Connect with us

Eveniment

Lucrările de reparații capitale la Spitalul Judeţean Deva s-au finalizat. Valoarea investiției, peste 100 de milioane lei

Publicat


Sursa foto: Consiliul Judetean Hunedoara/Facebook.com

Lucrările de reparaţii capitale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva s-au încheiat, acestea fiind realizate în baza unei finanţări de peste 100 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Sănătăţii.

Recepţia lucrărilor, care au început în anul 2009, a avut loc joi, în prezenţa autorităţilor judeţene şi a colectivului medical al spitalului, acestea apreciind că SJU Deva a devenit una dintre cele mai moderne unităţi spitaliceşti din zona de vest a ţării.

„Este proiectul din domeniul sănătăţii cu cea mai mare alocare de fonduri în judeţul Hunedoara, de-a lungul anilor fiind executate ample lucrări de reparaţii, reabilitări, extinderi de spaţii şi chiar construcţii noi. Au fost modernizate toate secţiile spitalului, blocul alimentar, spălătoria şi spaţiile administrative. (…) Astăzi, după 14 ani, SJU Deva este transformat complet, iar standardele oferite pacienţilor rivalizează cu marile clinici universitare din ţară şi din Europa”, se precizează într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara.

Potrivit autorităţilor, una dintre cele mai frumoase secţii a spitalului este cea de Pediatrie, care este nouă, în totalitate, decizia unei asemenea construcţii fiind luată în anul 2016, în contextul în care fosta secţie era găzduită într-o clădire veche de peste 100 de ani.

„Am realizat această secţie nouă (…), cu extinderi, cu mobilier nou, cu tot ceea ce vedeţi aici pentru ca micuţii pacienţi să nu simtă povara tratamentelor. Tot mobilierul este nou şi cred că aşa este normal să fie într-o secţie nouă de pediatrie”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Pereţii secţiei de Pediatrie a SJU Deva au fost acoperiţi cu desene realizate de un grup de elevi ai Liceului de Artă „Sigismund Toduţă” din Deva, făcând astfel spaţiile mult mai primitoare.

Între secţiile spitalului finalizate recent se numără şi Cardiologia unde, pe lângă lucrările prevăzute în programul de reparaţii capitale, CJ Hunedoara a investit aproape 1 milion de lei în amenajarea unei unităţi de supraveghere şi tratament al pacienţilor cardiaci critici, echivalentul unei secţii de terapie intensivă. Secţia a fost dotată cu un angiograf de ultimă generaţie.

„Îi transmit mulţumiri domnului ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila, pentru sprijinul deosebit pe care l-a manifestat faţă de programul de reparaţii capitale, pentru fondurile alocate, pentru sprijinul constant şi substanţial şi pentru dotările primite. Nimeni nu credea că vom obţine un angiograf de cea mai înaltă performanţă, cum nimeni nu credea că vom avea aparat RMN la Deva. Iată că se poate!”, a adăugat preşedintele CJ Hunedoara.

Chiar dacă lucrările de reparaţii capitale au fost finalizate, CJ Hunedoara derulează în cadrul spitalului încă două proiecte finanţate din fonduri europene. Unul vizează extinderea şi modernizarea UPU, lucrările fiind în grafic, iar al doilea modernizarea Laboratorului de Radiologie.

Anul trecut a fost dat în folosinţă un spaţiu nou pentru activitatea de primiri urgenţe, care va fi utilizat pe durata execuţiei lucrărilor de extindere a actualei UPU. Ulterior, acest spaţiu va fi transformat în secţie de spitalizare de zi.

Totodată, din fondurile proprii ale CJ Hunedoara va mai fi amenajat un spaţiu administrativ destinat activităţii conducerii SJU Deva şi va fi pregătită o nouă sală pentru intervenţii chirurgicale.

De asemenea, CJ Hunedoara intenţionează să amenajeze o secţie de Radioterapie pentru tratamentul pacienţilor bolnavi de cancer.

Pe lista investiţiilor se mai înscriu un spaţiu de socializare şi un parc în incinta SJU Deva.

Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA pe Ardeal24 - trimite foto/video la Ardeal24 prin Facebook messenger, Whatsapp, sau prin formularul online


Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cluj

FOTO. Jandarmeria Cluj a organizat „Cupa Mărțișorul” la PESCUIT, dedicată doamnelor și domnișoarelor. Vezi CÂȘTIGĂTOARELE

Publicat

Sâmbătă, 1 aprilie 2023, la ora 09:30, s-a dat start primei ediţii după pandemie a concursului „Cupa Mărţişor la pescuit”, un eveniment dedicat doamnelor şi domnişoarelor.

6

7


8

„La competiţie s-au prezentat 12 concurente, care au participat la toate ediţiile anterioare. Evenimentul s-a desfăşurat pe Lacul I Gheorgheni din municipiul Cluj-Napoca.

După ședința tehnică, luarea la cunoștință de instructaj, tragerea la sorți a standului, fiecare domnișoară sau doamnă și-a instalat cartierul general de luptă.

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Covasna

Urmărit internațional căutat în Spania, reținut de polițiștii din Covasna

Publicat

politie mascati
fotografie cu caracter ilustrativ

Un bărbat dat în urmărire internațională de autoritățile din Spania a fost reținut de polițiștii din Covasna.

Potrivit IPJ Covasna, polițiștii au depistat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Sfântu Gheorghe, urmărit internațional. Pe numele acestuia a fost emis un Mandat European de Arestare de către autoritățile judiciare din Regatul Spaniei pentru săvârșirea unor infracțiuni prevăzute de Codul Penal spaniol.

În urma unui complex de activități investigative, polițiștii au stabilit că bărbatul s-ar afla pe raza comunei Vâlcele, unde se ascundea în scopul sustragerii de la răspunderea penală.

Bărbatul a fost prins, fiind escortat și prezentat organelor judiciare competente pentru luarea măsurilor legale.

„Față de bărbat s-a dispus reținerea pe o perioada de 24 de ore”, au transmis reprezentanții IPJ Covasna.

Citește mai departe

Cluj

VIDEO. Chris Norman, fostul vocalist al trupei britanice Smokie, concertează în vară la Cluj-Napoca

Publicat

Chris Norman, cea mai populară voce a trupei Smokie concertează în această vară la Cluj-Napoca. “Living Next Door To Alice”, “I’ll Meet You At Midnight” sau “Midnight Lady” se vor auzi la BT Arena.

Vocea inconfundabilă a trupei britanice Smokie din anii ‘70 revine în România și va susține un show la Cluj-Napoca. Concertul va avea loc pe 15 iunie 2023, de la ora 20.00.

YouTube video


Chris Norman, fostul vocalist al trupei britanice Smokie, concertează în vară la Cluj-Napoca

Chris Norman a devenit celebru în anii ‘70, fiind primul solist al formației Smokie.

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe

Cluj

ACCIDENT la Săndulești, județul Cluj. Mașină RĂSTURNATĂ

Publicat

Un accident a avut loc, sâmbătă seara, la Săndulești, în jud. Cluj. Un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile.

ISU Turda a intervenit cu o autospecială de descarcerare și o ambulanță.

Vom revenii.

Sursa: ISU Cluj

Citește mai mult pe Cluj24

Citește mai departe