Connect with us

Eveniment

Londra cere Iranului revenirea "cât mai curând posibil" a lui Nazanin Zaghari-Ratcliffe

Publicat


Ministrul britanic de externe Dominic Raab a cerut duminică revenirea „cât mai curând posibil” în Regatul Unit a iraniano-britanicei Nazanin Zaghari-Ratcliffe, care tocmai a terminat să execute o pedeapsă de cinci ani de închisoare în Iran, dar a fost convocată din nou duminica viitoare de justiţia iraniană, relatează AFP şi Reuters.

Deputata britanică din circumscripţia sa Tulip Siddiq, aflată în contact cu familia acesteia, a indicat duminică într-un tweet că brăţara electronică i-a fost retrasă, adăugând totuşi că iraniano-britanica a fost „convocată încă o dată în faţa tribunalului” duminica viitoare, dezamăgindu-i rudele care aşteptau să o vadă întorcându-se în Regatul Unit.

Dominic Raab a „salutat” într-un tweet retragerea brăţării, adăugând totuşi că „tratamentul pe care Iranul continuă să-l aplice este intolerabil”. Dna Zaghari-Ratckliffe „trebuie să fie autorizată să revină în Regatul Unit cât mai curând posibil pentru a-şi regăsi familia”, a spus el.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe fusese arestată împreună cu fiica sa în aprilie 2016 în Iran, unde tocmai făcuse o vizită familiei sale, iar apoi condamnată la cinci ani de închisoare, termen încheiat duminică.

Acuzată că ar fi căutat să răstoarne regimul de la Teheran, ceea ce ea contestă, această angajată a Fundaţiei Thomson Reuters – aripa filantropică a agenţiei de presă canadiano-britanică cu acelaşi nume – a stat mai mulţi ani în închisoarea Evin din Teheran.

Ea obţinuse în primăvară o permisie de ieşire temporară cu brăţară electronică din cauza pandemiei de COVID-19, fiind consemnată la reşedinţa părinţilor săi.

Nazanin Zaghari-Ratcliffe face obiectul unei a doua proceduri judiciare în Iran, fiind acuzată de difuzarea de propagandă împotriva regimului, dar procesul său a fost amânat la începutul lunii noiembrie 2020 fără ca o nouă dată să-i fi fost comunicată până de curând.

„Audierea clientei mele în al doilea dosar, în care este acuzată de propagandă împotriva regimului, a fost stabilită pentru 14 martie”, a indicat pentru agenţia de presă iraniană Isna avocatul său Hojjat Kermani, confirmând că prima sa pedeapsă „s-a terminat astăzi” şi că „brăţara electronică i-a fost retrasă”.AGERPRES/(AS-editor:Lilia Traci, editor online: Alexandru Cojocaru)

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alba

Comunicat Mircea Hava: O victorie pentru agricultori – reguli mai simple la nivelul Uniunii Europene 

Publicat

Era momentul și cazul să recunoaștem și să admitem: agricultorii și fermierii Uniunii, cu atât mai mult cei din România, aveau nevoie să fie încadrați într-o formă corectă și limpede a legislației. Grupul PPE, cea mai mare familie politică din Parlamentul European, salută simplificarea și relaxarea normelor Politicii Agricole Comune, ca urmare a votului de ieri, din plenul Parlamentului European.  

Citește mai departe

Cluj

Viitorul universităților tehnice se discută la Cluj-Napoca. Evenimentul este moderat de profesorul Mircea Miclea

Publicat

Vineri, 26 aprilie, are loc la Cluj-Napoca evenimentul „Viitorul universităților tehnice”, inițiat și moderat de Mircea Miclea.

Scopul evenimentului este de a propune  scenarii de construcție a unui viitor mai…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Alba

UPDATE FOTO-VIDEO: ACCIDENT rutier la Alba Iulia. Două mașini s-au lovit, în zona Dedeman. Trafic îngreunat

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi seara, în jurul orei 21:50, în municipiul Alba Iulia, la intersecția dintre B-dul Republicii și strada Gheorghe Șincai. În evenimentul rutier au fost implicate două mașini. Traficul rutier este îngreunat.

Citește mai departe

Cluj

Proiectul USR care SCURTEAZĂ durata proceselor în instanță a devenit LEGE

Publicat

Proiectul USR care scurtează durata proceselor în instanță a devenit lege. El a fost adoptat joi în Camera Deputaților.

„Legea USR care prevede repartizarea digitalizată a experților judiciari și ar putea să…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe