lor sau care ar fi probleme generale care îi afectează”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

La apelul de proiecte se poate înscrie orice persoană cu vârsta de peste 18 ani şi cu domiciliul în Miercurea-Ciuc, ideile putând veni atât de la cetăţeni ai oraşului, individual sau în echipe,cât şi de la ONG-uri, cluburi sportive şi entităţi comerciale.

Sursa citată a precizat că propunerile de proiecte trebuie să servească un scop de interes public şi nu trebuie să include terenuri private şi nici să afecteze investiţiile în curs de desfăşurare.

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ. Fiecare proiect va fi sprijinit de municipalitate cu maxim de 100.000 de lei

De asemenea, un factor de excludere ar putea fi dacă proiectul propus ar implica costuri operaţionale semnificative după implementare.

Proiectele depuse vor fi evaluate, mai întâi, de o comisie formată din consilieri locali şi personal din cadrul aparatului de specialitate al primarului, după care va începe procesul de vot, pe site-ul https://bugetareparticipativa.miercureaciuc.ro/.

Fiecare proiect va fi sprijinit de municipalitate cu maxim de 100.000 de lei, inclusiv TVA, sumă care ar trebui să acopere, după caz, şi costurile de proiectare şi autorizare.

Anunţul final al rezultatelor este aşteptat la 1 iunie, iar implementarea este prevăzută pentru a doua jumătate a anului în curs şi prima jumătate a anului 2024.

Este pentru al doilea an consecutiv când la Miercurea-Ciuc este disponibil un buget participativ, în 2022 fiind finanţate şase proiecte, cu suma totală de 250.000 lei. Agerpres


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Televizor ”cumpărat” cu 4 lei, dintr-un magazin din Alba Iulia. Clientul a scanat la casa de marcat o altă etichetă

Published

on

Un bărbat din Alba Iulia a plecat cu un televizor dintr-un magazin, după ce a scanat la casa de marcat o etichetă de 4 lei. 

Potrivit polițiștilor, la data de 21 noiembrie 2024, polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au fost sesizați de către un bărbat de 22 de ani, angajat al unui magazin din municipiul Alba Iulia, cu privire la faptul că un bărbat ar fi sustras un televizor din magazin.

Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat un bărbat de 44 de ani, din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

VIDEO. Ce face Emil Boc la Bruxelles, la Comitetul European al Regiunilor: Mă bat să aduc cât mai mulți bani europeni

Published

on

Primarul Clujului, Emil Boc, este și președintele Comisiei de Buget și Coeziune Teritorială a Comitetului European a Regiunilor, organism care dă unde verde sau oprește propunerile de buget ale Uniunii Europene.

Boc…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading

Alba

CNAS: Noi servicii gratuite pentru persoanele asigurate. Sunt axate pe bolile grave, chiar și fără simptome evidente

Published

on

CNAS: Noi servicii gratuite pentru persoanele asigurate, anunță Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Sunt axate pe bolile grave, chiar și dacă acestea nu au simptome evidente.

Persoanele asigurate pot beneficia gratuit de servicii de prevenție, de depistare, confirmare şi monitorizare a bolilor grave decontate de sistemul asigurărilor sociale de sănătate, a informat, vineri, instituția.

Pentru a beneficia de servicii de prevenție, persoana asigurată trebuie să se programeze şi să se prezinte la o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Continue Reading

Cluj

10 ani de colinde care dăruiesc: Ediție aniversară a concertului de colinde românești

Published

on

Concertul de colinde românești, devenit o tradiție a lunii decembrie în Cluj-Napoca, sărbătorește anul acesta 10 ani de la prima sa ediție, într-un eveniment aniversar dedicat speranței și generozității.

Pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Continue Reading